Хочеться приготувати щось нове і цікаве? Бажаєте скуштувати те, що ще не пробували, але при цьому не витрачати багато часу і сил на приготування? Рецепт крем-супу з гарбуза з вершками вирішить проблеми вашої стражденної кулінарної душі і відкриє нові горизонти для сміливих експериментів.
Класичний рецепт
Необхідні продукти:
- 0,3 кг картоплі;
- 20 грам вершкового масла;
- спеції за смаком;
- одна цибулина;
- 0,2 літра вершків;
- півкілограма гарбуза.
Процес приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і прибираємо з м’якоті насіння. Нарізаємо її на невеликі шматочки і відправляємо їх у каструлю. Туди ж заливаємо необхідну кількість води так, щоб вона повністю покривала овоч, і на повільному вогні готуємо його близько 15 хвилин.
- Картоплю очищаємо, відварюємо до м’якості, а цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до рум’яного кольору.
- Ці інгредієнти з’єднуємо з гарбузом, потім добре розминаємо все толкушкой.
- Прогріваємо вказану кількість вершків, вливаємо їх до супу і перебиваємо масу блендером до рідкого стану.
- Залишилося приправити страву з вершковим маслом та іншими спеціями, перемішати і потримати на плиті ще близько п’яти хвилин.
Готуємо в мультиварці
Якщо хочете приготувати ще більш насичене і корисне блюдо, значить, мультиварка у цьому питанні стане вам вірним другом.
Необхідні продукти:
- 0,3 кг картоплі;
- 0,8 кг гарбуза;
- спеції за смаком;
- 60 мілілітрів вершків;
- зубок часнику;
- одна цибулина і морквина;
- 0,8 літра бульйону або води.
Процес приготування:
- На дно чаші викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його в режимі «Випічка» до рум’яного кольору. Потім додаємо нарізану моркву, гарбуз і картоплю. Тримаємо продукти в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
- Перемикаємо прилад на програму «Гасіння» і, встановивши час на 30 хвилин, заливаємо вміст чаші водою або бульйоном. Кладемо спеції за власним смаком.
- Коли закінчиться час або овочі стануть м’якими, перекладаємо їх в іншу ємність, додаємо нагріті вершки і перебиваємо до однорідної консистенції за допомогою блендера.
З додаванням сиру
Суп з додаванням сиру виходить ще більш ніжним і ароматним. Якщо взяти трохи гострий сир або продукт з прянощами, то у готового страви буде дуже пікантний смак.
Необхідні продукти:
- 0,2 літра вершків;
- спеції на свій смак;
- дві моркви;
- 150 грам сиру;
- чотири картоплини;
- кілограм гарбуза;
- дві цибулини.
Процес приготування:
- Гарбуз очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики, заливаємо водою і ставимо варитися, поки вона не стане м’якою.
- Цибулю подрібнюємо, як більше подобається, викладаємо в каструлю і обсмажуємо до рум’яності. Потім додаємо до нього нарізані на квадратики моркву і картоплю, заливаємо все водою так, щоб вона покрила інгредієнти, і на середньому вогні варимо до м’якості.
- До того, що вийшло, додаємо гарбуз і перебиваємо складу блендером до однорідності. Приправляємо його спеціями, вливаємо прогріті вершки і засипаємо тертий сир. Заважаємо майже готовий суп, поки сир повністю не розплавиться.
Крем-суп з гарбуза і креветок
Необхідні продукти:
- два зубки часнику;
- 0,5 кг гарбуза;
- спеції на свій смак;
- 10 креветок;
- 0,2 літра вершків.
Процес приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі кубики, варимо до готовності, щоб вона стала м’якою. Змішуємо з часником і спеціями, перебиваємо блендером.
- Додаємо до отриманої масі вершки і варимо кілька хвилин на повільному вогні. Повинна вийти однорідна суміш середньої густоти.
- На сковороді з розігрітим маслом і часником буквально пару хвилин обсмажуємо креветок, після чого викладаємо їх на тарілку і зверху заливаємо супом.
З імбиром і вершками
Необхідні продукти:
- один невеликий корінь імбиру;
- 0,2 літра вершків;
- спеції за смаком;
- два зубки часнику;
- дві моркви і одна середня цибулина;
- 0,8 кг гарбуза.
Процес приготування:
- Всі зазначені овочі очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в сковороду і обсмажуємо протягом 15 хвилин.
- Імбир ретельно очищаємо, нарізаємо як можна дрібніше, і з’єднуємо з іншими овочами.
- Заливаємо все водою. На цьому етапі всі інгредієнти краще з сковороди перекласти в каструлю і варити, поки вони не стануть м’якими.
- За допомогою блендера доводимо страву до однорідності, заправляємо спеціями і вершками.
Гарбузовий крем-суп з куркою і вершками
Суп-пюре з гарбуза – відмінний варіант для сімейного обіду, адже він виходить смачний, ситний і дуже корисним. Гарбуз містить безліч корисних речовин, тому в сезон її слід в обов’язковому порядку включати в свій раціон.
Необхідні продукти:
- два зубки часнику;
- 0,3 кг курячого філе;
- спеції на свій смак;
- одна цибулина;
- 0,2 літра вершків;
- 500 грам гарбуза;
- 30 грам вершкового масла.
Процес приготування:
- Куряче філе заливаємо водою і варимо до м’якості, бульйон не виливаємо.
- Всі овочі очищаємо і нарізаємо на середні шматочки. Розміщуємо їх в каструлю, заливаємо курячим бульйоном і варимо, поки гарбуз не стане м’якою, не забувши при цьому додати спеції.
- М’ясо подрібнюємо і змішуємо з відвареними овочами. За допомогою блендера перебиваємо все в пюре, вливаємо вершки, кладемо масло, перемішуємо й подаємо.
Ситне блюдо з картоплею
Необхідні продукти:
- 0,3 кг гарбуза;
- спеції за смаком;
- 150 мілілітрів вершків;
- два зубки часнику;
- одна цибулина;
- 300 грам картоплі.
Процес приготування:
- Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до рум’яності. Потім з’єднуємо їх з нарізаною гарбузом і картоплею, тримаємо на плиті ще близько десяти хвилин.
- Заливаємо інгредієнти 100 мл гарячої води і кладемо вибрані приправи на свій смак. Готуємо на повільному вогні 15 хвилин, після чого перебиваємо масу блендером до однорідності.
- Вливаємо вершки, варимо ще п’ять хвилин, і суп можна подавати.
Вершковий суп-пюре з гарбуза і овочів
Нижче представлений відмінний варіант дієтичного страви, яке повно вітамінами, благотворно впливає на травлення і головне, має чудовий смак!
Необхідні продукти:
- 0,8 літра води або бульйону;
- спеції за смаком;
- 50 грам вершкового масла;
- 0,3 кг гарбуза;
- один кабачок;
- цибулина і морквина;
- чотири помідора;
- 150 мілілітрів вершків.
Процес приготування:
- Подрібнюємо всі зазначені овочі на невеликі шматочки.
- Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім викладаємо до нього моркву і тримаємо овочі пару хвилин на вогні разом.
- До них додаємо гарбуз, кабачки і помідори. Смажимо ще близько 2 – 3 хвилин так, щоб інгредієнти стали рум’яними.
- Заливаємо овочеву масу водою або бульйоном, кладемо спеції на свій смак і на повільному вогні тушкуємо все близько 10 хвилин.
- Всі підготовлені інгредієнти перебиваємо разом блендером до стану пюре. Кладемо на блюдо масло та вершки, перемішуємо.
Суп з гарбуза – корисне, смачне, яскраве і ароматна страва, яку із задоволенням їдять навіть діти. Не пропустіть можливість урізноманітнити своє меню першою стравою з цього чудового, напитанного сонцем, плоду!