Хрусткі і ніжні вафельні коржі допоможуть швидко приготувати смачний десерт. Щоб ласощі вийшло справді смачним, необхідно приготувати правильний крем для вафельних коржів.
Крем для вафельних коржів зі сметаною
Це найпростіший метод приготування, який готується всього за кілька хвилин. Необхідні продукти знайдуться в кожному будинку.
Інгредієнти:
- сметана – 380 мл;
- цукор – 1,5 гуртки.
Приготування.
- Якщо хочете, щоб між коржів крем був помітний, а не повністю вбрався в вафлі – використовуйте сметану високої жирності.
- Змішати продукти. Збивати міксером чверть години. За цей час маса зіб’ється, стане густою і повітряної.
Як зробити зі згущеним молоком
Якщо ви не любите мокрі десерти, то для просочення використовуйте запропонований варіант крему. Масло ідеально просочує вафлі і не розм’якшує їх. Щоб маса не розшаровувалася, заздалегідь помістіть необхідні продукти на стіл, щоб вони прогрілися.
Інгредієнти:
- коньяк – 3 ст. ложки;
- варена згущене молоко – 580 г;
- масло високої якості – 240 г;
- звичайна згущене молоко – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Всі необхідні продукти кімнатної температури. Це допоможе зробити фактуру приготовленої маси більш ніжною і крем не розшарується.
- Порубати масло і додати варену згущенку. Включити середню швидкість міксера і збити продукти. В результаті маса повинна стати пишною.
- Влити коньяк. Збивати дві хвилини.
- Влити згущене молоко. Збивати крем із згущеним молоком півхвилини.
Заварний крем для коржів з вафель
Смак, який нагадує пломбір заварюють на молоці. Щоб коржі залишалися хрусткими після приготування, масу слід обов’язково охолоджувати.
Інгредієнти:
- молоко – 260 мл;
- борошно – 1 ст. ложка;
- цукор – 75 мл;
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;
- яйце – 2 шт.;
- ванільний порошок – 0,4 ч. ложки.
Приготування:
- Відставити окремо третю частину молока. У час, що залишився насипати ванілін. Закип’ятити.
- Збити яйця. Додати крохмаль і перемішати. Влити відставлений молоко. Збити.
- У киплячий молочний продукт тонким струменем влити яєчну суміш. Варити до загустіння. В процесі постійно перемішувати, інакше маса моментально пригорить.
- Прикрити пакетом, щоб не утворилася скоринка на поверхні. Охолодити.
Рецепт з кавовими нотками
Ніжний і в той же час міцний крем з дивовижним кавово-шоколадним присмаком.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 100 г;
- розчинна кава – 1 ч. ложка;
- темний шоколад – 75 г;
- цукрова пудра – 120 г;
- какао – 55 р.
Приготування:
- Масло знадобиться м’яким. Збити. Використовуйте міксер. Щоб маса стала необхідної консистенції, доведеться витратити п’ять хвилин.
- Насипати половину какао і пудри. Збити. Додати решту і збити. Маса буде густий.
- Розтопити шоколадку. Для цього помістити продукт в СВЧ-піч і імпульсно розігрівайте до повного розчинення.
- У крем влити шоколадну масу і насипати кави. Перемішати. Охолодити.
Покрокове приготування з медом
Живильний крем з високими смаковими якостями.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 220 г;
- горіхи – 55 г;
- сухофрукти – 55 г;
- мед натуральний – 120 р.
Приготування:
- Помістити в кавомолку горіхи. Перемолоти. Блендером подрібнити сухофрукти.
- Збити масло. Влити мед. Якщо у вас зацукрований, то імпульсно прогрійте в НВЧ-печі, але не кип’ятіть. Збити.
- Додати перемелені горіхи і сухофрукти. Перемішати.
Крем для готових вафельних коржів з шоколадом
Якщо хочете порадувати гостей яскравим, хрустким десертом, то для приготування використовуйте різнокольорові коржі. Після просочення кремом, обов’язково охолоджують.
Інгредієнти:
- гіркий шоколад – 100 г;
- какао – 3 ст. ложки;
- карельський бальзам – 2 ст. ложки;
- цукор – 250 г;
- вершкове масло – 370 г;
- молоко – 120 мл
Приготування:
- В какао насипати цукор. Влити молоко.Натерти шоколад.
- Молоко прогріти. Кристалики цукру повинні розчинитися. Прибрати з вогню.
- Додати половину шоколадної стружки. Розмішати.
- Вершкове масло має бути м’яким. Збити. Влити зварену масу. Збити. Залити карельський бальзам і перемішати. Додати залишився шоколад. Розмішати і охолодити.
Готуємо з сиру
Ніжний і смачний крем ідеально поєднується з коржами з вафель. Ягоди можна використовувати будь-які.
Інгредієнти:
- жирний сир – 350 г;
- сметана жирна – 210 мл;
- молочна шоколадка – 70 г;
- цукор – 110 г;
- ванільний цукор – 0,5 ч. ложки;
- полуниця – 260 р.
Приготування:
- Збити міксером сир. Помістити в сито і протерти. Ця маніпуляція допоможе стати крему повітряним.
- Насипати цукор. Додати ванільний. Влити сметану. Збити.
- Промиті ягоди збити і змішати з сирним кремом.
З лимонними нотками
Крем допоможе вафельному десерту знайти цитрусовий аромат з легкою кислинкою.
Інгредієнти:
- жовток – 6 шт.;
- цукор – 175 г;
- застиглі вершки – 200 г;
- лимон – 2 шт.
Приготування:
- Масло необхідно м’яке. Насипати цукор і збити. Якщо бажаєте отримати більш однорідну масу – використовувати цукрову пудру.
- Лимони обшпарити. Просушити. Зняти цедру дрібної теркою. Вичавити сік з плодів. Залити в кремову масу.
- Поставити на вогонь і проварити вісім хвилин. Остудити.
Поради
- У будь-який крем можна додати горіхові нотки. Для цього подрібніть горіх у кавомолці і додати в кремову масу.
- В масляний крем смачно додавати різноманітні ягоди.
- Якщо залишився крем, розкладіть його в маленькі форми і заморозьте. Вийде смачне морозиво.
- Якщо хочете відчути фруктової присмак, під час збивання додайте стиглу бананову м’якоть.
- Незалежно від того, яким кремом ви вирішили просочити вафельні коржі, готовий десерт рекомендується перед вживанням потримати в холодильнику.
- Якщо вирішили робити прошарок ягід між коржами, то спочатку змащуйте кремом, щоб ягоди безпосередньо не стикалися з вафлями. Такий підхід допоможе залишитися коржам хрусткими.
- Перед тим як промащувати шари, зверніть увагу на аромат заготовок. У них не повинен бути запах застаріле масла, такі вафлі не придатні для вживання.