Крем-суп з брокколі – ідеальне блюдо для розвантажувального дня. Він дуже легкий, ніжний, приємний на смак. Його можна подавати як самостійне блюдо і як гарнір до м’яса.
Крем-суп з брокколі класичне виконання
Нам знадобиться:
- вода кип’ячена – 1 л;
- чотири морквини;
- молоко нежирне – 400 мл;
- пучок свіжої петрушки;
- брокколі – 0,5 кг;
- часточка часнику;
- холодна вода – 50 мл;
- борошно біла – 70 гр;
- сіль за смаком;
- одна цибулина;
- перець, мелений за смаком;
- шматочок масла – 30 гр.
Як приготувати страву:
- Очищаєте від шкірки цибулину і дрібно рубайте.
- Теж виконайте з морквою.
- З часникового зубчики зніміть піну і продавіть його через прес.
- Промийте капусту брокколі, відріжте ніжки і розберіть на суцвіття.
- Розімніть в сковороді шматочку вершкового масла. Зверху покришіть моркву, часник і цибулю.
- Масу тушкувати 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
- У каструлі доводимо воду до кипіння, викладаємо у вируючу рідина брокколі і тушковані овочі. Готувати 20 хвилин. Капуста повинна стати м’якою.
- Отриману масу завантажуємо в блендер, перемелюємо, доливаємо молоко.
- В окрему чашку налийте дуже холодну воду і розведіть в ній борошно.
- Суп з молоком знову ставимо на газ, чекаємо, поки він закипить. Тоді і додаємо борошняну суміш.
- Варимо, поки суп не перетвориться в пюре. Насипте в нього сіль, перець, перемішайте.
- Блюдо готове. Приємного апетиту!
Рецепт найніжнішого страви з вершками
Список продуктів:
- сіль морська за смаком;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки 20 % — 0,1 л;
- п’ять зубчиків часнику;
- брокколі – 1 кг;
- щіпка меленого перцю;
- бульйон – 1 л;
- олія оливкова – 20 мл
Як готується крем суп з брокколі з вершками:
- Вибрати каструлю з товстим дном.
- У неї ми наливаємо необхідну кількість масла, де пасеруємо подрібнену цибулю до золотистого кольору.
- Промиту капусту брокколі довільно порізати і додати до цибулі.
- Додати сипучі інгредієнти, прибрати вогонь на мінімум.
- Тушкуємо овочі 10 хвилин під кришкою.
- Заздалегідь зваримо бульйон із курячого м’яса або із спеціальних кубиків. Заливаємо його в каструлю з брокколі.
- Як тільки суміш закипить, перелити її в чашу блендера і подрібнюємо на повній потужності кухонного приладу.
- Вийшло пюре поставимо закипати на газ.
- У цей час на сковороді подогреем вершки і, коли вони стануть гарячими, вливаємо в суп.
- Подаємо страву з сухарями або сиром.
Крем-суп з брокколі та цвітної капусти
Склад рецепта:
- картопля – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- вершки – 200 мл;
- бульйон – 1500 мл;
- морква – 2 шт.;
- чорний перець – 1 щіпка;
- брокколі – 0,5 кг;
- цибулина – 1 шт.;
- капуста цвітна – 0,5 кг;
- свіжа петрушка.
Готуємо покроково:
- Спочатку треба зварити бульйон з курячим м’ясом. Пізніше м’ясо прибираємо, і залишається тільки бульйон.
- Висипаємо в каструлю шматочки моркви, дрібно порізану цибулю, суцвіття капусти і броколі, насипати перець і сіль. Варимо 20 хвилин.
- З’єднати в чаші блендера отриманий суп і вершки. Суміш перемолоти.
- Вийшло пюре прогріти на плиті. Коли воно стане густим, розливайте його по тарілочках, а зверху покришіть подрібнену петрушку. Приємного апетиту!
Варіант для мультиварки
Супчик готується швидко, і виходить яскравим і смачним.
Вам знадобиться:
- лаврушка – 1 аркуш;
- брокколі – 400 гр;
- сіль за смаком;
- дві стрілки зеленої цибулі;
- масло рослинне – 35 гр;
- шпинат – 1 пучок;
- вода – 0,7 л;
- цибулина;
- один бульба картоплі;
- перець чорний за смаком.
Покрокова інструкція:
- Цибулину позбавити від лушпиння і нарізати кільцями.
- Тушити їх у чашу мультиварки з додаванням масла. Включається програма – «Випічка». Час – 10 хвилин.
- Очищений бульба картоплі порізати на кубики і смажити з цибулею 2 хвилини.
- Перебрати брокколі і вибрати найкращі суцвіття.
- Стебло капусти не викидаємо. Його дрібно шаткуємо й перекладаємо овочі в каструлю.
- Заливаємо бульйоном і варимо 30 хвилин в режимі «Суп».
- Коли шматочки картоплі стануть м’якими, викладаємо суцвіття брокколі.
- Готуємо ще 5 хвилин, додаємо сипучі продукти, кришимо шпинат.
- Готовий суп у блендері перетворюємо на пюре. На це нам знадобиться кілька хвилин.
- Подаємо до столу з сиром або шматочками м’яса.
З куркою
Основні інгредієнти рецепту:
- три картоплі;
- м’ясо курки – 350 гр;
- вершки – 180 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- жменя грінок;
- дві моркви;
- тертий сир.
Як приготувати суп з брокколі з куркою:
- Промите філе курки завантажте в каструлю, залийте водою кількістю 1,5 літра. Готуйте 35 хвилин.
- Подрібніть на тертці моркву і цибулину, перекладіть їх у сковороду і пасеруйте в оливковій олії 10 хвилин. Додайте сипучі інгредієнти.
- Коли курка звариться, перекладіть її на тарілку, а в бульйон додайте брокколі, піджарку і порізану картоплю.
- Варіть 15 хвилин. Не забудьте насипати сіль з перцем.
- Порубаєте курку на шматочки, а бульйон з овочами вилийте в ємність для блендера. Подрібніть до кремоподібної консистенції.
- Перекладіть суміш назад в каструлю, налийте вершки і тушкуйте 6 хвилин.
- Страва готова. Насолоджуйтесь його чудовим ніжним смаком.
З додаванням сиру
Найсмачніше блюдо виходить з додаванням сиру. Дуже м’яке і ніжне. Обов’язково спробуйте.
Компоненти рецепту:
- молоко – 0,5 л;
- цибулини – 0,2 кг;
- борошно – 50 гр;
- сир плавлений – 220 гр;
- брокколі – 400 гр;
- перець чорний – 3 г;
- олія – за смаком;
- бульйон – 0,6 л;
- дві часточки часнику.
Спосіб приготування:
- Нагрійте в каструлі з товстим дном оливкову або соняшникову олію.
- Обсмажте на ньому подрібнену цибулю і часник протягом 3 хвилин.
- Налийте бульйон, насипте шматочки капусти брокколі. Дочекайтеся, поки вміст каструлі закипить, а потім варіть ще 10 хвилин.
- В окрему миску насипте борошно, залийте її молоком. Суміш додайте в майбутній крем-суп і готуйте ще 5 хвилин. До цього часу маса повинна загуснути.
- Покладіть в каструлю розплавлений сир, перемішайте.
- Половина всієї кількості супу йде в блендер і подрібнюється.
- Вийшло пюре поверніть в каструлю.
- Страву можна подавати до столу зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!