Якщо у вас намічається свято, то саме час приготувати смачний торт. Але що робити, якщо сімейний десерт всім набрид? Пропонуємо приготувати крем з манки для торта. Він допоможе перетворити звичайний бісквіт на витвір кулінарного мистецтва. Ніхто з гостей не здогадається, що начинка приготовлена на основі манної каші.
Крем з манки для торта — кращий рецепт
Базовий варіант приготування чудово підходить для всіх видів бісквітів: сухих і вологих.
Для приготування використовуйте масло високої якості і тільки натуральне. Продукт необхідно заздалегідь дістати з холодильника.
Інгредієнти:
- цукор – 140 г;
- молоко – 520 мл;
- вершкове масло – 200 г;
- ванілін – пакетик;
- манка – 100 р.
Приготування:
- Залити в ємкість молочний продукт. Закип’ятити. Засипати цукор (половину від норми). Перемішати. Дочекатися розчинення. Насипати крупу. Додавайте поступово однією рукою, а інший інтенсивно перемішуючи. Варити три хвилини. Остудити.
- В масло насипати цукровий пісок, який залишився. Збити. Кристалики всі повинні розчинитися.
- Продовжуючи збивання, малими порціями додати готову кашу. Головне, щоб продукти мали однакову температуру. Тоді інгредієнти перетворившись в крем не розшарується.
- Просочувати тільки охолоджений бісквіт. Використовувати крем відразу.
З лимоном
Крем з манки з лимоном – це дивовижна просочення, яка перетворить звичайний торт чудовий десерт, здатний підкорить всіх без винятку.
Інгредієнти:
- лимон – 1 шт.;
- манка – 90 г;
- молоко – 480 мл;
- масло – 170 г;
- цукор – 110 р.
Приготування:
- В молочний продукт насипати цукровий пісок. Прогріти. Зрізати цедру з лимона і подрібнити. З м’якоті вичавити велику ложку соку.
- Коли молочна маса закипить поступово засипати крупу. Постійно перемішуючи відварити кашу. Помістити цедру. Додати пару ложок олії. Перемішати і залишити до повного охолодження.
- Коли каша стане однією температури з рештою олією, з’єднати продукти. Включити міксер і збити масу. Налити сік. Перемішати.
Готуємо з маслом
Цікава варіація, яка замінить незбиране молоко. Солодка маса з манкою і маслом ідеально підходить для листкових коржів.
Інгредієнти:
- сухе молоко – 50 г;
- цукор – 150 г;
- вода – 420 мл;
- вершкове масло – 210 г м’яке;
- манка – 80 р.
Приготування:
- В цукровий пісок насипати сухе молоко. Залити водою. Якщо хочете заощадити час, то заливайте окропом. Закип’ятити. Насипати манку. Відварити. Каша потрібна густа. Повністю остудити.
- Збити масло. Залити крем. Збити.
Пісний крем для торта
Під час посту часто хочеться поласувати смакотою. Пропонуємо пісний варіант приготування крему.
Інгредієнти:
- полуниця – 0,5 гуртки;
- вода – 480 мл;
- чорниця – 3 ст. ложки;
- манка – 4 ст. ложки;
- цукор – 4 ст. ложки;
- ванільний цукор – пакет.
Приготування:
- Закип’ятити воду. Насипати цукровий пісок. Розчинити. Засипати манну крупу. Проварити сім хвилин. Під час варіння необхідно постійно перемішувати.
- Остудити. Помістити чорницю. Додати ванільний цукор. Полуницю нарізати і відправити в готову масу. Перемішати.
Зі згущеним молоком
Крем з манки і згущеного молока відрізняється особливим смаком. Готується швидко і легко.
Інгредієнти:
- ванілін – пачка;
- згущене молоко – 0,5 банки;
- цукор – 110 г;
- манка – 100 г;
- вода – 400 мл;
- вершкове масло – 230 р.
Приготування:
- У воду влити згущене молоко. Перемішати. Закип’ятити. Насипати цукор. Повністю розчинити.
- Насипати манку. Перемішуючи зварити густувату кашу. Насипати ванільний цукор. Перемішати і остудити.
- Збити вершкове масло. Потрібно 6 хвилин. Ложкою додати манну кашу. Збити.
Ванільна прошарок для торта
Маса підійде для всіх любителів ванільного присмаку і аромату. Крем виходить ніжним і пишним.
Інгредієнти:
- молоко – 520 мл;
- ваніль – 1 стручок;
- манка – 4,5 ст. ложки;
- вершкове масло – 190 г;
- цукор – 1 склянка.
Приготування:
- Розрізати стручок уздовж. Видалити насіння. Помістити в молоко. Відварити.
- При перших ознаках кипіння дістати ванільні продукти. Насипати цукровий пісок. Засипати манку. Перемішувати необхідно постійно.
- Остудити масу. Додати м’яке масло. Збивати поки маса не стане повітряної.
Заварний крем з манкою
Заварний варіант приготування крему допоможе зробити масу густий і швидко застывающей. Завдяки отриманому крему ви легко зможете приготувати улюблені ласощі – «пташине молоко».
Інгредієнти:
- желатин – 15 г;
- манка – 110 г;
- молоко – 540 мл;
- вершкове масло – 230 г м’яке;
- цукор – 160 р.
Приготування:
- В молоко (70 мл) насипати желатин. Відставити. Желатин повинен набрякнути.
- Залишився молочний продукт насипати цукор. Закип’ятити. Насипати крупу і відварити кашу. На варіння доведеться витратити близько 5 хвилин. Остудити.
- Включити міксер. Збити масло. Воно повинно стати піною.
- Помістити в НВЧ-піч желатин. Імпульсно розтопити. Влити в кашу. Збити.
- Додати масло. Злегка збити. Відразу ж наносити на корж.
- Відставити на три години. Цього часу достатньо, щоб маса застигла.
У кашу додають тільки м’яке масло. Якщо ви його розтопіть, то остиглий крем не застигне. Тим самим порушиться консистенція, що не найкращим чином вплине на смакові якості.
З шоколадним смаком
Завдяки шоколадній плитці, ласощі перетвориться в дивовижне суфле, яке здатне зробити будь корж дивним десертом.
Інгредієнти:
- манка – 85 м;
- молоко – 430 мл;
- цукор – 160 г;
- вершкове масло – 240 г м’яке;
- какао – 2 ч. ложки;
- шоколадка – плитка.
Приготування:
- Цукровий пісок залити молоком. Прогріти. При перших ознаках кипіння насипати крупу. Відварити. Каша необхідна густа.
- Поламати плитку і закинути шматочки в гарячу кашу. Постійно перемішуючи розчинити. Насипати какао. Перемішати. Відставити на чверть години.
- Додати масло. Збити.
Якщо олія буде недостатньо м’яким, то при збиванні утворюються крупинки. Готовий крем вийде неоднорідним, що вплине на смакові якості десерту.