Крем-суп з гарбуза з вершками – 8 рецептів

Хочеться приготувати щось нове і цікаве? Бажаєте скуштувати те, що ще не пробували, але при цьому не витрачати багато часу і сил на приготування? Рецепт крем-супу з гарбуза з вершками вирішить проблеми вашої стражденної кулінарної душі і відкриє нові горизонти для сміливих експериментів.

Класичний рецепт

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг картоплі;
  • 20 грам вершкового масла;
  • спеції за смаком;
  • одна цибулина;
  • 0,2 літра вершків;
  • півкілограма гарбуза.

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо від шкірки і прибираємо з м’якоті насіння. Нарізаємо її на невеликі шматочки і відправляємо їх у каструлю. Туди ж заливаємо необхідну кількість води так, щоб вона повністю покривала овоч, і на повільному вогні готуємо його близько 15 хвилин.
  • Картоплю очищаємо, відварюємо до м’якості, а цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до рум’яного кольору.
  • Ці інгредієнти з’єднуємо з гарбузом, потім добре розминаємо все толкушкой.
  • Прогріваємо вказану кількість вершків, вливаємо їх до супу і перебиваємо масу блендером до рідкого стану.
  • Залишилося приправити страву з вершковим маслом та іншими спеціями, перемішати і потримати на плиті ще близько п’яти хвилин.

Готуємо в мультиварці

Якщо хочете приготувати ще більш насичене і корисне блюдо, значить, мультиварка у цьому питанні стане вам вірним другом.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг картоплі;
  • 0,8 кг гарбуза;
  • спеції за смаком;
  • 60 мілілітрів вершків;
  • зубок часнику;
  • одна цибулина і морквина;
  • 0,8 літра бульйону або води.

Процес приготування:

  • На дно чаші викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його в режимі «Випічка» до рум’яного кольору. Потім додаємо нарізану моркву, гарбуз і картоплю. Тримаємо продукти в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
  • Перемикаємо прилад на програму «Гасіння» і, встановивши час на 30 хвилин, заливаємо вміст чаші водою або бульйоном. Кладемо спеції за власним смаком.
  • Коли закінчиться час або овочі стануть м’якими, перекладаємо їх в іншу ємність, додаємо нагріті вершки і перебиваємо до однорідної консистенції за допомогою блендера.
Дивіться також:  Соуси до м’яса – кращі рецепти з фото

З додаванням сиру

Суп з додаванням сиру виходить ще більш ніжним і ароматним. Якщо взяти трохи гострий сир або продукт з прянощами, то у готового страви буде дуже пікантний смак.

Необхідні продукти:

  • 0,2 літра вершків;
  • спеції на свій смак;
  • дві моркви;
  • 150 грам сиру;
  • чотири картоплини;
  • кілограм гарбуза;
  • дві цибулини.

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики, заливаємо водою і ставимо варитися, поки вона не стане м’якою.
  • Цибулю подрібнюємо, як більше подобається, викладаємо в каструлю і обсмажуємо до рум’яності. Потім додаємо до нього нарізані на квадратики моркву і картоплю, заливаємо все водою так, щоб вона покрила інгредієнти, і на середньому вогні варимо до м’якості.
  • До того, що вийшло, додаємо гарбуз і перебиваємо складу блендером до однорідності. Приправляємо його спеціями, вливаємо прогріті вершки і засипаємо тертий сир. Заважаємо майже готовий суп, поки сир повністю не розплавиться.

Крем-суп з гарбуза і креветок

Необхідні продукти:

  • два зубки часнику;
  • 0,5 кг гарбуза;
  • спеції на свій смак;
  • 10 креветок;
  • 0,2 літра вершків.

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі кубики, варимо до готовності, щоб вона стала м’якою. Змішуємо з часником і спеціями, перебиваємо блендером.
  • Додаємо до отриманої масі вершки і варимо кілька хвилин на повільному вогні. Повинна вийти однорідна суміш середньої густоти.
  • На сковороді з розігрітим маслом і часником буквально пару хвилин обсмажуємо креветок, після чого викладаємо їх на тарілку і зверху заливаємо супом.

З імбиром і вершками

Необхідні продукти:

  • один невеликий корінь імбиру;
  • 0,2 літра вершків;
  • спеції за смаком;
  • два зубки часнику;
  • дві моркви і одна середня цибулина;
  • 0,8 кг гарбуза.
Дивіться також:  Сир рікотта (ricotta): для чого використовують в кулінарії – 6 рецептів страв з м’яким сироватковим сиром

Процес приготування:

  • Всі зазначені овочі очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в сковороду і обсмажуємо протягом 15 хвилин.
  • Імбир ретельно очищаємо, нарізаємо як можна дрібніше, і з’єднуємо з іншими овочами.
  • Заливаємо все водою. На цьому етапі всі інгредієнти краще з сковороди перекласти в каструлю і варити, поки вони не стануть м’якими.
  • За допомогою блендера доводимо страву до однорідності, заправляємо спеціями і вершками.

Гарбузовий крем-суп з куркою і вершками

Суп-пюре з гарбуза – відмінний варіант для сімейного обіду, адже він виходить смачний, ситний і дуже корисним. Гарбуз містить безліч корисних речовин, тому в сезон її слід в обов’язковому порядку включати в свій раціон.

Необхідні продукти:

  • два зубки часнику;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • спеції на свій смак;
  • одна цибулина;
  • 0,2 літра вершків;
  • 500 грам гарбуза;
  • 30 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Куряче філе заливаємо водою і варимо до м’якості, бульйон не виливаємо.
  • Всі овочі очищаємо і нарізаємо на середні шматочки. Розміщуємо їх в каструлю, заливаємо курячим бульйоном і варимо, поки гарбуз не стане м’якою, не забувши при цьому додати спеції.
  • М’ясо подрібнюємо і змішуємо з відвареними овочами. За допомогою блендера перебиваємо все в пюре, вливаємо вершки, кладемо масло, перемішуємо й подаємо.

Ситне блюдо з картоплею

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг гарбуза;
  • спеції за смаком;
  • 150 мілілітрів вершків;
  • два зубки часнику;
  • одна цибулина;
  • 300 грам картоплі.

Процес приготування:

  • Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до рум’яності. Потім з’єднуємо їх з нарізаною гарбузом і картоплею, тримаємо на плиті ще близько десяти хвилин.
  • Заливаємо інгредієнти 100 мл гарячої води і кладемо вибрані приправи на свій смак. Готуємо на повільному вогні 15 хвилин, після чого перебиваємо масу блендером до однорідності.
  • Вливаємо вершки, варимо ще п’ять хвилин, і суп можна подавати.
Дивіться також:  Скільки варити яловиче серце

Вершковий суп-пюре з гарбуза і овочів

Нижче представлений відмінний варіант дієтичного страви, яке повно вітамінами, благотворно впливає на травлення і головне, має чудовий смак!

Необхідні продукти:

  • 0,8 літра води або бульйону;
  • спеції за смаком;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 0,3 кг гарбуза;
  • один кабачок;
  • цибулина і морквина;
  • чотири помідора;
  • 150 мілілітрів вершків.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо всі зазначені овочі на невеликі шматочки.
  • Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім викладаємо до нього моркву і тримаємо овочі пару хвилин на вогні разом.
  • До них додаємо гарбуз, кабачки і помідори. Смажимо ще близько 2 – 3 хвилин так, щоб інгредієнти стали рум’яними.
  • Заливаємо овочеву масу водою або бульйоном, кладемо спеції на свій смак і на повільному вогні тушкуємо все близько 10 хвилин.
  • Всі підготовлені інгредієнти перебиваємо разом блендером до стану пюре. Кладемо на блюдо масло та вершки, перемішуємо.

Суп з гарбуза – корисне, смачне, яскраве і ароматна страва, яку із задоволенням їдять навіть діти. Не пропустіть можливість урізноманітнити своє меню першою стравою з цього чудового, напитанного сонцем, плоду!

Прокрутка до верху