Крем для капкейків, який тримає форму – 10 рецептів

Звичайний кекс заграє новими смаками і стане виглядати гідно завдяки прикрасам із крему під назвою капкейк. Щоб справити враження зовнішнім виглядом, а також підняти культуру побуту необхідно правильно приготувати крем для капкейків, який тримає форму. Саме від стійкості залежить результат. Пропонуємо найпростіші і вдалі варіанти творчого натхнення, які допоможуть зробити ваше свято незабутнім.

Білковий крем для капкейків, який тримає форму

Багато хто з побоюванням ставиться до приготування крему з білків, але в цьому варіанті вони пастеризуються на водяній бані, тому шкоди для здоров’я не буде. Підходить білковий крем для форми будь-якого виду капкейків.

Інгредієнти:

  • ваніль – 0,5 стручка;
  • яєчний білок – 2 шт.;
  • харчовий барвник за необхідності;
  • цукор – 160 р.

Приготування:

  • Підготувати миску, яка витримує високі температури. Помістити білки. Засипати цукром. Додати ваніль. Помістити в ємність з водою. Дно миски не повинно стикатися з рідиною.
  • Взяти віночок і постійно перемішувати. Маса повинна нагріватися до повного розчинення кристалів цукру. На цей процес потрібно близько семи хвилин. Перевірте пальцями. Якщо при розтиранні маса однорідна без кристаликів, значить можна переходити до наступного кроку.
  • Прибрати з лазні. Включити міксер. Збити. Маса повинна стати пишною і повністю охолонути. Прикрашати цим кремом треба відразу. За необхідності додати барвник.

Покроковий рецепт з маскарпоне

Смачний, повітряний крем з банановим смаком. Банан можна замінити на будь-яке фруктове пюре.

Інгредієнти:

  • вершки 33 % для збивання – 250 мл;
  • банан – 1 шт. невеликого стиглого;
  • сир – 130 г маскарпоне;
  • ванільна есенція – 1 ч. ложка;
  • цукор – 65 р.

Приготування:

  • Щоб процес йшов швидше, вершки використовувати тільки охолоджені. Також заздалегідь потримати в холоді посуд, в якій збираєтеся готувати крем.
  • У чашу залити вершки. Помістити сир. Присипати цукром. Додати есенцію. Включити міксер. Спочатку необхідна мінімальна швидкість, потім поступово її збільшити.
  • Коли маса перетвориться в пишну піну, розім’яти банан і ввести частинами. Перемішати. Повинна вийти однорідна консистенція. Капкейки прикрашати тільки охолоджені, інакше крем потече.
Дивіться також:  Пиріг «Зебра» в мультиварці – 5 рецептів торта

Шоколадний ганаш

Цей крем можна готувати будь-якої щільності. Для отримання густої маси необхідно додавати побільше шоколаду, який повинен містити 70% какао.

Інгредієнти:

  • шоколад – 225 г;
  • мед або патока – 40 г;
  • вершки – 270 г (30%).

Приготування:

  • У вершки помістити мед або патоку. Закип’ятити.
  • Шоколад порубати. Залити гарячою масою. Розмішувати треба акуратно, використовуючи лопатку.
  • Прибрати в холод. Охолоджувати до такої температури, щоб маса змогла тримати форму.

Сметанний варіант приготування

Універсальний варіант, який набирає з кожним днем все більшу популярність.

Інгредієнти:

  • сметана 20 % – 360 г;
  • вершкове масло – 130 г;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • ванілін – 1 г;
  • цукор – 110 г;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Потримати в теплому приміщенні масло. Воно необхідно розм’якшене. Для цього потрібно дві години.
  • Помістити ємність на плиту. Влити воду. Зверху помістити ще посуд. У верхній ємності яйце перемішати зі сметаною. Засипати цукром. Всипати ванілін. Додати борошно. Щоб крем не став гірким, багато ванілі додавати не можна.
  • Коли рідина в першій ємності завирує, помістити зверху другу. Масу постійно перемішувати, поки вона не стане густою. Буде потрібно близько п’яти хвилин.
  • Перевіряйте масу на готовність. Якщо проведете ложкою по поверхні і маса не стане затікати назад, значить крем готовий.
  • Вкрити плівкою. Помістити в холод.
  • Збити масло. Взяти ложку і порційно додавати зварену масу. В процесі постійно збивати. Крем повинен вийти щільним і стійким.

Крем з сирного або вершкового сиру

Сирний крем для капкейків або вершковий варіант простий у приготуванні. Маса виходить смачною, ідеально тримає форму. Для приготування використовувати тільки якісний сир.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 130 г;
  • есенція ванільна – 0,5 ч. ложки;
  • вершкове масло – 120 г;
  • вершковий (сирний) сир – 230 р.

Приготування:

  • Масло потримати кілька годин поза холодильника, довести до м’якого стану.
  • Змішати масло і сир. Збити до однорідної і пишної маси.
  • Малими частинами підсипати пудру, кількість якої можна регулювати за смаковими уподобаннями.
  • Засипати ваніль. Перемішати.
Дивіться також:  Імбирний чай: користь і шкода. 5 рецептів чаю з імбиром

Заварний спосіб зі згущеним молоком

Десерт завдяки цьому крему вийде набагато смачніше і апетитніше.

Інгредієнти:

  • згущене молоко – 200 мл;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • молоко – 240 мл

Приготування:

  • В молоко засипати борошно. Присипати цукром. Розмішати. Постійно перемішуючи проварити до загустіння. Включити міксер. Варити постійно збиваючи. Маса повинна стати густий і без грудочок. Зняти з плити. Охолодити.
  • Влити молоко згущене. Додати розм’якшене масло. Включити міксер. Обороти будуть потрібні мінімальні. Збити.

Крем-чіз для капкейків, який тримає форму

За цим варіантом вийде ідеальний крем, який не буде розшаровуватися.

Інгредієнти:

  • пудра – 100 г;
  • вершкове масло – 115 г розм’якшеного;
  • сир Віолетта – 350 г охолодженого.

Приготування:

  • Укласти продукти в ємність. Для приготування використовуйте міксер з насадкою у вигляді спіралі. Включити міксер. Виставляйте мінімальні оберти. Збити. Процес займе не більше хвилини.
  • Якщо для прикраси необхідні різні кольори крему, розділимо його на частини і додамо потрібний барвник. Помістимо кожен відтінок в окремий кондитерський мішечок і дамо час охолонути. Якщо буде використовуватися білий колір, то відразу помістимо в мішечок і охладим.

Бананове ласощі для прикраси десерту

Виходить дуже ніжним. Щоб крем ідеально тримав форму використовуйте незрілі плоди.

Інгредієнти:

  • пудра цукрова – 3 гуртки;
  • вершкове масло – 50 г;
  • пюре бананове – 0,5 гуртки;
  • ваніль – 0,5 ч. ложки;
  • сік лимонний – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Масло заздалегідь дістати.
  • Банани розім’яти до необхідного обсягу.
  • Влити сік. Лимон необхідний щоб бананове пюре не потемніло.
  • Додати ваніль. Перемішати.
  • Коли масло стало м’яким, включити міксер. Збити. Потрібно п’ять хвилин. Маса стане легкою і пишною. Чергуючи, невеликими партіями засипати пудру і пюре. Продовжуючи збивати.
  • Готову масу охолодити.
Дивіться також:  Канапе з фруктів – 6 рецептів, як зробити фруктову закуску на святковий стіл

Масляний крем з цитрусовим смаком

Ця варіація з повітряної консистенцією і приголомшливим ароматом приведе всіх у захват.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 260 г розм’якшене;
  • пудра цукрова – 220 г;
  • апельсин – 2 шт.

Приготування:

  • Апельсини промити. Залити водою. Помістити на плиту. Закип’ятити, проварити. Потрібно п’ять хвилин.
  • Воду злити. Залити новою партією. Поварити вісім хвилин. Злити воду. Проварити. Тепер потрібно чверть години. Остудити. Розрізати. Вибрати кісточки.
  • Перемолоти в м’ясорубці.
  • Засипати пюре пудрою. Помістити масло. Збити міксером до пухкої маси.
  • Прибрати в холодильник. Використовувати, як загусне.

Крем з марципаном, який тримає форму

Щоб десерт порадував вишуканим смаком, доповніть кремові завитки декором, зробленим з марципана. Запропонований варіант добре тримає форму.

Інгредієнти:

  • ваніль – 1 ч. ложка;
  • сирний вершковий сир – 260 г;
  • вершкове масло – 210 г;
  • шоколад білий – 210 г;
  • марципан різних кольорів – 70 г;
  • пудра – 160 г цукрової.

Приготування:

  • Розтопити шоколад. Можна скористатися будь-яким зручним для вас способом, головне, щоб шоколад розтопився, але не закипів. Остудити, маса повинна бути кімнатної температури.
  • Помістити в чашу масло. Включити міксер. Збивати на середніх обертах. Маса повинна стати пишною. Влити шоколад. Додати сир. Засипати пудру, з ваніліном. У процесі додавання інгредієнтів міксер повинен постійно працювати.
  • Для того що крем не сповзав з капкейків, масу слід потримати на холоді.
  • З марципана сформувати прикраси, розмістивши на готових від капкейків.

Поради

  • Щоб готовий продукт не расслаивался, всі інгредієнти повинні мати однакову температуру.
  • Кожен новий продукт додавати в масу необхідно тільки тоді, коли попередній повністю розмішаний. Додавати інгредієнти тільки малими порціями.
  • Якщо хочете отримати крем з легким горіховим ароматом, то слід додати ложечку коньяку.
  • Жирні вершки можна замінити натуральним йогуртом. Використовувати тільки густий компонент, інакше крем потече.
Прокрутка до верху