Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів

Якщо у вас намічається свято, то саме час приготувати смачний торт. Але що робити, якщо сімейний десерт всім набрид? Пропонуємо приготувати крем з манки для торта. Він допоможе перетворити звичайний бісквіт на витвір кулінарного мистецтва. Ніхто з гостей не здогадається, що начинка приготовлена на основі манної каші.

Крем з манки для торта — кращий рецепт

Базовий варіант приготування чудово підходить для всіх видів бісквітів: сухих і вологих.

Для приготування використовуйте масло високої якості і тільки натуральне. Продукт необхідно заздалегідь дістати з холодильника.

Інгредієнти:

  • цукор – 140 г;
  • молоко – 520 мл;
  • вершкове масло – 200 г;
  • ванілін – пакетик;
  • манка – 100 р.

Приготування:

  • Залити в ємкість молочний продукт. Закип’ятити. Засипати цукор (половину від норми). Перемішати. Дочекатися розчинення. Насипати крупу. Додавайте поступово однією рукою, а інший інтенсивно перемішуючи. Варити три хвилини. Остудити.
  • В масло насипати цукровий пісок, який залишився. Збити. Кристалики всі повинні розчинитися.
  • Продовжуючи збивання, малими порціями додати готову кашу. Головне, щоб продукти мали однакову температуру. Тоді інгредієнти перетворившись в крем не розшарується.
  • Просочувати тільки охолоджений бісквіт. Використовувати крем відразу.

З лимоном

Крем з манки з лимоном – це дивовижна просочення, яка перетворить звичайний торт чудовий десерт, здатний підкорить всіх без винятку.

Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;
  • манка – 90 г;
  • молоко – 480 мл;
  • масло – 170 г;
  • цукор – 110 р.

Приготування:

  • В молочний продукт насипати цукровий пісок. Прогріти. Зрізати цедру з лимона і подрібнити. З м’якоті вичавити велику ложку соку.
  • Коли молочна маса закипить поступово засипати крупу. Постійно перемішуючи відварити кашу. Помістити цедру. Додати пару ложок олії. Перемішати і залишити до повного охолодження.
  • Коли каша стане однією температури з рештою олією, з’єднати продукти. Включити міксер і збити масу. Налити сік. Перемішати.
Дивіться також:  Торт Генерал – 5 найсмачніших рецептів домашнього торта

Готуємо з маслом

Цікава варіація, яка замінить незбиране молоко. Солодка маса з манкою і маслом ідеально підходить для листкових коржів.

Інгредієнти:

  • сухе молоко – 50 г;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 420 мл;
  • вершкове масло – 210 г м’яке;
  • манка – 80 р.

Приготування:

  • В цукровий пісок насипати сухе молоко. Залити водою. Якщо хочете заощадити час, то заливайте окропом. Закип’ятити. Насипати манку. Відварити. Каша потрібна густа. Повністю остудити.
  • Збити масло. Залити крем. Збити.

Пісний крем для торта

Під час посту часто хочеться поласувати смакотою. Пропонуємо пісний варіант приготування крему.

Інгредієнти:

  • полуниця – 0,5 гуртки;
  • вода – 480 мл;
  • чорниця – 3 ст. ложки;
  • манка – 4 ст. ложки;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • ванільний цукор – пакет.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Насипати цукровий пісок. Розчинити. Засипати манну крупу. Проварити сім хвилин. Під час варіння необхідно постійно перемішувати.
  • Остудити. Помістити чорницю. Додати ванільний цукор. Полуницю нарізати і відправити в готову масу. Перемішати.

Зі згущеним молоком

Крем з манки і згущеного молока відрізняється особливим смаком. Готується швидко і легко.

Інгредієнти:

  • ванілін – пачка;
  • згущене молоко – 0,5 банки;
  • цукор – 110 г;
  • манка – 100 г;
  • вода – 400 мл;
  • вершкове масло – 230 р.

Приготування:

  • У воду влити згущене молоко. Перемішати. Закип’ятити. Насипати цукор. Повністю розчинити.
  • Насипати манку. Перемішуючи зварити густувату кашу. Насипати ванільний цукор. Перемішати і остудити.
  • Збити вершкове масло. Потрібно 6 хвилин. Ложкою додати манну кашу. Збити.

Ванільна прошарок для торта

Маса підійде для всіх любителів ванільного присмаку і аромату. Крем виходить ніжним і пишним.

Інгредієнти:

  • молоко – 520 мл;
  • ваніль – 1 стручок;
  • манка – 4,5 ст. ложки;
  • вершкове масло – 190 г;
  • цукор – 1 склянка.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками – 4 чудових рецепту!

Приготування:

  • Розрізати стручок уздовж. Видалити насіння. Помістити в молоко. Відварити.
  • При перших ознаках кипіння дістати ванільні продукти. Насипати цукровий пісок. Засипати манку. Перемішувати необхідно постійно.
  • Остудити масу. Додати м’яке масло. Збивати поки маса не стане повітряної.

Заварний крем з манкою

Заварний варіант приготування крему допоможе зробити масу густий і швидко застывающей. Завдяки отриманому крему ви легко зможете приготувати улюблені ласощі – «пташине молоко».

Інгредієнти:

  • желатин – 15 г;
  • манка – 110 г;
  • молоко – 540 мл;
  • вершкове масло – 230 г м’яке;
  • цукор – 160 р.

Приготування:

  • В молоко (70 мл) насипати желатин. Відставити. Желатин повинен набрякнути.
  • Залишився молочний продукт насипати цукор. Закип’ятити. Насипати крупу і відварити кашу. На варіння доведеться витратити близько 5 хвилин. Остудити.
  • Включити міксер. Збити масло. Воно повинно стати піною.
  • Помістити в НВЧ-піч желатин. Імпульсно розтопити. Влити в кашу. Збити.
  • Додати масло. Злегка збити. Відразу ж наносити на корж.
  • Відставити на три години. Цього часу достатньо, щоб маса застигла.

У кашу додають тільки м’яке масло. Якщо ви його розтопіть, то остиглий крем не застигне. Тим самим порушиться консистенція, що не найкращим чином вплине на смакові якості.

З шоколадним смаком

Завдяки шоколадній плитці, ласощі перетвориться в дивовижне суфле, яке здатне зробити будь корж дивним десертом.

Інгредієнти:

  • манка – 85 м;
  • молоко – 430 мл;
  • цукор – 160 г;
  • вершкове масло – 240 г м’яке;
  • какао – 2 ч. ложки;
  • шоколадка – плитка.

Приготування:

  • Цукровий пісок залити молоком. Прогріти. При перших ознаках кипіння насипати крупу. Відварити. Каша необхідна густа.
  • Поламати плитку і закинути шматочки в гарячу кашу. Постійно перемішуючи розчинити. Насипати какао. Перемішати. Відставити на чверть години.
  • Додати масло. Збити.
Дивіться також:  Французька ватрушка – 6 рецептів приготування

Якщо олія буде недостатньо м’яким, то при збиванні утворюються крупинки. Готовий крем вийде неоднорідним, що вплине на смакові якості десерту.

Прокрутка до верху