Розкішне солодке ласощі по праву визнано світовим шедевром кулінарного мистецтва, який отримав романтичну назву крем шарлотт. Без легкого, повітряного, неймовірно смачного компонента неможливе отримання вишуканою випічки, яка стала прикрасою будь-якого десертного столу.
Крем шарлотт — класика приготування
Інгредієнти:
- незбиране молоко — 60 г;
- яйця — 2 шт.;
- домашнє вершкове масло — 200 г;
- дрібний цукор — 100 р.
Приготування:
- Вливаємо в каструльку молоко, висипаємо звичайний цукор, перемішуючи, доводимо суміш до киплячого стану.
- В іншому посуді злегка збиваємо свіжі яйця. Не припиняємо роботу, додаємо солодку молочну суміш, направляючи тонкою цівкою по стінках ємності.
- Знову сильно нагріваємо складу, але не кип’ятимо, потім охолоджуємо продукт.
- На тихому вогні розтоплюємо вершковий жир до консистенції густої сметани. Збиваємо дерев’яною лопаткою або металевим віночком, поступово з’єднуючи масло з остившім молочним сиропом. Отримуємо пишну масу з стійкою текстурою.