Красиві торти – 9 рецептів

На день народження запрошують гостей, і прикрасою столу завжди служить гарний торт. Вибір рецепта залежить від смакових уподобань та складності виконання. Опис найпопулярніших солодких десертів читайте у статті.

Красиві торти на день народження дорослим

Смачний «Медовик» на день народження легко прикрасити, досить залити боки і верх шоколадною глазур’ю, і нанести кондитерським шприцом візерунок або зробити з крему квіти.

Продукти для медового торта:

  • мед – 6 ст. л.;
  • цукор і масло вершкове – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 300 г;
  • сода;
  • коньяк.

Покрокове опис приготування

  • Беруть мед, цукор і вершкове масло, перемішують і нагрівають на водяній бані, поки цукор не розчиниться.
  • Розбивають яйця, відділяє жовток від білка.
  • У жовтки додають соду (1 ч. л.), погашену лимонним соком. Туди ж наливають 20 мл коньяку.
  • Медово-масляну масу злегка збивають вінчиком, і знімають з водяної бані, не чекаючи, поки закипить мед. Додають в неї жовтки з содою.
  • У тісто просівають борошно, добре перемішують.
  • Потім, викладають на стіл, злегка обвалюють у борошні, роблять джгут, ділять на 10 частин, скачуючи з них кульки.
  • Залишають при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  • Розкочують тонкі коржі діаметром близько 22 див.
  • Випікати кожен корж при температурі 220 °C близько 3 хвилин.

Охолоджені коржі промащують кремом з масла і згущеного молока або сметанним, і ставлять просочуватися в холодильник. Потім оформляють верх торта за бажанням збитими вершками або шоколадною глазур’ю.

Знамениті частування

Існує чимало кулінарних десертів, прославили своїх творців.

Наприклад, шоколадний торт «Захер», історія якого налічує понад 150 років.

Для приготування знадобляться такі продукти (пропорції вказані в описі приготування):

  • яйця;
  • борошно;
  • шоколад;
  • вершкове масло;
  • цукор;
  • цукрова пудра;
  • джем абрикосовий;
  • коньяк;
  • вершки.

Покрокове приготування:

  • Починають випічку з підготовки форми діаметром 20-24 див. Її дно застеляють пергаментом, змащують маслом боки і папір.
  • Духовку розігрівають до 180 °C.
  • Беруть 6 яєць кімнатної температури, відокремлюють білок від жовтка в різні миски, і збивають. Додають 180 г цукру в білок.
  • Блендером збивають 135 г олії, в кінці всипають 45 г цукрової пудри, і жовтки по 1 шт.
  • Розтоплюють 135 г шоколаду на водяній бані. Коли трохи охолоне, додають суміш з масла і жовтків, перемішують блендером.
  • У шоколадну масу вводять білок з цукром, перемішуючи в одну сторону.
  • Додають в тісто 135 г борошна.
  • Викладають у форму, розрівнюють лопаткою, і ставлять в гарячу духовку приблизно на 1 годину. Готовність перевіряють дерев’яною паличкою.
  • Випечений бісквіт перекладають остигати на решітку.
  • Розрізають навпіл на 2 коржа.
  • Змішують 200 г однорідного абрикосового джему з 1 ст. л. води і 50 мл коньяку. Нагрівають до кипіння.
  • Гарячим джемом змащують коржі. Збирають торт і зверху, з усіх боків, обмазують джемом. Ставлять в холодильник на 15 хвилин.

Варять шоколадну помадку з 200 г вершків і 350 г шоколаду. Виливають її зверху на торт, який стоїть на решітці. Залишають на 2 години при кімнатній температурі, щоб торт добре просочився джемом, потім прибирають в холодильник.

Дивіться також:  Рогалики з сиру – 7 рецептів дуже смачної випічки

Десерт на дитячий день народження

На дитячий день народження популярні торти, прикрашені казковими героями і кольоровою мастикою, їх можна замовити в кондитерській.

А самостійно приготувати неймовірно смачний торт без випікання.

Для сирного десерту з малиновим желе знадобиться:

  • печиво вівсяне;
  • масло вершкове;
  • сир;
  • малина;
  • сметана;
  • цукор;
  • желатин;
  • ванільний цукор;
  • сік малини для желе.

Покрокове опис приготування:

  • Вівсяне печиво (400 г) подрібнюють за допомогою блендера або качалки, змішують з 200 г м’якого масла.
  • Перекладають у форму і ставлять в морозилку на кілька хвилин.
  • Желатин (30 г) заливають 100 мл соку малини, і нагрівають.
  • Для сирної основи змішують блендером 150 г малини, 200 г сметани, 160 г цукру та 600 г сиру, додають розчинений желатин і ванільний цукор.
  • Отриманий сирний крем виливають на корж з печива, розрівнюють, ставлять в морозилку на 20 хвилин.
  • Потім дістають застиглий десерт. Зверху викладають свіжу малину, і заливають желе. Для желе на верхній шар розчиняють 15 г желатину в 500 мл води з малиновим соком і цукром за смаком.

Ставлять десерт в холодильник. Його можна їсти, коли желе застигне.

Найкрасивіші весільні торти

Гарний весільний торт готується кілька днів.

Для великої кількості гостей торт роблять з декількох «поверхів».

У перший день печуть коржі. На другий день промащують їх кремом, а на третій – прикрашають вже готове частування глазур’ю, мастикою, фігурками і квітами.

Для бісквіта на весільний торт береться стандартний набір продуктів:

  • яйця;
  • цукор;
  • борошно;
  • розпушувач за бажанням.

На 1 яйце беруть 1 ст. л. цукру і борошна.

Для крему знадобиться:

  • масло вершкове;
  • згущене молоко.

На 200 г масла 50 г згущеного молока.

Для прикраси підійдуть фрукти, мастика, квіти з мастики чи живі троянди.

Приготування:

  • До початку випічки потрібно уявляти собі розмір кожного ярусу торта. Так як десерт трьох ярусний – верхній корж буде діаметром 18 см, другий – 28 см, третій – 36 див.
  • Для багатоярусних тортів бісквіт не розрізається навпіл. Товщина готового коржа від 2 до 4 див. В кожному ярусі має бути по 3 коржа.
  • Для випічки одного великого бісквіта (всього їх потрібно 7) знадобиться 20 яєць кімнатної температури. Жовтки відокремлюють в одну ємність, білки в іншу.
  • Додають білок дрібку солі, і починають збивати міксером на повільній швидкості, потім швидше.
  • Під збитий до стійких піків білок додають ванілін і 10 ст. л. цукру.
  • Збивають кілька хвилин, щоб цукор розчинився.
  • Переходять до взбиванню жовтків, спочатку без нічого, потім додають 10 ст. л. цукру. Жовтки помітно світлішають, збільшуються в об’ємі і стають густими.
  • З’єднують жовток і білок, перемішують в одну сторону силіконової або дерев’яною лопаткою.
  • Додають 20 ст. л. борошна і 1 ч. л. розпушувача. Можна пекти і без нього, але тоді коржі не будуть такими пружними.
  • Переливають тісто у форму, розрівнюють лопаткою. Духовка на цьому етапі повинна бути розігріта до 180 °C.
  • Відправляють бісквіт в розігріту духовку, печеться він близько 30 хвилин.
  • Готовий корж перекладають на решітку і залишають остигати.
Дивіться також:  Заливний пиріг з капустою – 10 рецептів на кефірі, сметані або на майонезі

Для крему збивають масло зі згущеним молоком. Коржі просочують солодкою водою з лимонним соком, і промащують кремом. На кожен шар кладуть консервовані персики або абрикоси, нарізані тонкими скибочками. Кремом промащують боки і верх торта, ставлять на ніч у холодильник. Вранці, перед тим як прикрасити торт, мастику розкачують завтовшки 0,5 см, і покривають кожен ярус окремо, акуратно розрівнюючи. Збирають торт і прикрашають на місці урочистості.

На 8 березня

На 8 березня можна спекти смачний торт «Пташине молоко», прикрасивши його квітами з білкового крему.

Для бісквіта знадобляться такі продукти:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор і борошно по 4 ст. л.

Для крему беруть:

  • яйця – 10 шт.;
  • молоко – 1 ст.;
  • цукор – 2 ст.;
  • масло вершкове – 300 г;
  • желатин 50 г +вода 150 г;
  • ванілін.

Покроковий опис процесу приготування:

  • В желатин додають воду кімнатної температури, залишають на столі, поки печеться бісквіт.
  • Для тіста розбивають яйця, відокремлюють жовтки від білків. Збивають міксером.
  • Додають до білків 2 ст. л. цукру і стільки ж до жовтків, знову збивають 2 хвилини.
  • З’єднують білки і жовтки, всипають 4 ст. л. просіяного борошна, перемішують тісто. Бісквіт випікають у формі діаметром 28 див Залишають остигати на решітці.
  • Для крему у 10 яєць відокремлюють жовтки від білків.
  • Білки прибирають в холодильник, а жовтки збивають з 1 ст. цукру, ваніліном, 1 ст. л. борошна і 1 ст. молока. Масу підігрівають на водяній бані до загустіння протягом 20 хвилин.
  • Остуджують жовтковий крем до 40 °C, додають м’яке вершкове масло.
  • Збивають 10 білків, в кінці всипають склянку цукру. Перемішують ложкою жовтковий і білковий крем, додають розтоплений желатин.
  • Збирають торт у тій же формі, в якій його випікали. Бісквіт розрізати на 2 коржа – один кладуть на дно форми, зверху крем, потім другий корж.

Ставлять торт в холодильник на 2 години, зверху оформляють шоколадною глазур’ю і заварним білковим кремом.

На 23 лютого

Торт «Наполеон» – гарне частування до чоловічого свята. В рецепті описаний простий варіант торта з рубленого тесту.

Для нього беруться продукти:

  • борошно;
  • маргарин;
  • вода;
  • гашена оцтом сода;
  • білок яйця.

Для крему:

  • молоко;
  • борошно;
  • масло вершкове;
  • жовтки яєць;
  • цукор.

Покрокове опис приготування:

  • Для коржів 3 ст. борошна рубають ножем або перетирають руками з 250 г маргарину.
  • Додають в борошно 3/4 ст. води і 1 білок, перемішують. Всипають 1/2 ч. л. соди, гашеного оцтом, ще раз добре вимішують.
  • Готове тісто замотують в харчову плівку, і прибирають в холодильник на 2 години.
  • Потім ділять на частини, розкочують дуже тонко, і випікають коржі, нарубав виделкою.
  • Для крему потрібні жовтки від 6 яєць, 1 ст. молока, 1 ст. цукру і 1 ст. л борошна. Все перемішують і ставлять на водяну баню, варять до загусання.
  • Теплий крем змішують з 250 г вершкового масла. Можна додати за смаком варену згущенку, щоб консистенція була не дуже густий.
Дивіться також:  Горіховий торт – 9 дуже смачних рецептів

Намазують коржі кремом, зверху посипають подрібненою крихтою, залишають просочуватися на 8 годин. Ножем підрівнюють краю.

Гарне оформлення тортів для свята

Щоб прикрасити торт на свято, згодиться рецепт мастики.

З неї можна ліпити фігурки, робити неймовірні прикраси.

Для домашньої мастики знадобиться:

  • пудра цукрова – 560 г;
  • вода – 30 мл;
  • маршмеллоу – 300 р.

Покрокове опис приготування:

  • Маршмеллоу розтоплюють на водяній бані.
  • Перекладають в чашу міксера, змащену маслом.
  • Вводять половину пудри і 1 ст. л. води.
  • Перемішують до однорідності, досипають залишилася пудру. Вимішують еластичне цукрове тісто.

Загортають готову мастику в харчову плівку, зберігають у холодильнику. Перед використанням підігрівають.

Як красиво прикрасити торт в домашніх умовах

Шоколадна помадка, щоб прикрасити самі красиві торти, використовується в багатьох рецептах.

Як правильно її приготувати? Рецептів існує безліч, ось один з них.

Для помадки знадобиться:

  • какао – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • масло – 30 г;
  • молоко – 450 мл

Опис приготування:

  • Зручно готувати помадку на водяній бані. У ємність всипають какао з цукром, додають поступово молоко, помішуючи віночком, щоб не було грудок.
  • Варять на водяній бані 10 хвилин, помішуючи.
  • Додають 1 ст. л. вершкового масла.

Помадка виходить гіркуватою, цей смак прекрасно відтіняє солодкість тортів.

Самі прості, але красиві оформлення

Існують дуже прості способи прикраси, дозволяють зробити красиві торти на день народження та інші свята за 5 хвилин. Наприклад, за допомогою картонного трафарету і цукрової пудри або какао, все залежить від того, якого кольору поверхню коржів.

Але краще приготувати густий білковий крем на основі гарячого сиропу і намалювати троянди.

Для заварного білкового крему знадобляться такі продукти:

  • цукор – 300 г;
  • вода – 1/3 ст.;
  • яйця – 4 шт.;
  • сіль;
  • лимонна кислота;
  • ванільний цукор.

Покрокове опис приготування:

  • Цукор змішують з водою. Сироп доводять до кипіння і варять 5 хвилин, поки він не почне тягнутися тонкою ниточкою.
  • Відокремлюємо білки від жовтків, відправляють їх у чашу міксера. Додають щіпку солі, 0,5 ч. л. лимонної кислоти і пакетик ванільного цукру.
  • Збивають білки до білих піків, коли сироп закипить. Не припиняючи збивання, поступово вливають гарячий сироп.

Готовий білковий крем буде густим, з нього легко можна закрутити красиві прикраси за допомогою кондитерського шприца. Якщо щось пішло не так, і крем рідкуватим, додають в нього трохи цукрової пудри.

Прокрутка до верху