В сучасний час існує безліч пристосувань, що допомагають будь-якій господині прискорити процес приготування і без проблем готувати навіть самі складні страви. Мультиварка – дуже зручний і багатофункціональний пристрій, який приготувати будь-яку страву за короткий час, зберігаючи корисні властивості всіх інгредієнтів. Страви в мультиварці виходять навіть у молодої господині. Сьогодні ми опишемо покрокове приготування кращих рецептів для мультиварки.
Картопля з тушонкою в мультиварці
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для картоплі з тушонкою в мультиварці:
Приготування картоплі з тушонкою в мультиварці
Попередньо потрібно підготувати інгредієнти. Картоплю, часник та цибулю треба очистити і промити. Картопля нарізати на великі шматочки, цибулю і часник також крупно нарізати. Тушонку необхідно викласти в тарілку і розім’яти з допомогою виделки, для усунення грудочок. Пучок зелені дрібно нарізаємо.
Картоплю викладаємо в ємність мультиварки. Рецепт не передбачає використання олії, оскільки тушонка, сама по собі, є жирним продуктом. До картоплі додаємо часник і цибулю. Зверху викладається тушонка. Інгредієнти потрібно посолити, додати кілька лаврових листочків і добре перемішати. Мультиварку накриваємо кришкою. Потрібно виставити режим «Гасіння» на півтори години. Потім можна діставати готову страву.
Словацький пиріг з яблук
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для словацького яблучного пирога:
Приготування словацького яблучного пирога
Для початку потрібно замісити тісто. Одну четверту тесту потрібно відокремити і покласти в морозильну камеру. Решта частину тіста викласти на пергаментний папір, прикривається ще одним аркушем паперу і з допомогою чаші мультиварки видавлюється коло. Його потрібно покласти на дно приладу.
Для начинки очищені яблука натираються на крупній тертці. З них потрібно віджати сік і викласти на тісто. Зверху яблука посипаються цукровим піском, корицею і цедрою лимона. В кінці дістаємо з морозильної камери заморожене тісто і натираємо його над пирогом. Тісто має рівномірно закривати яблучну начинку. Вибираємо програму «Випічка» на 45 хвилин. Пиріг виймайте з мультиварки разом з чашею, щоб він охолов.
Рецепти для мультиварки – Курка по-французьки
Час приготування – 1 годину.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для курки по-французьки в мультиварці:
Приготування курки по-французьки в мультиварці
Від кожного курячого філе потрібно відрізати рівну частину. Ці частини треба добре відбити. З решти філе можна приготувати інше блюдо. Відбиті частини потрібно добре натерти сіллю і чорним перцем з обох сторін. Ємність мультиварки заливаємо 4 столовими ложками води, і викладаємо в неї відбиті частини філе.
Цибулю треба очистити і нарізати на кружечки, і розібрати на невеликі кільця. Додаємо цибулю до курячого філе, і змащуємо кожен шматочок філе половиною столової ложки сметани. Помідори потрібно порізати на кружечки, викласти на філе по 3 штуки. Вибираємо програму «Тушкування» на півгодини. Кришку необхідно закрити, і чекати звуковий сигнал. Цей рецепт не передбачає використання масла, тому страва буде смачне і корисне.
Сир потрібно натерти на терці. Після сигналу потрібно відкрити прилад і посипати кожен шматочок філе сиром. Після цього виставити режим «Гасіння» на 5 хвилин і закрити кришку. Сир має розплавитися.
Після приготування страви, її потрібно перекласти в тарілку з допомогою лопатки, і прикрасити зеленню. Страва подається гарячим. Гарніром можуть служити свіжі овочі та зелень.
Гречана каша з яловичиною
Час приготування – 3 години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для гречаної каші з яловичиною:
Приготування гречаної каші з яловичиною
Для початку м’ясо треба нарізати на невеликі шматочки, обваляти їх у борошні. Надішліть шматочки м’яса в ємність мультиварки. Потрібно вибрати програму «Смаження» на 15 хвилин, щоб м’ясо обжарилось. Потім покрийте цибулею м’ясо, і увімкніть режим на 5 хвилин. Кришку закривати не потрібно.
Гречку попередньо потрібно перебрати і помити. Додайте її в ємність до решти інгредієнтів, залийте водою, посоліть і присипте спеціями. Увімкніть програму «Каша» або «Тушкування» на одну годину. Після сигналу приладу можна діставати готову страву.
Суп сирний в мультиварці, покроковий рецепт
Час приготування – 1 годину.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для сирного супу:
Приготування сирного супу
Моркву потрібно очистити, промити і натерти на терці. В мультиварці вибираємо програму «Смаження», і додаємо в ємність масло. Морквина обсмажується до золотистого відтінку. Попередньо промитий цибулю і нарізаний на півкільця, додаємо до моркви.
Потім ємність мультиварки заливається водою, додається сіль і перець. Виставляється програма «Суп» на одну годину. Після того як вода закипить, кидаємо в неї сирки.
Картопля нарізати на невеликі кубики і додається до інгредієнтів. Потім накриваємо каструлю кришкою і чекаємо закінчення роботи. Суп можна прикрасити за допомогою подрібненої зелені.
Сподіваємося вам сподобався наш ТОП 5 покрокових рецептів для мультиварки!
Діліться статей з друзями – використовуючи кнопки нижче!
Також не забувайте писати коментарі! 🙂
Дивіться також цікаві рецепти для мультиварки:
Курячі сердечка з соусом і грибами в мультиварці
Фарширований перець в мультиварці
Запіканка з сиром і гречкою в мультиварці
Йогурт в мультиварці