Крем зі згущеного молока і вершкового масла часто використовується для змащування коржів при створенні тортів і тістечок, наповнення повітряних десертів. Готується крем досить швидко і не вимагає особливих навичок в кондитерському напрямку. Нижче пропонуємо кілька варіантів приготування солодкого крему.
Крем зі згущеного молока і вершкового масла — базовий рецепт
Найпростіший крем зі згущеного молока і вершкового масла складається з мінімальної кількості продуктів. Його приготування вимагатиме не більше 10 хвилин. Підходить для різних десертів.
Крем готується з наступних продуктів:
- 250 гр злив. масла;
- 1 скл. згущеного молока з цукром;
- третина пакетика ванільного цукру.
Масло рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери і залишити, щоб воно стало м’яким. Після збити його в мисці так, щоб маса стала кремоподібної і злегка посвітлішала.
Далі потроху додаємо молоко, не припиняючи опрацьовувати масу віночком або міксером. Разом з молоком висипаємо цукор. Збиваємо протягом 5-7-ми хвилин.
Крем готовий до приготування торта. Залишилося лише змастити коржі, і відправити десерт просочуватися в холодильник.
На замітку. Смак крему можна зробити більш оригінальним, додавши столову ложку коньяку. Завдяки цьому напою основа придбає легку смакову нотку волоських горіхів.
З додаванням сметани
Сметана робить крем рідким і більш ніжним смаком. Такі ласощі можна використовувати для наповнення еклерів або подавати самостійно.
Готується молочно-сметанний крем наступним чином:
- банку згущеного молока з цукром;
- 400 гр сметани жирністю 20-25 %;
- 1-2 чайн. л. лимонної цедри.
Все збиваємо вінчиком у великій мисці.
Можна додати консервовані або в’ялені ягоди і фрукти, шоколадну крихту, не крупно нарізані сухофрукти і в результаті одержати ніжний, солодкий десерт, який подають в невеликих креманках.
На замітку. Якщо дуже солодкий крем вам не по душі, розбавте його 1-2-ма стіл. л. лимонного соку. Додавайте поступово під час збивання, пробуючи результат на смак.
Масляний крем з вареного згущеного молока
Масляний крем відрізняється більш густою консистенцією порівняно з класичним варіантом. Це пояснюється не тільки кількістю масла, але і використанням вареного згущеного молока, яка завжди більш густа, ніж звичайний продукт.
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 200 гр злив. масла;
- пакетик ваніліну;
- подрібнені горіхи.
Спочатку міксером опрацьовуємо м’яке масло. Потім викладаємо згущене молоко і висипаємо ванілін. Опрацьовуємо пару хвилин міксером на середній швидкості. В кінці висипаємо подрібнені горішки і просто ретельно перемішуємо ложкою.
Пропорції масла і згущеного молока можна регулювати на свій розсуд. Це буде впливати на смак десерту і його консистенцію, здатність до просякання коржів і застигання.
На замітку. Варений варіант можна приготувати вдома, якщо є банку звичайної згущеного молока. Робиться це наступним чином: банку ставиться в ківш з водою, доводиться до кипіння і на середньому вогні вариться протягом години. Потім банку потрібно дати охолонути, після її можна відкривати і використовувати за призначенням.
Шоколадний ганаш з згущеного молока і вершкового масла
Ласощі з додаванням шоколаду можуть не любити лише одиниці. Шоколадний крем надзвичайно солодкий і смачний. Його можна використовувати для приготування тортів, тістечок та інших видів десертів.
Для приготування шоколадного крему потрібно всього три продукту:
- 250 гр якісного темного шоколаду;
- 200 гр злив. масла;
- 150 гр згущеного молока.
Окремо один від одного на водяній бані розтопити шоколад, попередньо зламавши його на частини, і масло. Останнє можна не розтоплювати, а просто витримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Потім збити протягом хвилини, влити згущене молоко і збити разом з нею, а останнім додати топлений шоколад і хвилину опрацювати міксером/віночком.
Крем необхідно відразу ж використовувати за призначенням, інакше він стане дуже густим для прошарку коржів.
Замість шоколадних плиток можна застосувати какао-порошок. На цю пропорцію достатньо буде 2-3 ч. л. продукту.
З додаванням коньяку
Оригінальний аромат і деяку вишуканість крему надає невелику кількість коньяку.
Пропонуємо спробувати наступний рецепт:
- 150 гр вершкового масла;
- 3 стіл. л. цукрової пудри;
- 3 стіл. л. згущеного молока;
- 3 стіл. л. какао;
- 1 стіл. л. коньяку.
Процедура приготування не відрізняється від попередніх варіантів — м’яке масло за допомогою міксера з’єднується з іншими складовими. Крем відразу готовий до використання, йому не потрібно настоюватися, або охолоджуватися перед прикрасою торта і тістечок.
На замітку. Один з незвичайних варіантів крему з додаванням бананового пюре з 1-го фрукта. Як правило, фруктове пюре виконує функцію самостійної добавки. З ним не потрібно додавати коньяк або інші дуже ароматні складові.
Як загустити крем з масла і згущеного молока?
Для приготування густого, смачного крему на основі масла і згущеного молока рекомендуємо скористатися наступним рецептом:
- 600 гр злив. масла;
- 300 гр згущеного молока;
- 2 стіл. л. какао;
- трохи ванілі.
М’яке масло збиваємо до побіління і однорідності заготовки. Потім приєднуємо інші складові і кілька хвилин опрацьовуємо за допомогою міксера.
Крем відразу ж наносимо на коржі, після ставимо торт в холодильну камеру. Какао-порошок вбере в себе частину вологи, а масло в холоді почне застигати. Таким чином, крем стане щільніше і густіше, встигнувши трохи просочити коржі.
На замітку. В крем можна додати невелику кількість сухого молока і пару ложок кокосової стружки. Таким чином, десерт придбає смак відомих і улюблених багатьма батончиків Баунті, і, відповідно, стане ще густіше і стійкіше. Також можна поекспериментувати з подрібненими горішками різних сортів, розчинною кавою, какао.