Крем для вафельних трубочок – 6 рецептів в домашніх умовах
Щоб перетворити саморобні вафлі в повноцінний десерт, потрібно підібрати для них смачну начинку. Вона може бути не тільки зі згущеного молока, але, наприклад, і з темного шоколаду. Відомо безліч вдалих рецептів крему для вафельних трубочок, які вдасться легко повторити самому.
Заварний крем для вафельних трубочок
Склад продуктів: пачка вершкового масла, 2 ст. ложки крохмалю, жовток одного яйця, 160 мл домашнього молока, 150-160 г цукру.
Жовток виливається в миску разом з молоком. Сюди ж висипається цукровий пісок. Інгредієнти перемішуються.
Наступним всипається крохмаль. Дозволяється замінити його і звичайною мукою.
На повільному вогні основа заварного крему для вафельних трубочок уварюється до густого стану.
Маса знімається з плити і повністю остуджується.
Тільки після цього в неї можна додавати добре збите розм’якшене масло. Підійде лише якісне жирне масло, а не спред. Це стосується рецепта будь-якого з наведених нижче кремів.
При з’єднанні масло і молочний сироп обов’язково повинні бути однієї температури.
У процесі збивання маси виходить густий ніжний крем. Якщо він виявився рідкуватим, суміш на деякий час забирається в морозилку. Якщо надто густий – в крем додається ще трохи вершкового масла.
Сирна начинка для десерту
Склад продуктів: 2 склянки жирних вершків, 420 г сиру (відмінно підійде домашній), склянка з гіркою цукрової пудри.
Сир потрібно перетворити в кремоподібну масу. Найзручніше для цього перебивати його блендером. Але можна використовувати і звичайне дрібне сито.
Окремо добре збиваються і вершки. Дуже важливо попередньо охолодити молочний продукт. Починається збивання на повільній швидкості, а потім процес прискорюється. Поступово в масу всипається і цукрова пудра.
Залишається змішати отримані маси з двох перших кроків.
Готовий сирний крем для трубочок можна відразу ж використовувати за призначенням. Поліпшити смак начинки допоможе ваніль або подрібнені горіхи. Але й без цих добавок крем прекрасно доповнить хрустку основу.
Склад продуктів: 135 г цукрового піску, 2 білка курячих яєць.
Обов’язково потрібно заздалегідь вийняти яйця з холодильника. Приблизно за 1-1,5 години до початку приготування. Продукт позбавляється від жовтків, які в цьому рецепті не будуть використовуватися. Білки повинні залишитися ідеально чистими, без мінімальних жовтих вкраплень.
Вони збиваються з цукром в підходящої мисці близько 1 хвилини.
Далі посуд переміщається на водяну баню. Вода в нижній ємності повинна постійно кипіти.
За таких умов вміст верхній посуду збивається на середній швидкості 7-8 хвилин.
Як тільки крем буде знятий з водяної бані, його потрібно збивати ще протягом 2-3 хвилин.
Готовий білковий крем для трубочок можна використовувати відразу ж.
Рецепт приготування зі згущеним молоком
Склад продуктів: 240-260 г вареного згущеного молока, ціла пачка якісного вершкового масла, жменя будь-яких горіхів за смаком.
Спочатку масло потрібно розм’якшити. Для цього достатньо просто заздалегідь вийняти його з холодильника.
До м’якого олії викладається варене згущене молоко. Простіше всього використовувати магазинне, але можна зварити продукт і самостійно. Для цього береться банку звичайної згущеного молока, позбавляється від етикетки і занурюється в окріп. Варитися продукт буде 2-3 години.
Змішане зі згущеним молоком масло потрібно гарненько збити. Краще всього для цього підійде спеціальна насадка блендера — звичайний віночок може застрявати в густій масі.
Горіхи рубаються ножем або пересипаються в пакет і подрібнюються качалкою. Найкраще для такого рецепта підійдуть волоські. Подрібненими, вони також з’єднуються з кремом.
Залишається тільки приготувати трубочки в электровафельнице і наповнити їх готової солодкою начинкою.
Шоколадний крем
Склад продуктів: 3 жовтки курячих яєць, 0,25 ч. л. ванільного цукру, 3 великі ложки цукрової пудри, 2 великі ложки вершкового масла, ціла плитка чорного шоколаду.
Жовтки відокремлюють від білків. Останні можна використовувати для якихось інших страв. Відокремлені жовтки переливаються в сотейник. Сюди ж висипається і два види цукру. Зверніть увагу, що пудра повинна бути без грудочок.
Маса ретельно розтирається до однорідності. Далі сотейник встановлюється на водяній бані. При кипінні води в нижній посуді суміш доводиться до загустіння. Деякі господині замість курячих жовтків використовують звичайний желатин.
Шоколадка ламається на невеликі шматочки, які розтоплюються в мікрохвильовці або на тій же водяній бані.
До загуслим жовтків вливається шоколадна маса. Суміші ретельно перемішуються дерев’яною ложкою або лопаткою.
В начинку викладається розм’якшене масло, розділений на невеликі шматочки. В теплій масі воно остаточно розтане.
Залишилося ще раз перемішати інгредієнти і крем буде повністю готовий.
Готової шоколадною масою наповнюються вафельні трубочки.
Як приготувати масляну начинку?
Склад продуктів: 170 г жирного масла, 6-7 великих ложок цукрового піску, 140-160 мл домашнього молока, жовток курячого яйця, пакет ваніліну.
Всі зазначені в рецепті компоненти заздалегідь виймаються з холодильника — вони повинні бути кімнатної температури при подальшій обробці.
Від яйця відділяється жовток, який збивається з молоком і м’яким маслом. Білок використовуватися не буде.
У суміш всипати решту сухі компоненти. Каструля з складовими відправляється на слабкий вогонь.
Суміш необхідно безперервно помішувати дерев’яною лопаткою.
Після закипання за масою потрібно уважно стежити. Як тільки вміст ємності загусне, можна знімати її з вогню.
Суміш переливають в скляну миску і покривається плівкою.
Відразу після охолодження крему їм можна наповнювати вафельні трубочки.
Не варто начиняти заготовки заздалегідь, адже кремова начинка може швидко розмочити їх. Щоб вафлі були хрусткими, вони наповнюються солодкою масою безпосередньо перед чаюванням.