Крем з маскарпоне – це надзвичайно смачна добавка для будь-якої випічки. Їм можна декорувати, вирівнювати і навіть просочувати шари десертів.
Класичний крем з маскарпоне для торта
Найпростіший рецепт без всяких добавок. Ідеально підходить для торта.
Необхідні продукти:
- приблизно 300 грам сиру маскарпоне;
- три великих ложки цукру;
- три яйця.
Процес приготування:
- Для початку поділяємо яйця на білі і жовті частини, а потім з’єднуємо сир з жовтками і ретельно перебиваємо масу так, щоб колір став білим.
- В іншій ємності це ж саме робимо з білками і цукром до утворення піни.
- Залишилося тільки змішати вміст обох ємностей.
Як приготувати тірамісу?
Крем для тірамісу не готується складніше, ніж звичайний. Але вимагає особливої уважності при виборі яєць – вони повинні бути дуже свіжими.
Необхідні продукти:
- близько 100 грам цукрової пудри;
- два свіжих яйця;
- 300 грам сиру маскарпоне.
Процес приготування:
- Для приготування знадобиться три глибоких ємності і міксер. В одну поміщаємо сир і перетворюємо його в пишну масу. В інший посуд викладаємо білі частини яєць і доводимо до піків.
- У третій мисці з’єднуємо цукрову пудру і жовту частину яєць. Але збивати не потрібно, достатньо просто добре розтерти руками.
- Тепер до маскарпоне викладаємо спочатку жовткову суміш, а потім і білкову. Повинна вийти однорідна кремова консистенція.
Для капкейків
Звичайно, готувати крем для капкейків можна з різними добавками, такими як ягоди або шоколад, але давайте розглянемо базовий рецепт.
Необхідні продукти:
- велика пачка вершкового масла;
- близько 200 грам цукрової пудри;
- 250 грам сиру маскарпоне.
Процес приготування:
- Для приготування крему за цим рецептом потрібно щоб масло було злегка розм’якшеним, а сир навпаки добре замерзлим. Для початку перебиваємо масло і цукрову пудру.
- Продовжуючи збивати масу на невеликій швидкості, почніть акуратно додавати сир. Коли він закінчиться, приберіть міксер і доведіть суміш до однорідності за допомогою лопатки.
З додаванням згущеного молока
Крем з маскарпоне і згущеного молока – ще одна варіація ніжного і м’якого крему, який можна використовувати для будь-яких ваших кулінарних шедеврів.
Необхідні продукти:
- банку згущеного молока;
- близько 100 грам цукрової пудри;
- 500 грам сиру маскарпоне.
Процес приготування:
- Приготуйте досить глибоку миску і викладіть туди сир. Потім його необхідно перетворити в пишну масу за допомогою збивання.
- Потім невеликими частинами вливайте згущене молоко при цьому, не припиняючи збивати.
- Залишилося всипати цукрову пудру і ще раз злегка збити.
Крем-чіз з маскарпоне
Крем – чіз, приготований за цим рецептом, ідеально підійде для промазування коржів та прикраси будь-якої іншої випічки. Але зверніть увагу, що в результаті крем виходить дуже жирним.
Необхідні продукти для приготування:
- баночка жирних вершків;
- 200 грам цукрової пудри;
- сир маскарпоне – близько 250 грамів;
- будь-вершковий сир – приблизно 350 грам.
Процес приготування:
- Готувати цей крем простіше простого. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були однакової кімнатної температури.
- Опустіть всі разом в чашу міксера і почніть збивати. Зазвичай на це йде близько 3 хвилин, більше – не варто. Але дивіться на консистенцію, вона повинна стояти. Коли все готово, приберіть масу на 30 хвилин в холод і через цей час її можна використовувати.
Ніжна прошарок з вершками
Крем з маскарпоне і вершків володіє високим рівнем жирності, але і в той же час він дуже смачний. Зловживати не варто, але іноді потрібно тішити себе чимось особливим.
Необхідні продукти для приготування:
- баночка самих жирних вершків – не менше 30%;
- близько 400 грам сиру маскарпоне;
- 80 грам цукрової пудри.
Процес приготування:
- Смак кінцевого результату дуже сильно залежить від якості продуктів, тому рекомендується брати тільки перевірений сир і вершки, хороших виробників.
- Візьміть глибоку миску і викладіть туди всі зазначені інгредієнти. Вони повинні бути однакової температури. Почніть все збивати на середній швидкості. Зазвичай на це потрібно близько п’яти хвилин, але все залежить від потужності вашого міксера. Звертайте увагу на стан, консистенція спочатку буде рідкуватий, але потім перетворитися в пухку і легку – це означає, що все готово.
Заварний крем з маскарпоне
Якщо вам набридли звичайні крему, то спробуйте злегка модернізувати всім відомий рецепт, додавши до нього нові інгредієнти, наприклад сир.
Необхідні продукти для приготування:
- один жовток;
- півсклянки молока;
- одне ціле яйце;
- дві ложки борошна;
- близько 150 грам маскарпоне;
- 80 грам цукрової пудри.
Процес приготування:
- Знадобиться ємність, в якій потрібно нагріти половину зазначеного молока і стільки ж кількості цукрової пудри.
- В інший посуд вбиваємо яйце, ще один жовток і всипаємо залишилася цукрову пудру. Все це розтираємо, насипаємо борошно і відправляємо на плиту. Зверніть увагу, що збивати не потрібно, все робиться вручну.
- Коли маса нагріється, до неї додаємо молочну суміш, і продовжуємо тримати на вогні, поки не вийде потрібна нам густота.
- Чекаємо, поки нагріте вміст охолоне, і викладаємо туди сир. Все добре перемішуємо, а потім пропускаємо через сито. Це дозволить зробити крем більш повітряним.
Рецепт для вирівнювання торта
Отриманий крем після того, як деякий час постоїть у холодильнику стає досить щільним, саме тому він добре підходить для розрівнювання коржів, своєю консистенцією приховуючи нерівності і недоліки.
Необхідні продукти:
- приблизно 550 грам маскарпоне;
- зовсім трохи ваніліну;
- близько 200 грам цукрової пудри;
- велика пачка вершкового масла високої жирності.
Процес приготування:
- Масло не повинно бути холодним, перед використанням його необхідно довести до кімнатної температури, після чого з’єднати з ваніліном і пудрою, добре збити. Отримана маса повинна бути дуже повітряної.
- Сир ділимо на шматки і невеликими порціями починаємо додавати до масляної суміші при цьому збивати не потрібно, тільки обережно помішувати або лопаткою або ж міксером, але на дуже слабкому рівні.
Чим замінити маскарпоне в кремі?
Знайти цей сир буває досить складно, його немає в будь-якому супермаркеті, а де він є у наявності, його ціна може відлякати покупця. Що ж робити в такому випадку? Можна скористатися альтернативою, наприклад замість маскарпоне використовувати будь-який інший сирний сир. Найголовніше, щоб продукт був якісний. Або ж приготувати подібний крем, використовуючи тільки недорогі і доступні складові.
Необхідні продукти для приготування крему:
- упаковка жирних вершків;
- ложечка очищеної води;
- чверть ложки лимонної кислоти.
Процес приготування:
- В будь-якої ємності розчиніть лимонну кислоту у воді.
- У каструлю влийте вершки і тримайте їх на вогні, поки не з’являться бульбашки. На цьому етапі додаємо до них розчинену кислоту.
- Зробіть слабкий рівень нагріву і дочекайтеся, поки вміст не стане більш густим. Після цього суміш викладають на сито і дають їй стекти. На це зазвичай іде годину або трохи більше.