Крем для торта зі сметани і цукру – 8 рецептів приготування

Крем для торта зі сметани і цукру – це найпростіший і вірний рецепт для приготування солодких десертів. Крім класичного способу його приготування, є й інші, більш цікаві варіанти. Сметанний крем можна зробити густим або більш рідким, калорійним або дієтичним. У нього можна додати какао, ванілін, ягоди і навіть горіхи.

Класичний крем для торта зі сметани й цукру

Завдяки використанню доступних інгредієнтів сметанний крем має особливу популярність. Кисломолочний продукт робить крем ніжним і надає йому вершковий смак. Головне, щоб сметана була свіжою і жирної. Якщо ви довіряєте ринкової продукції, то краще купувати сметану там, а не в магазині. Щоб отримати повітряний крем варто додавати дрібний цукор, але професійні кондитери віддають перевагу цукровій пудрі.

Інгредієнти:

  • ½ Кг сметани;
  • 160 г дрібного цукру;
  • пакетик ванільного порошку.

Спосіб приготування:

  • Кладемо В ємність прохолодну сметану і вмикаємо на міксері малу швидкість. Потрібно зробити три підходи по одній хвилині.
  • Потім збільшуємо обороти і висипаємо цукор, але не всі кількість, а порційно, по одній ложці.
  • В кінці додаємо ванілін і збиваємо ще дві хвилини до пишної маси.

Солодка прошарок з сиром

Останнім часом десерти з використанням сиру користується особливим попитом. Такий продукт і додають в тісто, і готують з нього ніжну прошарок для різних десертів.

Інгредієнти:

  • пачка сиру;
  • 420 мл сметани;
  • 170 г білого піску.

Спосіб приготування:

  • Готувати крем зі сметани та сиру почнемо з того, що розітремо сирний продукт до ніжної консистенції без жодної грудочки.
  • Потім кладемо сметану і знову включаємо міксер.
  • Через дві хвилини додаємо солодкий пісок і заважаємо склад до повного його розчинення. Для аромату можна додати трохи ваніліну.

З додаванням олії

Для приготування цього крему потрібні всього три інгредієнти: сметана, масло, цукор. Сметанний крем з додаванням олії виходить ніжним, повітряним, щільним і, звичайно ж, смачним. Такий крем підходить не тільки для прошарку тортів, але й для наповнення тістечок і еклерів. Для рецепту краще взяти жирну сметану і масло жирністю не менше 82%.

Дивіться також:  Тісто для шарлотки — 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 140 г вершкового масла;
  • 280 мл сметани;
  • 140 г солодкої пудри.

Спосіб приготування:

  • У чашу кладемо масло кімнатної температури і протягом трьох хвилин збиваємо.
  • Додаємо сметану разом з пудрою і на високій швидкості добре розтираємо інгредієнти до отримання щільної маси.

Густий сметанний крем з цукром для торта

В домашніх умовах не завжди вдається збити сметану до потрібної густої консистенції. Як правило правила, крем виходить рідким. Але є способи, які дозволять досягти бажаної густоти.

  • Багато господинь стверджують, що отримати густий крем можна лише з домашньої сметани, а не з того продукту, який пропонують нам в магазинах. Щоб перевірити такі припущення, купіть на ринку сметану жирністю 30%, складіть вчетверо марлю і покладіть на неї кисломолочний продукт. Підвісьте мішечок над ємністю і почекайте три години. Якщо з марлі вийде сироватка, то з такої сметани дійсно вийде густий крем для торта.
  • Багато хто навіть не здогадуються, що цукор здатний навіть саму жирну сметану звернути в рідку масу. Чим довше ви тримаєте міксер включеним, тим менше шансів отримати бажаний результат. Що робити? Відповідь проста – сметана і навіть інвентар, тобто миска і віночки, повинні бути прохолодними. Перемішувати потрібно швидко і енергійно.
  • Щоб домогтися густої консистенції можна додати кукурудзяний або картопляний крохмаль. Такі інгредієнти ніяк не впливають на смак, зате впливають на його щільність. Єдине, що слід зробити, це витримати кремову масу в холоді, перш ніж використовувати для приготування десертів.
  • Додавання вершкового масла також дозволить зробити крем щільним, правда смак вийде дещо іншим, а сама кремова маса більш насиченою і важкою.
  • Самий легкий і сучасний спосіб – це загусники для вершків, вони можуть бути випущені під різної маркою, але спосіб застосування у всіх ідентичний.
Дивіться також:  Калина – 11 рецептів приготування на зиму

Готуємо з яйцями

Про те, що заварний крем можна приготувати на молоці знає кожна господиня, але для багатьох виявляється відкриттям, що такий крем можна зварити і зі сметани та яєць.

Інгредієнти:

  • 280 г сметани;
  • одне яйце;
  • дві ложки борошна;
  • 130 г дрібного цукру;
  • 140 г масла;
  • пару крапель екстракту ванілі.

Спосіб приготування:

  • На водяній бані розтоплюємо солодкий пісок разом зі сметаною і яйцем. Як тільки маса загусне, прибираємо з вогню і охолоджуємо.
  • Невеликими пропорціями кладемо масло в сметанно-яєчну суміш і перемішуємо міксером до однорідності.
  • Вводимо кілька крапель ванільного екстракту, перемішуємо і використовуємо за призначенням.

Як зробити з вершками

Щоб приготувати ніжний крем з вершковим смаком вам знадобляться жирні вершки, сметана і будь підсолоджувач. Найчастіше господині використовують цукор, але ми рекомендуємо замінити його солодкої пудрою. Якщо її немає, то використовуйте самий дрібний цукровий пісок, який вам вдасться знайти або просто подрібніть в кавомолці.

Інгредієнти:

  • 550 г сметани;
  • 240 г солодкої пудри;
  • 280 мл вершків.

Спосіб приготування:

  • Якщо у вас домашня сметана, то її треба відважити. Покладіть продукт в марлю й підвісити над ємністю, щоб з нього вийшла вся сироватка. Якщо цього не зробити, то крем вийде рідким.
  • У глибоку чашу кладемо сметану, вливаємо охолоджені вершки, додаємо пудру. Починаємо збивати на низькій швидкості, а потім п’ять хвилин на високій. Якщо крем на смак вийшов не дуже солодким, то додайте ще пудри.

Шоколадний крем зі сметани, цукру і какао

З допомогою простих інгредієнтів можна урізноманітнити сметанний крем. Наприклад, додавши какао, ви отримаєте смачний і ніжний шоколадний складу.

Інгредієнти для приготування крему зі сметани і какао:

  • 160 г сметани;
  • 70 г вершкового масла;
  • 270 г дрібного цукру;
  • 70 г какао.
Дивіться також:  Пишні оладки з кабачків – 6 рецептів

Спосіб приготування:

  • У ємність кладемо сметану, всипаємо підсолоджувач і какао, збиваємо до однорідності.
  • Потім відправляємо масу на вогонь і варимо до загустіння, не забуваємо постійно помішувати.
  • Як тільки маса стане густою, вводимо масло і продовжуємо варити до повного його розчинення.
  • Прибираємо складу з плити, охолодити і використовуємо для приготування десертів.

З желатином

Для отримання густого сметанного крему використовують вершкове масло, але такий продукт робить крем важким і змінює смак. Але є інший спосіб, завдяки якому можна зробити просочення густої консистенції – це желатин.

Інгредієнти:

  • 280 г сметани;
  • п’ять ложок солодкої пудри;
  • півсклянки молока (води);
  • 1 ч. л. желатину;
  • ванілін.

Спосіб приготування:

  • В молоко (воду) висипаємо желатин і даємо йому час набрякнути. Потім відправляємо складу на водяну баню і витримуємо до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
  • Перемішуємо міксером сметану з пудрою і ароматною добавкою до однорідності.
  • Потім додаємо охолоджений желатин, змішуємо і даємо крему трохи настоятися.

Для бісквітних десертів підходить крем з середньої щільності консистенцією. Для пісочного ж тіста краще зробити крем більш рідким, щоб він зміг добре просочити хрусткі коржі. А для безе ідеальний варіант крему з дуже щільною консистенцією, під впливом більш рідкої просочення такі вироби можуть розсипатися.

Прокрутка до верху