Крем для торта – це друга головна складова святкового десерту поряд із коржами. Список кремів, напевно, нескінченний і дуже важко вибрати з нього якийсь один, всі здаються такими смачними. До того ж один вид крему найбільше підходить для прошарку торта, інший – для вирівнювання, третій – для створення прикраси. Але в той же час у кожної господині є свій улюблений перевірений рецепт універсального крему для будь-якого десерту.
Класичний заварний крем для торта
Класичний заварний крем для торта – найніжніша складова для домашніх десертів. Готується він нескладно, але важливо взяти всі продукти у правильних пропорціях. Тоді крем вийде помірно-солодким, з бархатистою текстурою і відмінно виконує завдання прошарку торта.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Молоко коров’яче – 1 л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце куряче – 4 шт.
Процес приготування:
Крем для торта дуже легко готується в домашніх умовах. Трохи заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно підтало, тоді буде легко збиватися.
Просійте через сито пшеничне борошно. Обсмажте на сковороді до рум’яного кольору протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
В окремій ємності змішайте курячі яйця, цукор та м’яке вершкове масло. В отриману масу всипте муку|борошно|, добре перемішайте віночком.
Далі поступово влийте молоко, змішайте до однорідного стану.
Помістіть ємність із вершковою масою на повільний вогонь. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, до кипіння.
Крем приберіть із плити і дайте йому трохи охолонути. Простий та смачний крем для торта готовий! Його можна використовувати для прошарку домашніх тортів. Смачного!
Шоколадний крем для торта
Шоколадний крем для торта – це як оправа для дорогоцінного каміння. З таким оформленням ваш десерт виглядатиме презентабельно, оригінально та дуже апетитно. До того ж смак крему в міру солодкий, дуже шоколадний і водночас ніжний.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Олія вершкове – 80 гр.
- Шоколад чорний – 200 грн.
- Сметана – 200 грн.
- Сіль кухонна – ¼ ч.л.
- Пудра цукрова – 1-1,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Для крему дуже важливо вибрати якісний шоколад. Можна використовувати шоколад із 70% вмістом какао. Вершкове масло разом із шоколадом розтопіть на водяній бані. Поки тане шоколад та олія, помішуйте їх.
Крок 2. У глибоку миску викладіть сметану, всипте сіль та цукрову пудру.
Крок 3. До сметані додайте|добавляйте| шоколадно-вершкову масу, що трохи охолола.
Крок 4. Збийте крем міксером до однорідної маси.
Крок 5. Наприкінці ретельно вимісіть крем лопаткою, щоб підняти з дна залишки цукрової пудри.
Крок 6. Шоколадний крем виходить густим, блискучим та стабільним. Їм можна прошаровувати коржі та робити оригінальні прикраси. Смачного!
Сирний крем для бісквітного торта
Сирний крем для бісквітного торта має повітряну, практично невагому текстуру. Тому він так гармонійно поєднується з пишними бісквітними коржами. Сир краще вибирати з більшим відсотком жирності, тоді крем буде ніжнішим і одноріднішим.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Олія вершкове – 200 гр.
- Сир 9% – 250 гр.
- Пудра цукрова – 50 грн.
- Екстракт ванільний – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Сир краще взяти жирніше, тоді крем вийде куди ніжніше. В об’ємній мисці змішайте сир, підтанув вершкове масло і ванільний екстракт. Змішуйте міксером на середній швидкості до однорідної гладкої маси.
Крок 2. Цукрову пудру просійте через дрібне сито. Цей крок є обов’язковим, щоб не утворилося грудок у кремі.
Крок 3. Просіяну цукрову пудру змішайте з масою сиру за допомогою ложки.
Крок 4. Потім збийте крем до однорідності міксером на середній швидкості. Маса має стати гладкою і повністю однорідною.
Крок 5. Сирний крем ідеально підходить для прошарку та вирівнювання бісквітних тортів. Смачного!
Крем для торта зі згущеним молоком
Крем для торта зі згущеним молоком – один з найпопулярніших кремів для десертів. Готується він лише з двох інгредієнтів: згущеного молока та вершкового масла. Особливо гармонійно крем поєднується з коржами для торта-медовика, виходить просто приголомшливий смак.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Молоко згущене – 8 ст.
- Олія вершкове 82,5% – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Згущене молоко обов’язково має бути з цільного коров’ячого молока. Олію також вибирайте жирніше.
Крок 2. Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште його за кімнатної температури, щоб воно розм’якшилося.
Крок 3. Збийте міксером масло до пишної маси. На це йде приблизно 3-4 хвилини.
Крок 4. Не припиняючи збивати олію, поступово вливайте в ємність молоко, що згущує|згущає|.
Крок 5. Збивайте крем зі згущеним молоком і вершковим маслом протягом 10-15 хвилин до повністю однорідної маси.
Крок 6. Крем зі згущеним молоком ідеально підійде для тортів і не тільки. Смачного!
Крем на олії для вирівнювання торта
Крем на олії для вирівнювання торта дуже активно використовується у кондитерській справі. Крем для таких цілей вже на майже фініші приготування має бути щільним та стабільним. Тому дуже важливо вибрати перевірений рецепт та взяти якісні інгредієнти.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 1 год.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Глазурь шоколадна біла – 0,4 кг.
- Сметана 25% – 150 гр.
- Олія вершкове 82,5% – 300 гр.
- Желатин – 1 год.
- Вода – 2 ч. л.
- Цукор ванільний – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте всі продукти зі списку необхідної кількості.
Крок 2. Желатин всипте в невелику миску, залийте 2 чайними ложками води і відставте набік.
Крок 3. Сметану перелийте у глибоку ємність. Всипте ванільний цукор, перемішайте. Потім миску зі сметаною та цукром помістіть на водяну баню. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру.
Крок 4. Далі в гарячу масу всипте шоколадну глазур, перемішуйте лопаткою і продовжуйте нагрівати суміш сметани та шоколаду.
Крок 5. Шоколад повинен повністю розтанути та змішатися зі сметаною. Тільки після цього приберіть ємність із водяної лазні.
Крок 6. У шоколадно-вершкову масу додайте набряклий желатин і добре перемішайте.
Крок 7. Далі викладіть у миску м’яке вершкове масло. Спочатку перемішайте масу лопаткою.
Крок 8. Потім збийте крем міксером до однорідного стану.
Крок 9. Коли масляний крем буде готовий, заберіть його для стабілізації в холодильник на 20-30 хвилин.
Крок 10. Охолоджений крем дістаньте з холодильника і збийте ще раз міксером до утворення стійких піків.
Крок 11. У вас вийде пишний та стабільний крем для вирівнювання торта. Смачного!
Крем із сирного сиру та вершків
Крем із сирного сиру та вершків – густий, з ніжною консистенцією для будь-якого виду домашньої випічки. Їм можна прошаровувати бісквітні коржі, прикрашати капкейки та наповнювати тістечка. З таким кремом ваші десерти вийдуть вище за всілякі похвали.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сир сирний вершковий – 400 гр.
- Вершки від 30% – 100 мл.
- Пудра цукрова – 50-60 грн.
Процес приготування:
Крок 1. Вже перевірені марки сиру, з якими вийде відмінний крем: Віолетте, Альметте, Креметте, Хохланд для кулінарії. Вершки наскільки можна краще брати високого відсотка жирності.
Крок 2. Сирний сир перед приготуванням крему має бути добре охолодженим. Миску та віночки також помістіть у морозилку. Викладіть всі продукти в миску і почніть збивати на низькій швидкості, щоб пудра не розлетілася. У такий спосіб перемішуйте продукти приблизно хвилину.
Крок 3. Потім збільште швидкість і збивайте до утворення пишної маси.
Крок 4. У міру збивання вершки стануть щільнішими і крем набуде правильної консистенції. Залежно від потужності міксера може піти різна кількість часу для приготування крему.
Крок 5. Крем із сирного сиру та вершків готовий, можна використовувати його за призначенням. Смачного!
Простий сметанний крем для торта
Простий крем для торта зможе приготувати навіть школяр. Він ідеально поєднується з медовими коржами, а також бісквітний торт зі сметанним кремом фруктами виходить ніжніше за хмарку. Від кислоти сметани у готовому кремі не залишиться і сліду, зате ви відчуєте насичений вершковий аромат.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сметана 20% – 1 л.
- Пудра цукрова – 4 ст.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб крем вийшов густим, сметану потрібно відважити і позбутися сироватки. У друшляк покладете складену в 4 рази марлю і вилийте всю сметану.
Крок 2. Краї марлі підніміть до центру та зав’яжіть їх. Друшляк встановіть на миску. Місткість зі сметаною приберіть на ніч у холодильник.
Крок 3. На ранок ви побачите, що сироватка залишилася в мисці, а сметана стала помітно густішою.
Крок 4. Перекладіть сметану з марлі в миску і трохи розімніть ложкою.
Крок 5. Потроху всипайте цукрову пудру і ванілін до сметани, акуратно перемішайте, щоб пудра не розлетілася в різні боки.
Крок 6. Далі збивайте масу міксером протягом 10 хвилин. У вас має вийти щільний і пишний крем.
Крок 7. Сметанний крем відразу готовий до подальшої роботи і найкраще підходить для прошарку коржів. Смачного!
Класичний білковий крем для торта
Класичний білковий крем для торта готується за дуже простим рецептом. Найголовніша обставина, без якої у вас не вийде крем, – це абсолютно чистий і сухий посуд. А також не шкодуйте часу і добре попрацюйте міксером.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Білки яєчні – 2 шт.
- Цукор/пудра цукрова – 3 ст.
- Кислота лимонна – 2 кристалики.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Місткість, в якій ви збиватимете крем, повинна бути сухою і чистою. Яйця помийте, витріть насухо, акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки заберіть у холодильник, їх можна використовувати в інших рецептах.
Крок 2. Білки викладіть у миску і починайте збивати міксером. Маса відразу помітно збільшиться обсягом.
Крок 3. Коли білкова маса добре триматиме форму, почніть поступово вводити в неї цукор або цукрову пудру. Також додайте ванілін та лимонну кислоту.
Крок 4. Класичний білковий крем для торта готовий. Смачного!
Крем Пломбір
Крем Пломбір не лише смачний, а й універсальний. І назва у нього невипадково така, крем справді схожий на однойменне морозиво. Поряд з кремом-чиз, його також використовують для вирівнювання та прикраси тортів, але загальна вартість Пломбір набагато нижча.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сметана 25% – 350 грн.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 110 гр.
- Олія вершкове 82,5% – 120 гр.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Борошно пшеничне вищий сорт – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло дістаньте із холодильника за пару годин до приготування. Крем готується на водяній бані. У каструлі підігрійте воду. У меншу ємність викладіть сметану, розбийте куряче яйце, всипте борошно, цукор і ванілін. Все добре перемішайте.
Крок 2. Потім меншу ємність встановіть на водяну баню і томіть масу до загусання, постійно помішуючи протягом 15 хвилин. Сметана з меншим ступенем жирності густіє повільніше.
Крок 3. Щоб визначити готовність крему, проведіть ложкою масою, і, якщо борозенка не зникне, він готовий.
Крок 4. Потім затягніть отриманий крем харчовою плівкою «в контакт», щоб у процесі остигання на поверхні не утворилася скоринка. Залишіть крем у прохолодному приміщенні на 30-40 хвилин. Далі збийте м’яке вершкове масло|мастило|. Після цього, не припиняючи збивати, додайте крем до нього.
Крок 5. Крем Пломбір повинен вийти пишним, щільним та однорідним.
Крок 6. Крем можна використовувати для прикраси, вирівнювання та прошарку тортів. Смачного!
Крем-чиз для торта
Крем-чиз для торта – це найкраще рішення. З ним ви легко впораєтеся із завданням вирівнювання бічних поверхонь та створення оригінальної прикраси на десерті. До того ж, крем чиз легко можна приготувати в домашніх умовах, всі тонкощі цього процесу описані в рецепті.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сир сирний – 200 гр.
- Вершки від 33% – 100 мл.
- Ванілін – 2 гр.
- Пудра цукрова – 40 грн.
Процес приготування:
Крок 1. Вершки та сирний сир повинні бути охолодженими, тому до останнього моменту тримайте продукти у холодильнику. Миску та віночки, які використовуватимете, покладете на 15-20 хвилин у морозилку.
Крок 2. У ємність покладіть сир.
Крок 3. Влийте жирні вершки.
Крок 4. Всипте цукрову пудру та додайте ванілін до смаку.
Крок 5. Починайте збивати крем на низьких обертах. Потім поступово збільшуйте оберти і помітите, як крем почне густіти.
Крок 6. У результаті у вас вийде щільна та стійка консистенція. Крем-чиз можна використовувати у покритті торта, маса легко наноситься та добре тримається. Смачного!