Крабові палички – ідеальний продукт, який добре поєднується з безліччю продуктів. Пропонуємо приготувати вишукані закуски, які прикрасять будь-який святковий стіл. Найпоширеніший варіант – це класичний рецепт крабового салату з огірком.
Класичний крабовий салат з огірком
Огірок надає закуски свіжість і неперевершений аромат. Незважаючи на поживність входять до складу продуктів, салат виходить легким і ніжним.
Інгредієнти:
- зелена цибуля;
- крабові палички – 320 г;
- білий кунжут;
- сіль;
- огірок – 3 шт. середнього розміру;
- сметана – 120 мл;
- яйце – 3 шт. відварне;
- майонез – 120 мл;
- петрушка свіжа.
Приготування:
- Нарізати крабові палички. Повинна вийти соломка. Такої ж форми повинні вийти яйця і огірки. Перед нарізкою обрізати шкірку з огірків.
- Нашаткувати зелень. У сметану налити майонез. Насипати кунжут. Перемішати з зеленню.
- Змішати порубані продукти. Полити заправкою. Підсолити.
З корейською морквою
Вам сподобається запропонована закуска з насиченим смаком і приємним східним ароматом спецій.
Інгредієнти:
- морква по-корейськи – 320 г;
- сіль;
- крабові палички – 370 г;
- майоран;
- сметана – 160 мл;
- чорний перець;
- сир слабосоленої сулугуні – 200 г;
- петрушка – 20 г;
- свіжий огірок – 2 шт.
Приготування:
- Порвати на волокна палички. Розібрати таким же способом сулугуні.
- Віджати сік з моркви, якщо не хочете отримати водянисту закуску.
- Порубати петрушку. Зрізати шкірку з огірків. Нарізати слайсами.
- З’єднати продукти. Насипати спеції. Залити сметаною. Підсолити і перемішати.
Готуємо з кукурудзою і яйцем
Якщо хочете підкреслити свіжість крабового салату, рекомендуємо приготувати з огірком і кукурудзою. Готувати закуску можна круглий рік. Не варто купувати дешевий крабовий продукт. Хорошої якості палички не можуть коштувати дешево.
Інгредієнти:
- сметана – 110 мл;
- крабові палички – 350 г;
- огірок – 3 шт.;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- майонез – 110 мл;
- яйце – 2 шт. відварне;
- кукурудза консервована – банку;
- петрушка.
Приготування:
- Нарізати крабовий продукт кубиками. Огірок знадобиться такої ж форми. Порубати яйця.
- Злити маринад з кукурудзи. Нашаткувати петрушку.
- В соєвий соус налити сметану, потім майонез. Розмішати.
- Змішати інгредієнти і полити заправкою. Розмішати.
Смачний салат з крабовими паличками і свіжим огірком
Ще один цікавий рецепт крабового салату. Для приготування знадобляться найпростіші продукти.
Інгредієнти:
- яйце – 5 шт. відварне;
- сіль;
- огірок – 4 шт.;
- крабові палички – 500 г;
- майонез – 120 мл
Приготування:
- Крабові палички порубати. Порізати яйця.
- Огірки знадобляться дрібними кубиками. Змішати продукти.
- Підсолити. Залити майонез. Перемішати.
Святкова закуска з креветками
Чудова, легка морська закуска з креветок. Салат допоможе наситити організм корисними вітамінами.
Інгредієнти:
- петрушка – 15 г;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- крабові палички – 220 г;
- огірок – 4 шт.;
- сметана – 180 мл;
- креветки – 220 г очищені;
- яйце – 3 шт. відварене.
Приготування:
- У вигляді тонких смужок подрібнити яйця. Порвати на волокна крабові палички. Змішати.
- Помістити в окріп креветки. Потримати три хвилини. Остудити і відправити до крабовим паличкам.
- Нарізати огірки. Отриману соломку відправити в салат. Порубати петрушку і змішати з продуктами.
- Залити сметану. Додати соєвий соус і перемішати.
З додаванням сухариків
Основна страва повинна бути легкою і малокалорійним, але в той же час ситний. Тоді після трапези не відчуватиметься важкість у шлунку, і настрій буде на висоті.
Інгредієнти:
- огірок – 2 шт.;
- сметана – 180 мл;
- часник – 3 зубчики;
- крабові палички – 420 г;
- сіль;
- петрушка – 20 г;
- яйце – 3 шт. відварене;
- кириешки – 200 р.
Приготування:
- Порубати яйця. Нарізати соломкою крабовий продукт. У вигляді слайсів подрібнити огірки. Нарізати часникові зубчики.
- Порубати зелень. Змішати підготовлені компоненти. Залити сметаною. Підсолити і перемішати.
- Посипати сухариками тільки перед тим як подавати.
Рецепт приготування з рисом
Якщо хочете порадувати гостей новим салатом і прибрати з меню обридлі за багато років закуски, то цей варіант буде для вас ідеальним. Краще всього подавати його порційно в спеціальних формах. Також можна викликати захоплення гостей якщо подати страву до винних келихах на довгих ніжках.
Інгредієнти:
- крабові палички – 200 г;
- сіль;
- яйце – 2 шт. варене;
- зелень – 10 г;
- цибуля – 1 шт.;
- огірок – 80 г;
- рис відварений – 1 склянка;
- майонез – 4 ст. ложки;
- кукурудза консервована – 210 р.
Приготування:
- Нарізати огірок. Нашаткувати цибулю. Порубати на шматочки яйця. Порвати на волокна крабові палички. З’єднати.
- Злити маринад з банки. Засипати кукурудзу в салат. Додати рис. Підсолити. Розмішати.
- Розмістити за спеціальними формами. Відправити в холодильник на чверть години. Прикрасити зеленню.
Простий салат
Додаючи або виключаючи запропоновані продукти в рецепті, зможете створити свій неповторний, фірмове блюдо.
Інгредієнти:
- огірок – 2 шт.;
- сіль;
- цибулина – 0,4 частина головки;
- перець;
- майонез – 130 мл;
- яйце – 3 шт.;
- рис – 0,5 гуртки;
- петрушка – 10 г;
- кукурудза – банку;
- кріп – 20 г;
- крабові палички – 270 р.
Приготування:
- Залити водою рисові зерна і відварити згідно з рекомендаціями, наведеними на пачці. Зерна повинні вийти розсипчастими.
- Розрізати уздовж кожну паличку, потім впоперек. Злити маринад з банки. Вміст відправити до крабовим паличкам. Додати остиглі рисові зерна.
- Нашаткувати цибульний шматочок. Зробити це як можна дрібніше. Порубати зелень. Відправити в салат.
- Огірок подрібнити. Отримані кубики відправити до інших компонентів.
- Порубати яйця. Додати в заготовку. Підсолити і посипати перцем. Додати майонез і перемішати.
Салат рекомендується вживати відразу. Огірки швидко пускають сік і стають млявими, що значно знижує смакові якості закуски.