Крабовий салат з рисом – 6 рецептів приготування салату

Мало знайдеться людей, які жодного разу не готували крабовий салат з рисом. Його можна зробити в класичному варіанті або ж з різними добавками. Не відмовте собі в задоволенні спробувати хоча б один із запропонованих рецептів.

Крабовий салат з рисом – базовий рецепт

Цей варіант приготування потрібно обов’язково запам’ятати, оскільки він вважається класичним.

Необхідні продукти:

  • близько 300 грам кукурудзи;
  • два огірка;
  • близько 250 грам крабових паличок;
  • майонез і приправи за бажанням;
  • чотири яйця;
  • половина склянки рису;

Процес приготування:

  • Крабові палички розморожуємо, перетворюємо на невеликі квадратики і викладаємо в глибоку ємність, куди буду додаватися і інші інгредієнти.
  • Крупу заливаємо простою водою і доводимо до готовності так, щоб вона не вийшла занадто клейкої. У готовому вигляді змішуємо її з іншими продуктами. Так само чинимо і з яйцями. Варимо їх, ріжемо на квадратики і відправляємо в блюдо.
  • Залишилося викласти вміст консерви, але перед цим прибираємо з неї зайву рідину.
  • Додаємо вибрані спеції і заправку за смаком, все ретельно перемішуємо.

З додаванням кукурудзи

Салат з рисом і кукурудзою – частий гість на будь-якому святковому столі. Він ситний і виглядає дуже апетитно.

Необхідні продукти:

  • чотири яйця;
  • два огірка;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • приправи і майонез додавайте по своєму смаку;
  • крабові палички – велика упаковка;
  • 50 грамів сирого рису.

Процес приготування:

  • Для початку доведемо до готовності крупи та яйця.
  • Поки триває цей процес, можемо зайнятися огірками. Подрібнюємо їх у будь-який спосіб, так само чинимо і з крабовими паличками. Готові інгредієнти всипаємо в обрану ємність для страви.
  • Туди ж додаємо кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину.
  • Охолоджені яйця перетворюємо в кубики і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
  • Залишилося викласти рис, додати майонез, сіль з перцем за смаком і все перемішати.
Дивіться також:  Салат Черепашка з куркою та горіхами – 7 покрокових рецептів дуже смачного і красивого салату

З рисом і сиром

Приготувати крабовий салат можна не тільки з рисом, але ще і з сиром. В результаті вийде салат з дуже цікавим смаком. Сир бажано використовувати твердий.

Необхідні продукти:

  • п’ять яєць;
  • близько 50 грамів сирого рису;
  • спеції за бажанням;
  • 200 грам крабових паличок;
  • трохи майонезу на свій смак;
  • 150 грам сиру;
  • баночка кукурудзи;

Процес приготування:

  • Доводимо до готовності рис і яйця. Чекаємо, поки вони охолонуть.
  • Поки триває цей процес, займаємося іншими складовими і готуємо посуд для страви.
  • Викладаємо вміст банки з кукурудзою. Не забудьте, що з неї обов’язково потрібно злити рідину.
  • Крабові палички перетворюємо на невеликі квадратики, сир натираємо на крупній тертці і все опускаємо в салатницю.
  • Додаємо вже остиглі, подрібнені яйця та рис.
  • Засипаємо приправи з майонезом за смаком і перемішуємо.

Рецепт з крабовими паличками і огірком

Ще один спосіб приготувати салат з крабовими паличками.

Він мало чим відрізняється від базового, але огірки надають страві соковитості, тому важливо, щоб їх смак був насиченим і, звичайно, не гірким.

Необхідні продукти для салату:

  • близько 50 грам рису в сухому вигляді;
  • два огірка;
  • чотири яйця;
  • баночка кукурудзи;
  • упаковка крабових паличок;
  • заправка і приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Готуємо миску, в яку будемо складати всі інгредієнти. Краще щоб вона була достатньо глибокою.
  • Поки будемо займатися іншими продуктами, потрібно поставити варитися яйця та рис. Відправляємо їх у каструлі з водою, чекаємо, поки вміст закипить, і доводимо до готовності. Крупі буде потрібно близько 20 хвилин на середньому вогні, а яйцям всього 10.
  • У ємність викладаємо кукурудзу, яку попередньо потрібно звільнити від зайвої рідини.
  • Потім кладемо туди ж огірки, нарізані тонкою соломкою або невеликими кубиками. Таким же способом подрібнюємо крабові палички і з’єднуємо їх з усіма іншими компонентами.
  • Додаємо остиглий рис і натерті яйця. Всипаємо вибрані приправи і майонез, все добре розмішуємо.
Дивіться також:  Вінегрет – 8 рецептів приготування салату

З рисом і морепродуктів

Рис відмінно поєднується з будь-якими морепродуктів, так чому б не скористатися цим і не зробити салат на основі таких інгредієнтів?

Необхідні продукти для страви:

  • три яйця;
  • приправи і майонез на свій смак;
  • один свіжий огірок;
  • банку горошку;
  • близько 350 грам креветок;
  • 60 грам рису.

Процес приготування:

  • Готуємо глибоку салатницю і переходимо до відварювання продуктів.
  • Промиваємо рис, заливаємо його водою і тримаємо на середньому вогні близько 20 хвилин. Після чого залишаємо остигати.
  • Яйця також ставимо варитися. Вони будуть готові через 10 хвилин після закипання води. Коли вони злегка охолонуть, нарізаємо їх квадратиками або подрібнюємо на тертці.
  • Нагріваємо близько двох літрів води з невеликою кількістю солі і буквально на 2-3 хвилини опускаємо туди креветки.
  • У салатниці змішуємо рис з нарізаними яйцями, очищеними креветками, кубиками свіжого огірка і горщиком. Останній потрібно злити, перш ніж викладати на блюдо.
  • Додаємо майонез, приправи за смаком і перемішуємо до однорідності.

Варіант салату із зеленим цибулею

Зелень завжди хороша в салаті. А для цього страви ідеально підходить зелений лук.

Необхідні продукти:

  • 50 грам рису;
  • три яйця;
  • 250 грам крабових паличок;
  • приправи і майонез за бажанням;
  • зелена цибуля за смаком;
  • 300 грам кукурудзи.

Процес приготування:

  • Рис добре промиваємо, видаляємо все зайве і ставимо варитися. Після того як вода закипить, зробіть середній рівень нагріву і тримайте крупу близько 20 хвилин.
  • В іншій каструлі доведіть до готовності яйця. Їм достатньо 10 хвилин після закипання води.
  • У глибоку миску всипте кукурудзу. Не забудьте, що з неї обов’язково потрібно злити рідину — вона в салаті не потрібна.
  • Крабові палички перетворюємо на невеликі квадратики і викладаємо до кукурудзі.
  • Зелену цибулю дрібно рубаємо і змішуємо з іншими інгредієнтами.
  • Чекаємо, поки рис і яйця охолонуть, і також кладемо їх у салатницю. Яйця попередньо нарізати квадратиками або натираються на тертці.
  • Заправте блюдо майонезом, перемішайте, спробуйте і вирішите, яких спецій не вистачає. Можна додати сіль або перець.
Дивіться також:  Салат Обжорка: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Прокрутка до верху