Сирний сир вершковий, нагадує перетертий в пасту жирний сир, дуже полюбився кондитерам і став основою багатьох кремів. Рецепт крем-чіз для торта чудово поєднується з бісквітними коржами, випічкою з безе і пісочного тіста.
Не варто тільки плутати цей продукт з плавленим сиром або замінювати його сиром, оскільки це зовсім інша історія. Плавлений сир не підходить для приготування солодких кремів, а сир залишить у структурі дрібні крупинки, навіть після перетирання через сито.
Крем-чіз для торта — простий рецепт
Приготувавши крем-чіз для вирівнювання торта або капкейків можна не побоюватися, що він попливе навіть при кімнатній температурі. Загальний час приготування не довше 10-15 хвилин, з усіма процесами зможе впоратися і школяр. Важливо лише вибрати якісні інгредієнти і масло жирністю не менше 82%.
На один невеликий домашній тортик потрібно взяти:
- 280 г вершкового кисломолочного сиру;
- 100 р слив. масла;
- 80 г цукрової пудри.
Дії:
Щоб приготований крем під час стабілізації в холоді не обветрился, його можна відразу перекласти в кондитерський мішок і в ньому охолоджувати.
Готуємо з шоколадом
Незважаючи на те, що багато кондитери люблять цей вид начинки за простоту приготування і стабільність форми, часто вони обходять стороною її шоколадну версію. Є ймовірність того, що шоколад не пофарбує масу в рівномірний колір, а перетвориться на окремі краплі, але цього не станеться, якщо готувати шоколадний крем-чіз за наступним рецептом.
Перелік необхідних інгредієнтів:
- 300 г вершкового кисломолочного сиру;
- 100 г темного шоколаду або молочного без наповнювачів;
- 100 р слив. олії (82,5%);
- 100 г цукрової пудри.
Черговість процесів приготування:
З вершками
Крем-чіз з вершками вередливими, ніж його побратим з вершковим маслом. Невдача підстерігає господинь в момент збивання вершків. Вони або не збиваються, або перетворюються в олію, але тим, хто освоїв цей рецепт, зможуть прикрашати свої капкейки, наповнювати тістечка, вкривати і вирівнювати торти найніжнішим кремом.
Щоб зробити крем-чіз на вершках потрібно взяти:
- 400 г вершкового сиру;
- 100 мл жирних вершків (від 33%);
- 50 г цукрової пудри.
Алгоритм приготування:
Крем-чіз від Енді Шеф
Андрій Рудьков, більше відомий як Енді Шеф, пропонує свій рецепт крему на сирному вершковому сирі для тортів і капкейків. Цей крем здатний довго зберігати свою форму навіть при кімнатній температурі. Готового продукту можна надати ягідний смак, змішавши його з кількома чайними ложками пюре зі свіжої або замороженої полуниці (малини, чорниці та інше), без втрати стійкості.
Пропорції продуктів у складі крему:
- 340 г сирного вершкового сиру;
- 115 г слив. олії (жирністю не нижче 82,5%);
- 100 г цукрової пудри;
- 10 мл екстракту ванілі.
Готуємо наступним способом:
Зі згущеним молоком
Ще одне популярне кремове поєднання – вершковий сирний крем і згущене молоко. Оскільки основний інгредієнт має досить щільну структуру, додаючи в нього згущене молоко можна не тільки регулювати солодкість кінцевого продукту, але і його консистенцію. Згущене молоко можна брати звичайне або варене.
Список використовуваних продуктів:
- 500 г вершкового сиру кисломолочного;
- 100-300 г згущеного (звичайного або вареного) молока.
Спосіб приготування:
Самий бюджетний спосіб приготування
У складі цього прошарку використовується вершковий сирний сир, який не можна назвати дешевим продуктом, особливо враховуючи яку кількість потрібно на прошарок і покриття одного невеликого торта, і часто його можна придбати тільки в великих супермаркетах. Але існує бюджетний спосіб, як приготувати крем-чіз для торта.
У цьому випадку будуть потрібні:
- 800 г некислої сметани жирністю 20%;
- 100 г солодкої пудри з перемеленого цукру.