Креветки смажені в соєвому соусі – чудове блюдо, яке робиться дуже швидко і при цьому може подаватися самостійно або як закуска, наприклад до пива. Є багато рецептів, як отримати смачний морепродукт.
Найпростіший рецепт
Приготувати креветки, використовуючи даний рецепт дуже легко. І, незважаючи на всю простоту, вони виходять смачними.
Компоненти для страви:
• 300 грам креветок;
• олія оливкова – 10 мілілітрів;
• п’ять ложок соєвого соусу;
• свіжа зелень.
Процес приготування:
1. Прогріваємо сковороду з маслом, кладемо туди підготовлені креветки, покриваємо їх зазначеною кількістю соєвого соусу і обсмажуємо деякий час, постійно помішуючи для рівномірного приготування.
2. Перекладаємо їх на блюдо, присипаємо заздалегідь дрібно порізаною зеленню і подаємо, за бажанням присипавши зверху зеленню.
З часником і лимоном
Креветки смажені з часником і соєвим соусом виходять неймовірно ароматними.
Саме такий варіант ідеально підходить до пива.
Складові для страви:
• один невеликий лимон;
• по 10 мл соєвого соусу, оливкової олії;
• часник – кілька зубців, за своїм смаком;
• півкілограма креветок.
Процес приготування:
1. На сковороду вливаємо олію, чекаємо, коли воно добре прогріється, і викладаємо туди часник, заздалегідь нарізаний на невеликі квадратики.
2. Обсмажуємо його деякий час, щоб він віддав аромат олії, і прибираємо з ємності.
3. Відправляємо туди ж креветки, поливаємо їх соусом, заправляємо лимонним соком, також за смаком можна покласти ще трохи чорного меленого перцю. Смажимо морепродукт не більше семи хвилин, переміщаємо на блюдо, зверху прикрашаємо скибочками лимона і подаємо.
Готуємо з медом
Ще один варіант смачно посмажити морепродукт – це зробити його з медом.
Інгредієнти для страви:
• одна столова ложка рідкого і якісного меду;
• олія оливкова і соєвий соус в рівній кількості – по три ложки;
• кілька зубчиків часнику виходячи зі свого смаку;
• упаковка креветок вагою приблизно 500 грам.
Процес приготування:
1. Мед беріть обов’язково рідкий, оскільки з густим видом готувати набагато складніше. Змішайте його з соєвим соусом до однорідного стану.
2. Обрана кількість зубчиків часнику перетворюємо на невеликі квадратики, які треба обсмажити до золотистого кольору в олії, а потім прибрати з ємності.
3. Замість нього поміщаємо туди морепродукт, тримаємо на вогні пару хвилин і повністю покриваємо заздалегідь зробленій заливкою. Обов’язково перемішайте вміст, щоб соус розподілився.
4. Обсмажте страву ще близько п’яти хвилин, не забуваючи помішувати і перевертати креветки.
Королівські креветки, смажені в соєвому соусі
Смажені королівські креветки в соусі робляться так само, як і звичайні, різниця лише в тому, що доведеться трохи довше протримати їх на вогні.
Складові для страви:
• 500 грам креветок;
• по дві ложки оливкової олії і соєвого соусу;
• половинка невеликого лимона;
• кілька скибочок часнику, кладіть по своєму смаку.
Процес приготування:
1. Ставимо сковороду на плиту, заливаємо масло і даємо йому нагрітися, після чого додаємо подрібнений часник і смажимо кілька хвилин для появи характерного аромату.
2. Креветки обливаємо окропом і відразу ж відправляємо на сковороду, заливаємо все соєвим соусом, соком лимона, перемішуємо, за бажанням можна трохи поперчити.
3. Доводимо морепродукт до готовності протягом приблизно п’яти хвилин, необхідно щоб він просмажився, а соус став густішим.
З кунжутом
Для страви потрібно:
• упаковка креветок;
• кілька зубчиків часнику на свій смак;
• будь-які спеції за бажанням, а так само свіжа зелень;
• кунжут для посипання;
• приблизно три ложки соєвого соусу і стільки ж олії оливкової або рослинного.
Процес приготування:
1. Для початку подрібнити часник, найкраще нарізати на невеликі квадратики, тоді він не пригорить і віддасть маслу свій запах.
2. Поміщаємо його на сковороду, в яку попередньо влили масло і добре нагріли. Часник постійно помішуємо і тримаємо на плиті, поки він не стане міняти колір до рум’яного, після чого повністю видаляємо його з ємності, залишаючи тільки масло.
3. Замість нього в сковороду поміщаємо розморожений морепродукт і теж, постійно помішуючи, смажимо пару хвилин додаємо соєвий соус. На цьому ж етапі страву можна присипати обраними приправами, але не перестарайтеся з сіллю і продовжуйте тримати страву на плиті приблизно 3-5 хвилин.
4. Залишилося тільки засипати кунжут, перемішати вміст, щоб він зміг розподілитися рівномірно і подавати.
Як смачно посмажити з крохмалем
Складові для страви:
• три ложки білого сухого вина;
• одна маленька ложка крохмалю;
• упаковка креветок вагою 500 грам;
• часник кладіть на свій смак – 2-3 зубчики;
• невеликий лимон або вже віджатий з нього сік;
• три ложки оливкової олії і стільки ж соєвого соусу.
Процес приготування:
1. У ємність вливаємо соєвий соус, додаємо до нього часник, перетворений на невеликі квадратики. Перемішуємо суміш, опускаємо в неї розморожений морепродукт і даємо постояти кілька хвилин.
2. Нагріваємо олію на плиті, обсмажуємо пару часточок часнику для аромату, потім прибираємо його.
3. Додаємо туди креветки, заливаємо їх маринадом, в якому вони лежали.
4. Крохмаль засипаємо в вино, добре перемішуємо і теж вливаємо до креветок.
5. Продовжуємо готувати страву ще кілька хвилин і знімаємо.
З додаванням імбиру
Необхідні інгредієнти:
• велика ложка оливкової олії і дві ложки соєвого соусу;
• один невеликий лимон або ж половинка;
• будь-які спеції за вашим смаком, наприклад чорний перець;
• одна чайна ложка сухого імбиру;
• кілька зубців часнику, залежно від бажаної гостроти і свіжа зелень.
Процес приготування:
1. Обов’язково спочатку розморозьте морепродукт, це можна зробити, просто залишивши їх при кімнатній температурі на деякий час або ж обшпаривши окропом.
2. Видавлюємо сік з лимона, заливаємо до нього соєвий соус, розмішуємо до однорідності і цією сумішшю заливаємо креветки.
3. У той час як вони наполягають, ножем нарізаємо часник на квадратики і тримаємо його на сковороді з нагрітим маслом, поки він не почне міняти колір, після цього його можна викинути.
4. Тепер черга за креветками, засипаємо їх у ємність замість часнику, відразу ж присипаємо спеціями, не забуваємо про невелику кількість імбиру і смажимо ще кілька хвилин, зазвичай достатньо п’яти.
Тигрові креветки, смажені в соєвому соусі
Інгредієнти для страви:
• п’ять зубчиків часнику;
• спеції на свій смак;
• трохи оливкової олії;
• упаковка більший креветок вагою 0,5 кг;
• половина лимона;
• 30 мл соєвого соусу.
Процес приготування:
1. Звільняємо креветки від льоду природним способом, даємо їм просохнути і прибираємо панцир.
2. До них ж відправляємо часник, який заздалегідь нарізали, поливаємо соком, віджатим з половини лимона, присипаємо спеціями і залишаємо хоча б на 5 хвилин.
3. Промаринований морепродукт відправляємо на сковороду з добре прогрітим маслом і обсмажуємо деякий час, зазвичай досить п’яти хвилин, після цього вливаємо соєвий соус, ретельно перемішуємо, щоб він розподілився рівномірно, готуємо ще хвилинку і знімаємо з вогню.
4. Готову страву подаємо зі свіжою зеленню і з лимонними часточками.