Ніжний крем-суп з шампіньйонів – перше оригінальне блюдо, яке ніколи не набридає. Воно стане гідним «гостем» навіть для святкового столу. Сьогодні відомо багато цікавих варіантів такого частування.
Крем-суп з шампіньйонів — класичний рецепт
Інгредієнти: пів-літра овочевого бульйону, половина склянки жирної сметани, щіпка меленого перцю, півкіло свіжих печериць, сіль, 2 цибулини, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 40 г вершкового масла.
- Цибулю з грибочками довільно подрібнюються і обсмажуються на будь-якому жирі до готовності. Суміш перчится і солиться.
- Далі продукти перекладаються в чашу блендера, заливаються 1/3 частиною бульйону і подрібнюються.
- У сотейнику на вершковому маслі пару хвилин обсмажується борошно. Сюди ж виливається залишився бульйон і викладається вміст блендера. Після закипання супчик вариться 7-8 хвилин.
- Сметану можна влити в готову страву або ж розкладати її безпосередньо по порціях.
Прикрашається грибний крем-суп з шампіньйонів подрібненою зеленню.
З додаванням вершків
Інгредієнти: півкіло грибів, головка цибулі, півсклянки фільтрованої води або курячого бульйону, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 60 г вершкового масла, повний стакан нежирних вершків, сіль, прованські трави.
- Цибулина і свіжі шампіньйони дрібно нарізати. Форма шматочків неважлива, адже згодом вони все одно будуть подрібнюватися блендером.
- На будь-якому жирі гриби з цибулею добре обсмажуються. З сковорідки в результаті повинна повністю випаруватися вся рідина.
- Отримана маса подрібнюється в блендері до однорідного пюре.
- На вершковому маслі сотейники до золотавості обсмажується борошно. Сюди ж вливається половина води або бульйону. Після перемішування страва готується на невеликому нагріванні 10-12 хвилин.
- Майбутній супчик за смаком солиться, приправляється спеціями. Відмінно підійде до нього суміш перчиком і мускатний горіх.
- Залишилося вилити вершки і добре прогріти рідина.
Подається з часниковими тостами або сухариками.
Крем-суп з печериць з плавленим сиром
Інгредієнти: 70 мл нежирних вершків, 2 плавлених сирка, 3 картоплини, півкіло грибів, 40 г вершкового масла, морквина, сіль, дрібку мускатного горіха, цибулина.
- Картопля чиститься, ріжеться брусками і відправляється варитися. Коли вона буде готова, з каструлі береться половина склянки бульйону. Інша рідина зливається, а картопля перетворюється на пюре.
- Гриби чистяться і ріжуться тонкими пластинками. Вони обсмажуються на вершковому маслі до готовності в сотейнику.
- Окремо в блендері подрібнюються овочі, що залишилися. Маса перекладається до грибів. Вона приправляється спеціями і сіллю. Ще через 2-3 хвилини в сотейник можна викладати шматочки плавленого сиру і виливати залишений бульйон.
- Готуються компоненти до повного розчинення сирка. Далі до них надсилаються вершки і картоплю.
Ще через 10-12 хвилин крем-суп з печериць з плавленим сиром повністю готовий.
Рецепт приготування, як в «Шоколадниці»
Інгредієнти: півкіло грибів, 2 дрібні цибулини, 620 мл курячого бульйону, 60 г вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, повний стакан вершків середньої жирності, сіль, суміш перців. Далі детально описується процес приготування крем-суп з шампіньйонів як в «Шоколадниці».
- Гриби з цибулею дрібно ріжуться і обсмажуються до м’якості. Далі вони перекладаються в чашу блендера і заливаються склянкою бульйону.
- На вершковому маслі в сотейнику обсмажується борошно. У готовому вигляді вона повинна стати золотистою.
- У сотейник вливається залишився бульйон і суміш з блендера. Масу потрібно довести до кипіння. Сюди додається сіль, перець, улюблені приправи. На мінімальному вогні майбутній супчик тримається 7-8 хвилин.
- Залишилося влити вершки, довести частування до кипіння і зняти з вогню.
Подається страва з хрусткими житніми грінками.
Варіант для мультиварки
Інгредієнти: 3 картоплини, половина склянки жирних вершків, 2-3 зубки часнику, велика морквина, 340 г шампіньйонів, 1 ст. фільтрованої води, сіль, спеції, пучок зелені.
- Дрібно рубається свіжа зелень, пропускається через прес часник. Ці інгредієнти відразу відправляються в чашу «розумної каструлі».
- Картопля і цибуля ріжеться невеликими кубиками, гриби – тонкими слайсами. Морква дрібно треться. Продукти відправляються до зелені і часнику.
- Зверху виливається вода, додається сіль і спеції.
- У програмі «Варка на пару» майбутній супчик буде готуватися близько півгодини.
- Далі страва має настоятися 15-17 хвилин в закритому обладнанні. Тільки після цього його можна пюрировать блендером і вливати вершки.
Прикрашається рубаним зеленим луком.
З вершками і картоплею
Інгредієнти: півкіло грибів, 4 картопляні бульби, півлітра вершків середньої жирності, сіль, мелений чорний перчик.
- Спочатку в сотейнику на будь-якому маслі обсмажують кубики цибулі. Потім сюди ж відправляються дрібні шматочки грибів.
- Картопля окремо відварюється. Від води, в якій вона варилася, відливається склянку.
- Суміш з сотейника разом з картоплею перетворюється на пюре. В нього додають бульйон, вершки, а також всі інші інгредієнти, що залишилися.
Страва кип’ятиться ще 5-6 хвилин і розливається по тарілках.
З мускатним горіхом і вершками
Інгредієнти: 230 г печериць, 2 ч. ложки вершкового масла, невелика цибулина, свіжий часник, повний стакан яловичого бульйону, 1,5 ч. ложки крохмалю, щіпка мускатного горіха, половина склянки жирний вершків, сіль.
- Гриби ріжуться пластинками. Довільно подрібнюється цибулю і часник. Бажаної кількості останнього потрібно визначати, враховуючи смаки всіх домашніх.
- У сковороді з розпеченим маслом підготовлені інгредієнти смажать до рум’яного кольору. Сюди ж висипається крохмаль, виливається бульйон. Суміш повинна покипіти пару хвилин при частому помішуванні.
- Залишається влити вершки, посолити, додати мускатний горіх.
- Суміш перебивається блендером, ще раз доводять до кипіння і розливається порційно.
Подається супчик з печеними печерицями і часниковими грінками.
З цвітною капустою
Інгредієнти: півкіло свіжих печериць, 70 г вершкового масла, половина середньо головки цвітної капусти, 1 шт. цибулі-порею, 380 мл дуже жирний вершків, 60 г твердого сиру, сіль, пахучі трави.
- Світла частина цибулі ріжеться кільцями і смажиться на вершковому маслі 6-7 хвилин. Овоч має розм’якнути. Сюди ж відправляються шматочки печериць. Разом продукти тушкують 8-9 хвилин.
- Головка капусти розбирається на суцвіття і відварюється в солоній воді. Овоч з’єднується з компонентами з першого кроку в сотейнику. Зверху виливаються підсолені і присмачені ароматними травами вершки.
- Вариться ще 12-14 хвилин, після чого пюрируется блендером.
Останнім у гарячий суп додається тертий сир. За бажанням його можна замінити плавленими сирками.
Королівський крем-суп з шампіньйонів
Інгредієнти: 260 г королівських печериць, велика картоплина, цибулина, 2 ст. ложки сметани, 30 г вершкового масла, 1 літр фільтрованої води, сіль, будь-які спеції за смаком.
- Лук ріжеться досить крупно, після чого обсмажується на вершковому маслі. Використання такого жиру дозволить приготувати суп з насиченим вершковим смаком.
- Картопля ріжеться кубиками і відварюється у заявленій кількості підсоленої рідини. У каструлю до неї відправляється обсмажену цибулю разом із олією сковорідки. Інгредієнти подрібнюються блендером.
- Окремо відварюють гриби і також перетворюються в кремоподібну масу. Вони перекладаються до іншим складовим.
- Супчик при необхідності досаливается, присмачується обраними приправами і відправляється на вогонь на 8-9 хвилин.
- Наполягати на вимкненій плиті частування буде ще 12-15 хвилин.
Подається порційно в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Кулінарний шедевр з беконом
Інгредієнти: 620 г свіжих грибів, ріпчаста цибулина, 1,5 ст. жирних вершків, 2 часникового зубчики, морквина, 4 смужки бекону, 80 г вершкового масла, 1 ст. ложка пшеничного борошна, суміш перців, будь-які інші приправи.
- На одній сковорідці обсмажуються подрібнені гриби (тільки капелюшки), цибуля та морква. В іншій ємності – смужки бекону.
- Коли з першої ємності випарується зайва рідина, в неї додається обсмажені на вершковому маслі борошно.
- Ніжки грибів відправляються варитися у літрі води з сіллю і приправами.
- У готовий бульйон додається вміст першої сковороди. Через 6-7 хвилин варіння сюди ж виливаються вершки. Маса перебивається блендером і доводиться до кипіння.
Суп розливають по тарілках і прикрашається смаженим беконом.