Кращі покрокові рецепти для мультиварки (з фото)

В сучасний час існує безліч пристосувань, що допомагають будь-якій господині прискорити процес приготування і без проблем готувати навіть самі складні страви. Мультиварка – дуже зручний і багатофункціональний пристрій, який приготувати будь-яку страву за короткий час, зберігаючи корисні властивості всіх інгредієнтів. Страви в мультиварці виходять навіть у молодої господині. Сьогодні ми опишемо покрокове приготування кращих рецептів для мультиварки.

Картопля з тушонкою в мультиварці

 

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Кількість порцій – 6.

 

Склад продуктів для картоплі з тушонкою в мультиварці:

  • Середня картопля – 10 шт.
  • Одна банка тушонки.
  • 5 цибулин.
  • 10 зубчиків часнику.
  • Кілька лаврових листів.
  • Свіжа зелень.
  • Сіль.
  • Приготування картоплі з тушонкою в мультиварці

     

    Попередньо потрібно підготувати інгредієнти. Картоплю, часник та цибулю треба очистити і промити. Картопля нарізати на великі шматочки, цибулю і часник також крупно нарізати. Тушонку необхідно викласти в тарілку і розім’яти з допомогою виделки, для усунення грудочок. Пучок зелені дрібно нарізаємо.

    Картоплю викладаємо в ємність мультиварки. Рецепт не передбачає використання олії, оскільки тушонка, сама по собі, є жирним продуктом. До картоплі додаємо часник і цибулю. Зверху викладається тушонка. Інгредієнти потрібно посолити, додати кілька лаврових листочків і добре перемішати. Мультиварку накриваємо кришкою. Потрібно виставити режим «Гасіння» на півтори години. Потім можна діставати готову страву.

    Словацький пиріг з яблук

     

    Час приготування – півтори години.

    Кількість порцій – 8.

     

    Склад продуктів для словацького яблучного пирога:

  • Борошно – 200 грам.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукровий пісок – 300 грам.
  • Рафінована олія – 120 мл
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • 1 кг. яблук.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цедра лимона.
  • Дивіться також:  Рецепт манної каші в мультиварці з фото

    Приготування словацького яблучного пирога

     

    Для початку потрібно замісити тісто. Одну четверту тесту потрібно відокремити і покласти в морозильну камеру. Решта частину тіста викласти на пергаментний папір, прикривається ще одним аркушем паперу і з допомогою чаші мультиварки видавлюється коло. Його потрібно покласти на дно приладу.

    Для начинки очищені яблука натираються на крупній тертці. З них потрібно віджати сік і викласти на тісто. Зверху яблука посипаються цукровим піском, корицею і цедрою лимона. В кінці дістаємо з морозильної камери заморожене тісто і натираємо його над пирогом. Тісто має рівномірно закривати яблучну начинку. Вибираємо програму «Випічка» на 45 хвилин. Пиріг виймайте з мультиварки разом з чашею, щоб він охолов.

    Рецепти для мультиварки – Курка по-французьки

     

    Час приготування – 1 годину.

    Кількість порцій – 4.

     

    Склад продуктів для курки по-французьки в мультиварці:

  • Філе курки – 4 шт.
  • Кілька помідорів.
  • Ріпчаста цибуля – половина.
  • 100 грам твердого сирка.
  • Дві ст. л. сметани.
  • Одна ч. л. солі.
  • Чорний перець – половина ч. л.
  • 4 ст. ложки води.
  • Приготування курки по-французьки в мультиварці

    Від кожного курячого філе потрібно відрізати рівну частину. Ці частини треба добре відбити. З решти філе можна приготувати інше блюдо. Відбиті частини потрібно добре натерти сіллю і чорним перцем з обох сторін. Ємність мультиварки заливаємо 4 столовими ложками води, і викладаємо в неї відбиті частини філе.

    Цибулю треба очистити і нарізати на кружечки, і розібрати на невеликі кільця. Додаємо цибулю до курячого філе, і змащуємо кожен шматочок філе половиною столової ложки сметани. Помідори потрібно порізати на кружечки, викласти на філе по 3 штуки. Вибираємо програму «Тушкування» на півгодини. Кришку необхідно закрити, і чекати звуковий сигнал. Цей рецепт не передбачає використання масла, тому страва буде смачне і корисне.

    Дивіться також:  Як посмажити картоплю з грибами

    Сир потрібно натерти на терці. Після сигналу потрібно відкрити прилад і посипати кожен шматочок філе сиром. Після цього виставити режим «Гасіння» на 5 хвилин і закрити кришку. Сир має розплавитися.

    Після приготування страви, її потрібно перекласти в тарілку з допомогою лопатки, і прикрасити зеленню. Страва подається гарячим. Гарніром можуть служити свіжі овочі та зелень.

    Гречана каша з яловичиною

     

    Час приготування – 3 години.

    Кількість порцій – 6.

     

    Склад продуктів для гречаної каші з яловичиною:

  • Яловичина – 400 грам.
  • Гречка – один стакан.
  • Водичка – три склянки.
  • Одна цибулина.
  • 25 грам вершкового масла.
  • Одна ст. л. рослинного масла.
  • Сіль і перець.
  • Приготування гречаної каші з яловичиною

     

    Для початку м’ясо треба нарізати на невеликі шматочки, обваляти їх у борошні. Надішліть шматочки м’яса в ємність мультиварки. Потрібно вибрати програму «Смаження» на 15 хвилин, щоб м’ясо обжарилось. Потім покрийте цибулею м’ясо, і увімкніть режим на 5 хвилин. Кришку закривати не потрібно.

    Гречку попередньо потрібно перебрати і помити. Додайте її в ємність до решти інгредієнтів, залийте водою, посоліть і присипте спеціями. Увімкніть програму «Каша» або «Тушкування» на одну годину. Після сигналу приладу можна діставати готову страву.

    Суп сирний в мультиварці, покроковий рецепт

     

    Час приготування – 1 годину.

    Кількість порцій – 6.

     

    Склад продуктів для сирного супу:

  • 4 плавлених сирка.
  • 100 грам цибулі-порею.
  • 4 картоплини.
  • 50 грам зелені.
  • Одна морквина.
  • 50 грам рослинної олії.
  • Півтора літра води.
  • Сіль і перець.
  • Приготування сирного супу

     

    Моркву потрібно очистити, промити і натерти на терці. В мультиварці вибираємо програму «Смаження», і додаємо в ємність масло. Морквина обсмажується до золотистого відтінку. Попередньо промитий цибулю і нарізаний на півкільця, додаємо до моркви.

    Дивіться також:  Десерт з вишні, маскарпоне і печива

    Потім ємність мультиварки заливається водою, додається сіль і перець. Виставляється програма «Суп» на одну годину. Після того як вода закипить, кидаємо в неї сирки.

    Картопля нарізати на невеликі кубики і додається до інгредієнтів. Потім накриваємо каструлю кришкою і чекаємо закінчення роботи. Суп можна прикрасити за допомогою подрібненої зелені.

    Сподіваємося вам сподобався наш ТОП 5 покрокових рецептів для мультиварки!

    Діліться статей з друзями – використовуючи кнопки нижче!

    Також не забувайте писати коментарі! 🙂

     

    Дивіться також цікаві рецепти для мультиварки:
    Курячі сердечка з соусом і грибами в мультиварці

    Фарширований перець в мультиварці

    Запіканка з сиром і гречкою в мультиварці

    Йогурт в мультиварці