Крабовий салат класичний – 10 простих і смачних рецептів приготування салату з крабовими паличками

Крабовий салат – це смачна та улюблена багатьма страва для домашнього столу або сімейного свята. Апетитне частування можна приготувати по-різному. Найкращі кулінарні варіанти шукайте в нашій готовій добірці з десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Класичний крабовий салат з кукурудзою та рисом

Класичний крабовий салат із кукурудзою та рисом – це рецепт, знайомий у багатьох сім’ях. Традиційно таке частування подають у свята. Але насправді такий поживний салат буде дуже актуальним на домашньому столі. Спробуйте приготувати, використовуючи нашу просту покрокову ідею!

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Крабове м’ясо – 200 гр.
  • Рис білий – 1 ст.
  • Консервована кукурудза – 1 банка
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Кріп – 3 гілки

Процес приготування:

Як приготувати крабовий салат? Підготуємо продукти за списком. Для салату можна використовувати як крабове м’ясо, і крабові палички. Курячі яйця та рис заздалегідь відварюємо до готовності. Кріп дрібно рубаємо ножем.

Зливаємо воду з консервованої кукурудзи, сам продукт відправляємо у глибокий салатник.

Повністю розморожене крабове м’ясо або палички нарізаємо кубиками і відправляємо в салатник. Занадто дрібнити не потрібно – ріжемо на середні кубики. Для швидкого розморожування крабових паличок достатньо покласти в миску з водою на кілька хвилин.

Доповнюємо продукти в салатнику відвареним рисом. Його важливо не переварити, щоб продукт залишався розсипчастим та придатним для салату. Для цього рис можна поварити близько 15 хвилин, потім залишити під кришкою на вимкненій плиті.

Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо (приблизно так само, як і крабові палички). Відправляємо до інших продуктів.

Окремо перемішуємо майонез із раніше подрібненим кропом. Відправляємо ароматну заправку в салатник із вмістом.

Добре перемішуємо частування для рівномірного розподілу майонезної заправки та всіх продуктів. Перед подачею можна прибрати в холодильник для кращого просочення.

Класичний крабовий салат з кукурудзою та рисом готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами

Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами виходить дуже соковитим, апетитним та яскравим за смаком. Така закуска не затримається надовго на столі. Приготувати такий крабовий салат нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 грн.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Помідори – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Укроп – 10 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед вибираємо всі вказані у списку продукти.

Крок 2. Курячі яйця занурюємо в каструлю з водою і варимо після закипання близько 8-10 хвилин до готовності. Потім остудити в крижаній воді.

Крок 3. Розморожені крабові палички очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Також очищаємо від шкаралупи яйця і ріжемо такою ж соломкою. Можна використовувати спеціальні прилади для швидкої фігурної нарізки.

Крок 4. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки та розбираємо на смуги. Якщо овочі дуже соковиті і рідкі, то м’якоть можна прибрати.

Крок 5. Продавлюємо зубчики часнику через прес. Сир натираємо на тертці – рекомендується використовувати основну сторону із великими зубчиками.

Крок 6. Дрібно рубаємо ножем заздалегідь промитий та обсушений кріп. Він надасть страві особливого аромату.

Крок 7. Всі продукти відправляємо до загального глибокого салатника. Вибирайте посуд, де зручно перемішувати інгредієнти. Далі салат можна буде перекласти в будь-який посуд.

Крок 8. Додаємо до продуктів у салатнику майонез та сіль. Для салату достатньо двох столових майонезу, але кількість можна регулювати на свій смак.

Крок 9. Весь вміст миски потрібно добре перемішати для рівномірного розподілу всіх продуктів і заправки.

Крок 10. Салат з крабовими паличками, сиром та помідорами готовий. Подавайте до столу та швидше оцінюйте апетитну ідею!

Крабовий салат із кальмарами

Крабовий салат з кальмарами – це цікаве за смаком та привабливе частування для сімейного або урочистого столу. Апетитний морепродукт ідеально доповнить улюблений багатьма крабовий салат. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим кулінарним рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 16 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 грн.
  • Кальмар – 600 грн.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Салат з тунцем - 10 рецептів класичного салату з консервованим тунцем

Процес приготування:

Крок 1. Старанно обробляємо тушки кальмарів, очищаємо їх від плівки та нутрощів. Вони погано позначаться на смак морепродукту. Також не забуваємо добре промити морський інгредієнт.

Крок 2. Вливаємо воду в каструлю, трохи солимо її та опускаємо в неї тушки кальмарів. Доводимо до кипіння і одразу вимикаємо вогонь. Тримаємо кальмари пару хвилин і одразу дістаємо. Якщо перетримати в окропі, то кальмари вийдуть надто жорсткими та втратять свої смакові якості.

Крок 3. Курячі яйця відварюємо в киплячій воді близько 8-10 хвилин, потім остуджуємо в глибокій мисці з холодною водою і видаляємо шкаралупу.

Крок 4. Тонкими півкільцями ріжемо цибулю, заливаємо окропом і доповнюємо оцтом. Перемішуємо і залишаємо просочуватись маринадом на 20 хвилин. Так цибуля стане м’якшою і соковитішою. Крім того, піде зайва гіркота.

Крок 5. Очищені яйця нарізаємо акуратною соломкою, не кришіть їх.

Крок 6. Охолоджені кальмари так само ріжемо соломкою. Так всі продукти в салаті будуть виглядати найбільш привабливо.

Крок 7. Крабові палички (також ви можете використовувати крабове м’ясо – не має значення) необхідно нарізати соломкою, як і інші продукти.

Крок 8. Складаємо всі заготовки у спільну миску. Маринований лук злегка віджимаємо від надлишків вологи. Додаємо перець до смаку і старанно все перемішуємо.

Крок 9. Крабовий салат із кальмарами готовий. Поливайте майонезом та подавайте до столу!

Крабовий салат із морською капустою

Крабовий салат з морською капустою порадує вас особливою соковитістю та насиченим смаком. Така закуска ідеально підійде як для домашнього столу, так і для урочистих подій. Приготувати таку страву можна за лічені хвилини. Для цього беріть на озброєння наш перевірений рецепт із покроковим процесом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 14 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 грн.
  • Капуста морська – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банк.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо для приготування необхідні продукти (вказані у списку інгредієнтів). Крабові палички заздалегідь розморожуємо та очищаємо. На плиті варимо курячі яйця та очищаємо їх від шкаралупи. Щоб швидко остудити яйця, після варіння зануріть їх у крижану воду.

Крок 2. Підготовлені крабові палички нарізаємо дрібними кубиками. Порада для швидкого розморожування паличок з краба: покладіть продукт в упаковці в трохи теплу воду на деякий час.

Крок 3. Готові курячі яйця натираємо на тертці. Використовуйте бік із великими зубчиками.

Крок 4. Усі підготовлені продукти відправляємо до загального салатника. Сюди ж викладаємо морську капусту та консервовану кукурудзу. Якщо капуста, яку використовуєте, складається з занадто довгих смуг, то їх можна нарізати ножем дрібнішими шматочками, але це на ваш розсуд.

Крок 5. Доповнюємо продукти сіллю та майонезом у кількості 100 грам (цього цілком достатньо).

Крок 6. Активно все перемішуємо. Усі компоненти мають рівномірно розподілитися між собою.

Крок 7. Крабовий салат із морською капустою готовий. Можна пробувати та оцінювати цікавий смак!

Смачний крабовий салат без рису

Смачний крабовий салат без рису виходить особливо ніжним та приємним до смаку. Для тих, хто не любить рис у салаті – це чудова кулінарна ідея. Запам’ятовуйте наш покроковий рецепт. Такий салат можна подавати як до сімейного буденного столу, так і в рамках святкового приготування.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 13 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 грн.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 200 грн.
  • Кукурудза консервована – 120 грн.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьмемо необхідні компоненти із продуктового списку. Крабовий напівфабрикат попередньо розморожуємо, щоб не гаяти час і вилучаємо з упаковки. Також заздалегідь можна подбати про варіння яєць.

Крок 2. Підготовлені крабові палички нарізаємо акуратним кубиком рівного розміру.

Крок 3. Одинаковим кубиком нарізаємо, заздалегідь промитий і осушений від вологи огірок.

Крок 4. Нарізаємо дрібно ножем відварені курячі яйця. Намагаємося різати акуратним кубиком, а не кришити продукт, інакше він не відчуватиметься в салаті.

Дивіться також:  Салат з креветками - 10 найсмачніших і найпростіших рецептів

Крок 5. Відправляємо всі підготовлені продукти до загального салатника і приєднуємо до них кукурудзу з консервної банки. Її обов’язково відокремлюємо від рідини – для цього використовуйте сито, друшляк.

Крок 6. Доповнюємо заготовлені продукти майонезом, солимо та доповнюємо подрібненим перцем. Кількість солі та чорного меленого перцю можна регулювати за смаком. Без солі взагалі можна обійтися, оскільки в салаті є майонез.

Крок 7. Вимішуємо весь вміст миски ложкою до однорідного складу.

Крок 8 Смачний крабовий салат без рису готовий. Подавайте до столу!

Крабовий салат пекінської капустою

Крабовий салат з пекінською капустою – це ніжна та приємна до смаку кулінарна ідея для домашнього столу чи свята. Ваші члени сім’ї або гості не зможуть встояти, а ви не витратите багато часу та своїх сил на приготування апетитної закуски. Обов’язково скористайтесь нашим перевіреним рецептом із покроковим процесом.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 180 грн.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Огірок – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Укроп – 15 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до нарізування закуски з підготовки всіх продуктів.

Крок 2. Обдаємо під проточною водою та обсушуємо пекінську капусту, подрібнюємо її ножем на смуги або розриваємо на частини. Також допустимо використовувати овочерізку – як вам зручніше.

Крок 3. Обдаємо під водою огірок, змиваємо видимі забруднення і обробляють соковитий зелений овоч на невеликі кубики.

Крок 4. Крабовий продукт також нарізаємо кубиком. У цьому салаті можна використовувати як крабові палички, і крабове м’ясо.

Крок 5. Усі підготовлені продукти відправляємо у глибоку тарілку чи миску, перемішуємо. Вибирайте посуд, в якому буде зручно перемішувати.

Крок 6. Половину ріпчастої цибулини (більше не потрібно) обробляємо на тонкі четвертинки і відправляємо в салат. Обшпарювати цибулю або використовувати в початковому вигляді – це на ваш розсуд. Якщо салат будуть їсти діти, все ж таки краще ошпарити і прибрати гіркоту.

Крок 7. Обсипаємо наше частування подрібненим ароматним кропом.

Крок 8. Зверху поливаємо це майонезом. Для салату з нашою кількістю інгредієнтів буде достатньо 100 г майонезу.

Крок 9. Всипаємо сіль і чорний мелений перець (можна відрегулювати на смак), після чого все перемішуємо.

Краб 10. Крабовий салат із пекінською капустою готовий. Можна куштувати!

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею

Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею відрізняється особливою поживністю та цікавим смаком. Крім того, апетитна закуска порадує своїм простим кулінарним процесом. Для швидкого приготування використовуйте популярний серед багатьох господинь рецепт нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 грн.
  • Квасоля консервована червона – 1 банка.
  • Огірок свіжий – 300 грн.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крабові палички, що повністю відтали після заморожування, звільняємо від упаковки і всіх плівок, далі нарізаємо кубиками.

Крок 2. Занурюємо крабові палички у зручний для вимішування салатник чи іншу містку ємність (наприклад, контейнер). В цей же посуд відправляємо кубики свіжого огірка.

Крок 3. Доповнюємо продукти консервованою квасолею. Беріть червону – одна яскравіше виглядатиме у готовій закусці, що підійде для святкових застіль.

Крок 4. Також до продуктів продавлюємо часточки часнику через призначений для цього прес. Якщо у вас немає спеціального преса, можете використовувати звичайний ніж чи дрібну тертку.

Крок 5. Поливаємо наше частування майонезом. Достатньо додати три столові ложки, але можна відрегулювати під свої смакові уподобання.

Крок 6. Далі все потрібно вимішати. Також не забуваємо чорний мелений перець та сіль на свій розсуд. Звичайно, можна обійтися без спецій.

Крок 7. Салат з крабовими паличками та консервованою квасолею готовий. Подавайте соковите холодне частування до столу!

Крабовий салат із плавленим сиром

Крабовий салат із плавленим сиром – це цікавий кулінарний рецепт, який люблять та готують у багатьох сім’ях. Традиційно таке частування подають у свята. Але такий оригінальний салат актуальний і для домашнього столу. Спробуйте приготувати, використовуючи нашу просту покрокову ідею!

Дивіться також:  Класичний салат “Гранатовий браслет” – 10 смачних рецептів приготування

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 250 грн.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідний салатник або іншу глибоку ємність занурюємо корейську моркву. Якщо вона дуже довгою нарізкою, то можна самостійно розділити її на частини. Такий інгредієнт надасть страві візуальної яскравості та пікантних ноток.

Крок 2. Щоб не гаяти час, відварюємо курячі яйця до початку готування. Готовий продукт натираємо на тертці із середніми чи дрібними зубчиками. Інгредієнт викладаємо у миску.

Крок 3. Також у основну масу натираємо на тертці плавлені сирки.

Крок 4. Розморожені крабові палички обробляють тонкою соломкою. Занурюємо у зручний для вимішування салатник.

Крок 5. Присипаємо продукти подрібненим свіжим кропом. Він надасть страві особливого аромату та додаткової привабливості. Також ви можете використовувати іншу зелень, яка більше подобається.

Крок 6. Поливаємо це все майонезом і добре перемішуємо. На смак можна додатково посипати невеликою кількістю солі, але це необов’язково.

Крок 7. Крабовий салат із плавленим сиром готовий. Скоріше спробуйте!

Крабовий салат із куркою

Крабовий салат з куркою – це напрочуд смачна і поживна страва, багата на білок. Таке кулінарне рішення підійде для легкої вечері чи домашнього свята. Такий цікавий варіант виконання популярного салату варто взяти на озброєння – готуйте за допомогою нашого покрокового рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 75 гр.
  • Філе куряче відварене – 75 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори чері – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо даємо відтанути крабовим паличкам і нарізаємо їх шматочками середнього розміру. Для розморожування продукту прямо в упаковці можна покласти в тарілку з водою – це значно прискорить процес. Використовувати мікрохвильову піч у жодному разі не можна.

Крок 2. До повного приготування відварюємо куряче філе, але не перетримайте, інакше птах стане жорстким і гумовим. Остуджуємо курячий продукт і також нарізаємо шматочками за розміром крабових паличок. Якщо відварений птах погано ріжеться і кришиться, то розберіть його на волокна.

Крок 3. Огірок із помідором ріжемо на тонкі часточки.

Крок 4. Готові курячі яйця звільняємо від шкаралупи і те ж обробляємо часточками.

Крок 5. Всі продукти відправляємо в загальну миску, додаємо сіль та майонез.

Крок 6. Добре вимішуємо нашу закуску, щоб кожен продукт добре просочився заправкою.

Крок 7. Крабовий салат із куркою готовий. Подавайте привабливу закуску до столу!

Салат з крабовими паличками та ананасом

Салат з крабовими паличками та ананасом відрізняється особливою соковитістю, привабливим виглядом та оригінальним неповторним смаком. Така закуска стане вашою коханою на святковому столі. Для швидкого та нескладного приготування керуйтеся нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 грн.
  • Ананас консервований – 150 грн.
  • Кукурудза консервована – 100 грн.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сир нарізаємо невеликими кубиками та викладаємо у глибоку миску. Його ви можете вибирати за смаком. Для салату підійде як тверда, так м’яка або плавлена.

Крок 2. До сиру додаємо кукурудзу в консервованому вигляді. Із консерви обов’язково зливаємо весь сік. Він нам не потрібний.

Крок 3. Також до продуктів відправляємо нарізані кубиками відварені яйця.

Крок 4. Ще частування доповнюємо подрібненим болгарським перцем та свіжим огірком.

Крок 5. Консервований ананас ріжемо кубиком і також відправляємо салатник.

Крок 6. На такі ж кубики обробляємо крабові палички. Викладаємо їх у загальний посуд. Вибирайте зручну для вимішування ємність.

Крок 7. Доповнюємо це сумішшю перців, заправляємо майонезом і перемішуємо до потрібного стану.

Крок 8. Салат з крабовими паличками та ананасом готовий. Можна прикрасити до смаку і подавати до столу!