Крем зі згущеного молока і вершкового масла часто використовується для змащування коржів при створенні тортів і тістечок, наповнення повітряних десертів. Готується крем досить швидко і не вимагає особливих навичок в кондитерському напрямку. Нижче пропонуємо кілька варіантів приготування солодкого крему.
Крем зі згущеного молока і вершкового масла — базовий рецепт
Найпростіший крем зі згущеного молока і вершкового масла складається з мінімальної кількості продуктів. Його приготування вимагатиме не більше 10 хвилин. Підходить для різних десертів.
Крем готується з наступних продуктів:
- 250 гр злив. масла;
- 1 скл. згущеного молока з цукром;
- третина пакетика ванільного цукру.
Масло рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери і залишити, щоб воно стало м’яким. Після збити його в мисці так, щоб маса стала кремоподібної і злегка посвітлішала.
Далі потроху додаємо молоко, не припиняючи опрацьовувати масу віночком або міксером. Разом з молоком висипаємо цукор. Збиваємо протягом 5-7-ми хвилин.
Крем готовий до приготування торта. Залишилося лише змастити коржі, і відправити десерт просочуватися в холодильник.
На замітку. Смак крему можна зробити більш оригінальним, додавши столову ложку коньяку. Завдяки цьому напою основа придбає легку смакову нотку волоських горіхів.