Крем для торта зі сметани і цукру – це найпростіший і вірний рецепт для приготування солодких десертів. Крім класичного способу його приготування, є й інші, більш цікаві варіанти. Сметанний крем можна зробити густим або більш рідким, калорійним або дієтичним. У нього можна додати какао, ванілін, ягоди і навіть горіхи.
Класичний крем для торта зі сметани й цукру
Завдяки використанню доступних інгредієнтів сметанний крем має особливу популярність. Кисломолочний продукт робить крем ніжним і надає йому вершковий смак. Головне, щоб сметана була свіжою і жирної. Якщо ви довіряєте ринкової продукції, то краще купувати сметану там, а не в магазині. Щоб отримати повітряний крем варто додавати дрібний цукор, але професійні кондитери віддають перевагу цукровій пудрі.
Інгредієнти:
- ½ Кг сметани;
- 160 г дрібного цукру;
- пакетик ванільного порошку.
Спосіб приготування:
- Кладемо В ємність прохолодну сметану і вмикаємо на міксері малу швидкість. Потрібно зробити три підходи по одній хвилині.
- Потім збільшуємо обороти і висипаємо цукор, але не всі кількість, а порційно, по одній ложці.
- В кінці додаємо ванілін і збиваємо ще дві хвилини до пишної маси.
Солодка прошарок з сиром
Останнім часом десерти з використанням сиру користується особливим попитом. Такий продукт і додають в тісто, і готують з нього ніжну прошарок для різних десертів.
Інгредієнти:
- пачка сиру;
- 420 мл сметани;
- 170 г білого піску.
Спосіб приготування:
- Готувати крем зі сметани та сиру почнемо з того, що розітремо сирний продукт до ніжної консистенції без жодної грудочки.
- Потім кладемо сметану і знову включаємо міксер.
- Через дві хвилини додаємо солодкий пісок і заважаємо склад до повного його розчинення. Для аромату можна додати трохи ваніліну.
З додаванням олії
Для приготування цього крему потрібні всього три інгредієнти: сметана, масло, цукор. Сметанний крем з додаванням олії виходить ніжним, повітряним, щільним і, звичайно ж, смачним. Такий крем підходить не тільки для прошарку тортів, але й для наповнення тістечок і еклерів. Для рецепту краще взяти жирну сметану і масло жирністю не менше 82%.
Інгредієнти:
- 140 г вершкового масла;
- 280 мл сметани;
- 140 г солодкої пудри.
Спосіб приготування:
- У чашу кладемо масло кімнатної температури і протягом трьох хвилин збиваємо.
- Додаємо сметану разом з пудрою і на високій швидкості добре розтираємо інгредієнти до отримання щільної маси.
Густий сметанний крем з цукром для торта
В домашніх умовах не завжди вдається збити сметану до потрібної густої консистенції. Як правило правила, крем виходить рідким. Але є способи, які дозволять досягти бажаної густоти.
- Багато господинь стверджують, що отримати густий крем можна лише з домашньої сметани, а не з того продукту, який пропонують нам в магазинах. Щоб перевірити такі припущення, купіть на ринку сметану жирністю 30%, складіть вчетверо марлю і покладіть на неї кисломолочний продукт. Підвісьте мішечок над ємністю і почекайте три години. Якщо з марлі вийде сироватка, то з такої сметани дійсно вийде густий крем для торта.
- Багато хто навіть не здогадуються, що цукор здатний навіть саму жирну сметану звернути в рідку масу. Чим довше ви тримаєте міксер включеним, тим менше шансів отримати бажаний результат. Що робити? Відповідь проста – сметана і навіть інвентар, тобто миска і віночки, повинні бути прохолодними. Перемішувати потрібно швидко і енергійно.
- Щоб домогтися густої консистенції можна додати кукурудзяний або картопляний крохмаль. Такі інгредієнти ніяк не впливають на смак, зате впливають на його щільність. Єдине, що слід зробити, це витримати кремову масу в холоді, перш ніж використовувати для приготування десертів.
- Додавання вершкового масла також дозволить зробити крем щільним, правда смак вийде дещо іншим, а сама кремова маса більш насиченою і важкою.
- Самий легкий і сучасний спосіб – це загусники для вершків, вони можуть бути випущені під різної маркою, але спосіб застосування у всіх ідентичний.
Готуємо з яйцями
Про те, що заварний крем можна приготувати на молоці знає кожна господиня, але для багатьох виявляється відкриттям, що такий крем можна зварити і зі сметани та яєць.
Інгредієнти:
- 280 г сметани;
- одне яйце;
- дві ложки борошна;
- 130 г дрібного цукру;
- 140 г масла;
- пару крапель екстракту ванілі.
Спосіб приготування:
- На водяній бані розтоплюємо солодкий пісок разом зі сметаною і яйцем. Як тільки маса загусне, прибираємо з вогню і охолоджуємо.
- Невеликими пропорціями кладемо масло в сметанно-яєчну суміш і перемішуємо міксером до однорідності.
- Вводимо кілька крапель ванільного екстракту, перемішуємо і використовуємо за призначенням.
Як зробити з вершками
Щоб приготувати ніжний крем з вершковим смаком вам знадобляться жирні вершки, сметана і будь підсолоджувач. Найчастіше господині використовують цукор, але ми рекомендуємо замінити його солодкої пудрою. Якщо її немає, то використовуйте самий дрібний цукровий пісок, який вам вдасться знайти або просто подрібніть в кавомолці.
Інгредієнти:
- 550 г сметани;
- 240 г солодкої пудри;
- 280 мл вершків.
Спосіб приготування:
- Якщо у вас домашня сметана, то її треба відважити. Покладіть продукт в марлю й підвісити над ємністю, щоб з нього вийшла вся сироватка. Якщо цього не зробити, то крем вийде рідким.
- У глибоку чашу кладемо сметану, вливаємо охолоджені вершки, додаємо пудру. Починаємо збивати на низькій швидкості, а потім п’ять хвилин на високій. Якщо крем на смак вийшов не дуже солодким, то додайте ще пудри.
Шоколадний крем зі сметани, цукру і какао
З допомогою простих інгредієнтів можна урізноманітнити сметанний крем. Наприклад, додавши какао, ви отримаєте смачний і ніжний шоколадний складу.
Інгредієнти для приготування крему зі сметани і какао:
- 160 г сметани;
- 70 г вершкового масла;
- 270 г дрібного цукру;
- 70 г какао.
Спосіб приготування:
- У ємність кладемо сметану, всипаємо підсолоджувач і какао, збиваємо до однорідності.
- Потім відправляємо масу на вогонь і варимо до загустіння, не забуваємо постійно помішувати.
- Як тільки маса стане густою, вводимо масло і продовжуємо варити до повного його розчинення.
- Прибираємо складу з плити, охолодити і використовуємо для приготування десертів.
З желатином
Для отримання густого сметанного крему використовують вершкове масло, але такий продукт робить крем важким і змінює смак. Але є інший спосіб, завдяки якому можна зробити просочення густої консистенції – це желатин.
Інгредієнти:
- 280 г сметани;
- п’ять ложок солодкої пудри;
- півсклянки молока (води);
- 1 ч. л. желатину;
- ванілін.
Спосіб приготування:
- В молоко (воду) висипаємо желатин і даємо йому час набрякнути. Потім відправляємо складу на водяну баню і витримуємо до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
- Перемішуємо міксером сметану з пудрою і ароматною добавкою до однорідності.
- Потім додаємо охолоджений желатин, змішуємо і даємо крему трохи настоятися.
Для бісквітних десертів підходить крем з середньої щільності консистенцією. Для пісочного ж тіста краще зробити крем більш рідким, щоб він зміг добре просочити хрусткі коржі. А для безе ідеальний варіант крему з дуже щільною консистенцією, під впливом більш рідкої просочення такі вироби можуть розсипатися.