Торт медовик виходить дуже м’яким і ніжним завдяки правильно приготованого крему. Крем для медового торта готується просто і швидко, але результат перевершує всі очікування.
Класичний крем для медового торта зі згущеним молоком
Вам знадобиться:
- шматок вершкового масла – 100 гр;
- цукровий пісок – 50 гр;
- ваніль – щіпка;
- молоко – 0,2 л;
- борошно хлібопекарська – 50 гр;
- згущене молоко – 200 гр.
Як зробити крем для медового торта зі згущеним молоком:
- Вибираємо невелику каструлю з товстим дном, куди завантажуємо просіяне в ситі борошно.
- Додамо цукор, наллємо молоко. Всі перемішаємо.
- Включаємо плиту на малій потужності і варимо основу майбутнього крему до тих пір, поки він не загусне. Масу постійно помішувати, так як вона може пригоріти.
- Поки крем в каструлі буде остигати, дістаньте з холодильника масло і розімніть його.
- В молочну суміш вилийте згущене молоко і перемішайте.
- Масло покладіть в чашу блендера і, поступово додаючи крем із згущеним молоком, починайте збивати.
- Насипте трохи ванілі. Він додасть ласощів особливий аромат.
- Тепер можна приступати до оформлення торта.
Смачна сметанна прошарок
Такий варіант ласощі виходить більш насиченим і важким. Крем добре підійде для великого торта. Залишиться ще й на тістечка.
Компоненти рецепту:
- сметана свіжа – 0,5 л;
- цукровий пісок – 170 гр.
Як приготувати сметанний крем для медового торта:
- Кількість інгредієнтів залежить від того, наскільки великі коржі для торта. Якщо у вас зовсім маленький десерт, то зменшіть пропорції продуктів.
- Поки основа для ласощі випікається в духовці, в миску зі сметаною, додайте цукор. Це важливо. Сметана береться добре охолоджена.
- Включіть міксер на повну потужність і обробіть ним суміш до повного розчинення цукру й утворення густої пишної піни.
- За бажанням можете додати ваніль на кінчику ножа.
- Крем готується дуже швидко. Торт витримати в холодильнику, щоб він просочився кремом. Верх можна оформити тертим шоколадом.
Заварний крем для медового торта
Просочення для медовика вийде дуже легкою, в міру солодким і неймовірно ніжною. Обов’язково спробуйте!
Список продуктів:
- цукор – 0,17 кг;
- два курячих яйця;
- борошно хлібопекарська – 40 гр;
- молоко – 0,2 л;
- олія слив. – 0,2 кг.
Готуємо покроково:
- В посуд з борошном виливаємо 100 мл молока. Змішуємо продукти віночком.
- Додаємо в молочну масу два сирих яйця. Знову збовтуємо віночком.
- Основу для крему ставимо на плиту і готуємо до загустіння. У процесі варіння поступово вливаємо молоко, що залишилося і заважаємо масу ложкою.
- Коли маса придбає консистенцію крему, вимикаємо вогонь.
- Шматок вершкового масла перетворюємо в м’яку масу в мікрохвильовці. З’єднуємо його з цукром, збиваємо з допомогою віночка і перекладаємо в теплий крем.
- Активно все перемішуємо ложкою. Наш крем готовий. Можна прикрашати їм торт.
Як приготувати з сиру?
Список інгредієнтів:
- згущене біле молоко – 100 гр;
- масло вершкове – 170 гр;
- цукрова пудра – 45 гр;
- сир – 0,35 кг;
- щіпка ваніліну.
Готуємо сирний крем:
- Розтопіть до м’якості шматок вершкового масла. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, на водяній бані, або просто почекавши 40-60 хвилин.
- Завантажуємо його в чашу блендера, починаємо збивати на малій потужності, поступово додаючи цукрову пудру. Вийде пишна піниста маса.
- Насипте трохи ваніліну.
- Наливаємо невеликими порціями згущене молоко не перестаючи збивати майбутній крем.
- Вивалюємо в сито сир, перетираємо його, не залишаючи великих грудочок.
- Додайте його до решти продуктів. Увімкніть блендер в останній раз.
- Готовим кремом обробіть медовик, обмазавши краю і боки. Він вбереться через 3 години. Приємного апетиту!
Оригінальний крем на манній крупі
Ніжний крем з манкою додасть медового ласощів родзинку. Зробити його дуже легко з простих інгредієнтів.
Нам знадобиться:
- цукровий пісок – 0,1 кг;
- молоко – 400 мл;
- шматок масла – 0,2 кг;
- манна крупа – 50 гр.
Покрокове приготування крему:
- Доводимо вершкове масло до стану м’якості.
- З’єднуємо його з цукром і перетираємо.
- Доводимо до кипіння молоко і варимо в ньому манну кашу протягом 5 хвилин. Остуджуємо масу.
- Викладаємо в миску з кашею суміш масла і цукру. Включаємо міксер і перемелюємо інгредієнти до кремоподібного стану.
- Обмазуємо коржі кремом, що вийшов, збираємо торт. Залишаємо просочуватися в холодильнику.
З вареним згущеним молоком
Вам знадобиться:
- банка вареного згущеного молока;
- коньяк або ванілін;
- якісне вершкове масло – 1 пачка;
- біле згущене молоко – 70 мл
Алгоритм дій:
- За годину до готування перекладіть пачку масла і згущонку в тепле місце. Нам необхідно, щоб їх температура досягла кімнатної.
- З’єднати обидва продукту і збити міксером в м’яку густу масу.
- Виливаємо білу згущене молоко і проходимся по суміші міксером ще раз.
- За смаком додайте пару крапель коньяку або щіпку ваніліну.
- Перемішуємо все віночком. Ніжна, солодка, кремоподібна маса готова.
Карамельна прошарок
Дуже красива і неймовірна смачна просочення для торта.
Основні інгредієнти рецепту:
- шматок масла – 160 гр;
- вершки – 0,3 л;
- щіпка ванілі;
- цукровий пісок – 190 гр.
Як приготувати крем:
- Беремо міцну каструлю з товстим дном. Додаємо в неї цукровий пісок. Ставимо на середній вогонь. Постійно перемішуючи, тримаємо на плиті до тих пір, поки цукор не розтане. Слідкуйте, щоб він не підгорів.
- Виливаємо вершки в пластмасову миску і підігріваємо в мікрохвильовій печі. Вони повинні бути гарячими.
- Додаємо їх в каструльку з коричневим цукром, заважаємо їх, не вимикаючи плиту, до однорідності.
- Переливаємо майбутній крем в холодну посуд, остуджуємо і прибираємо в холодильник.
- М’яке масло викладаємо в чашу блендера і перемелюємо в м’яку масу протягом 5 хвилин.
- Потроху додаємо в масло холодний крем. Викладаємо одну ложку суміші і вмикаємо блендер, потім додаємо ще одну ложку крему. Повторюємо процедуру, поки не закінчиться карамельна маса.
- Закриваємо вийшов ніжний і пишний крем в холодильнику на годину. Після цього приступайте до складання торта. Приємного апетиту!
З молока та згущеного молока
Базові продукти:
- пакетик ванільного цукру;
- молоко – 500 мл;
- цукор – 170 гр;
- варена згущене молоко – 150 гр;
- борошно пшеничне – 100 гр.
Поетапне приготування:
- Ставимо каструлю з молоком на вогонь малої потужності.
- Насипаємо борошно і проходимся по суміші міксером на маленькій швидкості. Газ не вимикаємо. Так крем вийде однорідний, без грудочок.
- Масу охолоджуємо і додаємо шматочки масла. Знову використовуємо міксер.
- Насипаємо обидва види цукру: звичайний і ванільний.
- Викладаємо згущене молоко і знову все перемелюємо міксером до однорідного складу.
- М’який, з ніжним вершковим смаком крем готовий.
Масляний крем
Необхідні інгредієнти:
- сметана – 120 гр;
- шматок масла вершкового – 150 гр;
- цукрова пудра – 150 гр.
Поетапне приготування:
- Масло доводимо до м’якості в мікрохвильовці.
- Змішуємо його з цукровою пудрою і перетираємо.
- Окремо збиваємо сметану з допомогою віночком і виливаємо її до суміші пудри і масла.
- Ще раз все збиваємо.
- Як тільки коржі для торта будуть готові, охолодити їх і формуємо торт, обмазуючи їх ніжним солодким кремом. Приємного чаювання!