Крем для профітролей – 8 рецептів приготування

Невеликі вироби з заварного тіста, профітролі, їдять з різноманітними начинками, як солодкими, так і солоними. Класичним варіантом наповнення є крем для профітролей, який можна приготувати всілякими способами. Він може володіти м’яким або насиченим вершковим смаком.

Нижче представлені різні рецепти начинки для профітролей, починаючи з класичної заварний і закінчуючи сирною.

Класичний заварний крем для профітролей

Цей рецепт використовують для наповнення профітролей найчастіше, це – класика французької кухні. При його приготуванні не слід поспішати: потрібно ретельно перемішувати інгредієнти, а також стежити, щоб молоко не підгоряло.

Для приготування заварного крему знадобиться:

  • 2 великих жовтка;
  • 250 мл молока, краще жирного;
  • 25 г суміші борошна і крохмалю, взятих у пропорції 1:1;
  • 60 г цукру;
  • 25 мл лікеру або коньяку;
  • екстракт ванілі.

Спосіб приготування:

  • Поставити молоко для нагріву на повільний вогонь.
  • Збити віночком цукор з жовтками, додати борошно і крохмаль, потім долити трохи теплого молока. По мірі введення нових компонентів суміш ретельно перемішати, уникаючи виникнення грудочок.
  • Яєчно-цукрову суміш влити тонкою цівкою в греющееся молоко, перемішати.
  • Отриману масу кип’ятять не більше хвилини, після чого відразу знімають з вогню.
  • Потім додати алкоголь і ванілін.

Після того, як крем повністю охолоне, їм можна начиняти профітролі.

Готуємо зі згущеним молоком

Такий крем дуже простий у приготуванні, для нього потрібно 2 інгредієнта – півбанки згущеного молока і пачка вершкового масла.

Масло повинне бути м’яким, згущене молоко теж слід заздалегідь дістати з холодильника. Обидва компоненти збивають до утворення пишної молочно-масляної маси, після чого кремом зі згущеним молоком можна начиняти профітролі.

З додаванням шоколаду

Крем припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. При бажанні в нього можна буде додатково ввести попередньо обсмажені і мелкорубленые волоські горіхи або фундук.

Дивіться також:  Брауні: класичний рецепт і 8 варіантів

Для приготування потрібно:

  • 100 г чорного шоколаду;
  • 140 г шоколадної пасти типу Нутелла;
  • 160 мл жирних вершків.

Як зробити крем:

  • Шоколад розтопити на водяній бані.
  • Вершки збити до утворення пишної маси, після чого акуратно ввести шоколадну пасту.
  • До отриманої суміші обережно підмісити розтоплений шоколад.

Отриману начинку для профітролей слід прибрати на 1 годину в холодильник, тоді вона стане смачнішою, і нею буде легше начинити профітролі.

Білковий крем для профітролей

Один із самих ніжних варіантів наповнення профітролей, який відмінно підкреслює повітряну текстуру тесту.

Для приготування знадобиться:

  • 2 білка;
  • півсклянки води;
  • стакан цукру;
  • щіпка солі;
  • щіпка лимонної кислоти.

Приготування:

  • Приготувати цукровий сироп. Для цього в каструлю влити воду, всипати цукор і варити на малому вогні, поки суміш не стане золотистого кольору.
  • У чистій сухій посуді збити охолоджені білки з сіллю і лимонною кислотою до утворення пишної піни.
  • Сироп зняти з вогню і акуратно влити в білкову масу, постійно помішуючи. Отриману суміш збити, поки вона не збільшиться в об’ємі.

Білковий крем перекласти в кондитерський мішок і використовувати за призначенням.

Сирна начинка

Сирний крем для профітролей володіє ніжною текстурою і насиченим вершковим смаком

Для його приготування знадобиться:

  • 125 г кисломолочного сиру;
  • 250 мл вершків жирністю не менше 30%;
  • 50 г цукру;
  • чайна ложка ванільного цукру.

Приготування:

  • Ретельно збити вершки з ванільним і звичайним цукром.
  • Коли маса стане пишною, акуратно ввести м’який сирний сир, вимішати до однорідності.

Коли крем готовий, їм можна відразу начиняти профітролі. Робити це можна як за допомогою кондитерського шприца, так і чайною ложкою.

З сметани

Простий і швидкий варіант начинки, інгредієнти для приготування практично завжди в наявності в будь-якої господарки.

Дивіться також:  Сирний пиріг — 14 рецептів приготування

Знадобиться 400 грам сметани і склянка цукрової пудри, кількість інгредієнтів можна варіювати за власним смаком. Обидва компоненти з’єднати в ємності, а потім збивати ручним міксером для отримання повітряної маси. Наповнювати кулінарні вироби з заварного тіста зручніше за допомогою ложки.

Вершковий крем для профітролей

Повітряний і м’який крем з багатим вершковим смаком, який можна ще більше відтінити додатковими інгредієнтами.

У крему всього два компоненти – вершки цукрова пудра. Однак багатьом таке поєднання здається нудним, тому додають алкогольні напої і ванілін.

Для приготування начинки знадобиться:

  • 400 мл вершків не менше 30% жирності;
  • 150 г цукру або цукрової пудри;
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • 10-15 мл лікеру або коньяку.

Готують начинку наступним чином: всі вищевказані інгредієнти змішують і збивають до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі в 2 рази і не стане щільною і густий.

Після цього її перекладають у кондитерський мішок і начиняють вироби з заварного тіста.

Як приготувати з Маскарпоне

Такий вид крему є одним з найбільш ситних, з яскраво вираженим молочно-вершковим смаком. Для наповнення профітролей більше підійде чайна ложка, так як крем може вийде занадто густим і важким.

Для приготування знадобиться:

  • 250 г сиру Маскарпоне;
  • 250 мл вершків жирністю від 30%;
  • 100 г цукрової пудри або згущеного молока.

Приготувати крем легко, якщо поруч потужний ручний міксер. Вершки і цукрову пудру збивають до отримання повітряної маси, після чого вводять Маскарпоне. Масу ще раз ретельно збивають, після чого нею можна начиняти профітролі.

Незважаючи на те, що заварний крем є класичним наповненням для профітролей, можна проявити фантазію і використовувати абсолютно різні начинки.

Це допоможе додати страві новизни, і кожен зможе вибрати той варіант, який подобається саме йому.

Дивіться також:  Що можна приготувати з листкового тіста?

Важливо пам’ятати, що всі інгредієнти повинні бути найсвіжішими, особливо це стосується молочних продуктів і яєць.

Прокрутка до верху