Крем Шарлотт — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Розкішне солодке ласощі по праву визнано світовим шедевром кулінарного мистецтва, який отримав романтичну назву крем шарлотт. Без легкого, повітряного, неймовірно смачного компонента неможливе отримання вишуканою випічки, яка стала прикрасою будь-якого десертного столу.

Крем шарлотт — класика приготування

Інгредієнти:

  • незбиране молоко — 60 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • домашнє вершкове масло — 200 г;
  • дрібний цукор — 100 р.

Приготування:

  • Вливаємо в каструльку молоко, висипаємо звичайний цукор, перемішуючи, доводимо суміш до киплячого стану.
  • В іншому посуді злегка збиваємо свіжі яйця. Не припиняємо роботу, додаємо солодку молочну суміш, направляючи тонкою цівкою по стінках ємності.
  • Знову сильно нагріваємо складу, але не кип’ятимо, потім охолоджуємо продукт.
  • На тихому вогні розтоплюємо вершковий жир до консистенції густої сметани. Збиваємо дерев’яною лопаткою або металевим віночком, поступово з’єднуючи масло з остившім молочним сиропом. Отримуємо пишну масу з стійкою текстурою.
Дивіться також:  Безе в духовці: класичний рецепт і 7 варіантів