Сьогодні ми поговоримо про вершковому соусі для креветок. Креветки завдяки своєму ніжному м’яса, чудовому смаку і корисним властивостям можуть виступати самостійним блюдом. Правильно вибрані креветки не зіпсують очікуване страву і не нашкодять організму.
Рецепт креветок у вершковому соусі
При виборі креветок слід зосереджувати увагу на:
- 1. Креветки зобов’язані бути соковитого рожевого кольору.
- 2. Якщо вони в замороженномвиде виглядають як монолітний шматок, то це свідчить про неправильне температурному режимі заморожування або про неодноразовому розморожування і заморожування.
- 3. Тільце і ніжки не повинні мати чорні плями.
- 4. Чорна головка – це перша ознака псування.
- 5. При виявленні зелених голів, не варто лякатися, це говорить лише про те, що їжею для креветок був планктон.
- 6. Якщо у креветок суха спинка, значить, вони старі.
- 7. Наявність білих смуг на тілі говорить про перемерзании і втрати корисних властивостей, а жовті плями – про обробку хімічними препаратами.
Досить просто приготувати креветки у вершковому соусі, при цьому можна варіювати з кількістю і складом страви. Щоб посилити ніжний вершковий смак можна в кінці приготування додати тертий сир пармезан, а якщо додати часник, то вийде блюдо ароматним і різкуватим на смак. Вид креветок не має значення, тому використовуються ті, які найбільш доступні.
Рецепт креветок у вершковому соусі
Необхідні продукти для приготування:
Як приготувати вершковий соус для креветок
Якщо креветки свіжі, то їх слід попередньо відварити і очистити від панцира. Використання вже відварених і очищених креветок набагато прискорить процес приготування, та й не завжди свіжі креветки доступні. Заморожені креветки розморожують при кімнатній температурі.
Вершки потрібно змішати з вином і тоненькою цівкою вилити на сковорідку з підігрітим оливковим маслом. Суміш повинна закипіти і прогрітися 2 хвилини.
У сковорідку викладають креветки, перемішують з вершковою сумішшю і протушивают не більше 7 хвилин, інакше м’ясо креветок буде гумовим. Додають розмарин, сіль і перець, а в самому кінці приготування – подрібнену зелень петрушки.
Креветки в вершково-часниковому соусі
Для креветок в вершково часниковому соусі потрібно:
Як приготувати креветки в вершково-часниковому соусі?
Часник обчищають і дрібно рубають. На розігріту сковороду або сотейник кладуть вершкове масло і обсмажують в ньому часник до золотистого кольору. Вершки з’єднують з часником весь час помішуючи. Замість вершків можна вжити 20% сметану. Далі, додають кокосове молоко і продовжують тушкувати 2-3 хвилини.
Креветки відварюють або розморожують, обчищають при необхідності і викладають на підготовлену часниково-вершкову суміш. Тепер залишається посолити, поперчити і тушкувати близько 7 хвилин. В самому кінці додають подрібнену петрушку.
Креветки приготовлені викладають на блюдо з листям салату, збризкують лимонним соком. Їсти креветки з соусом краще в гарячому вигляді.
Можна окремо приготувати такий соус, окремо відварити креветки (при необхідності), а потім цим соусом полити їх вже на блюді, теж вийде смачно.
Гарніром, для цієї страви, можуть послужити відварений розсипчастий рис та овочевий салат, а також можна подати в якості оригінальної закуски до пива.