Невеликі вироби з заварного тіста, профітролі, їдять з різноманітними начинками, як солодкими, так і солоними. Класичним варіантом наповнення є крем для профітролей, який можна приготувати всілякими способами. Він може володіти м’яким або насиченим вершковим смаком.
Нижче представлені різні рецепти начинки для профітролей, починаючи з класичної заварний і закінчуючи сирною.
Класичний заварний крем для профітролей
Цей рецепт використовують для наповнення профітролей найчастіше, це – класика французької кухні. При його приготуванні не слід поспішати: потрібно ретельно перемішувати інгредієнти, а також стежити, щоб молоко не підгоряло.
Для приготування заварного крему знадобиться:
- 2 великих жовтка;
- 250 мл молока, краще жирного;
- 25 г суміші борошна і крохмалю, взятих у пропорції 1:1;
- 60 г цукру;
- 25 мл лікеру або коньяку;
- екстракт ванілі.
Спосіб приготування:
- Поставити молоко для нагріву на повільний вогонь.
- Збити віночком цукор з жовтками, додати борошно і крохмаль, потім долити трохи теплого молока. По мірі введення нових компонентів суміш ретельно перемішати, уникаючи виникнення грудочок.
- Яєчно-цукрову суміш влити тонкою цівкою в греющееся молоко, перемішати.
- Отриману масу кип’ятять не більше хвилини, після чого відразу знімають з вогню.
- Потім додати алкоголь і ванілін.
Після того, як крем повністю охолоне, їм можна начиняти профітролі.
Готуємо зі згущеним молоком
Такий крем дуже простий у приготуванні, для нього потрібно 2 інгредієнта – півбанки згущеного молока і пачка вершкового масла.
Масло повинне бути м’яким, згущене молоко теж слід заздалегідь дістати з холодильника. Обидва компоненти збивають до утворення пишної молочно-масляної маси, після чого кремом зі згущеним молоком можна начиняти профітролі.
З додаванням шоколаду
Крем припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. При бажанні в нього можна буде додатково ввести попередньо обсмажені і мелкорубленые волоські горіхи або фундук.
Для приготування потрібно:
- 100 г чорного шоколаду;
- 140 г шоколадної пасти типу Нутелла;
- 160 мл жирних вершків.
Як зробити крем:
- Шоколад розтопити на водяній бані.
- Вершки збити до утворення пишної маси, після чого акуратно ввести шоколадну пасту.
- До отриманої суміші обережно підмісити розтоплений шоколад.
Отриману начинку для профітролей слід прибрати на 1 годину в холодильник, тоді вона стане смачнішою, і нею буде легше начинити профітролі.
Білковий крем для профітролей
Один із самих ніжних варіантів наповнення профітролей, який відмінно підкреслює повітряну текстуру тесту.
Для приготування знадобиться:
- 2 білка;
- півсклянки води;
- стакан цукру;
- щіпка солі;
- щіпка лимонної кислоти.
Приготування:
- Приготувати цукровий сироп. Для цього в каструлю влити воду, всипати цукор і варити на малому вогні, поки суміш не стане золотистого кольору.
- У чистій сухій посуді збити охолоджені білки з сіллю і лимонною кислотою до утворення пишної піни.
- Сироп зняти з вогню і акуратно влити в білкову масу, постійно помішуючи. Отриману суміш збити, поки вона не збільшиться в об’ємі.
Білковий крем перекласти в кондитерський мішок і використовувати за призначенням.
Сирна начинка
Сирний крем для профітролей володіє ніжною текстурою і насиченим вершковим смаком
Для його приготування знадобиться:
- 125 г кисломолочного сиру;
- 250 мл вершків жирністю не менше 30%;
- 50 г цукру;
- чайна ложка ванільного цукру.
Приготування:
- Ретельно збити вершки з ванільним і звичайним цукром.
- Коли маса стане пишною, акуратно ввести м’який сирний сир, вимішати до однорідності.
Коли крем готовий, їм можна відразу начиняти профітролі. Робити це можна як за допомогою кондитерського шприца, так і чайною ложкою.
З сметани
Простий і швидкий варіант начинки, інгредієнти для приготування практично завжди в наявності в будь-якої господарки.
Знадобиться 400 грам сметани і склянка цукрової пудри, кількість інгредієнтів можна варіювати за власним смаком. Обидва компоненти з’єднати в ємності, а потім збивати ручним міксером для отримання повітряної маси. Наповнювати кулінарні вироби з заварного тіста зручніше за допомогою ложки.
Вершковий крем для профітролей
Повітряний і м’який крем з багатим вершковим смаком, який можна ще більше відтінити додатковими інгредієнтами.
У крему всього два компоненти – вершки цукрова пудра. Однак багатьом таке поєднання здається нудним, тому додають алкогольні напої і ванілін.
Для приготування начинки знадобиться:
- 400 мл вершків не менше 30% жирності;
- 150 г цукру або цукрової пудри;
- чайна ложка ванільного цукру;
- 10-15 мл лікеру або коньяку.
Готують начинку наступним чином: всі вищевказані інгредієнти змішують і збивають до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі в 2 рази і не стане щільною і густий.
Після цього її перекладають у кондитерський мішок і начиняють вироби з заварного тіста.
Як приготувати з Маскарпоне
Такий вид крему є одним з найбільш ситних, з яскраво вираженим молочно-вершковим смаком. Для наповнення профітролей більше підійде чайна ложка, так як крем може вийде занадто густим і важким.
Для приготування знадобиться:
- 250 г сиру Маскарпоне;
- 250 мл вершків жирністю від 30%;
- 100 г цукрової пудри або згущеного молока.
Приготувати крем легко, якщо поруч потужний ручний міксер. Вершки і цукрову пудру збивають до отримання повітряної маси, після чого вводять Маскарпоне. Масу ще раз ретельно збивають, після чого нею можна начиняти профітролі.
Незважаючи на те, що заварний крем є класичним наповненням для профітролей, можна проявити фантазію і використовувати абсолютно різні начинки.
Це допоможе додати страві новизни, і кожен зможе вибрати той варіант, який подобається саме йому.
Важливо пам’ятати, що всі інгредієнти повинні бути найсвіжішими, особливо це стосується молочних продуктів і яєць.