Креветки у вершковому соусі – рецепт з фото

Сьогодні ми поговоримо про вершковому соусі для креветок. Креветки завдяки своєму ніжному м’яса, чудовому смаку і корисним властивостям можуть виступати самостійним блюдом. Правильно вибрані креветки не зіпсують очікуване страву і не нашкодять організму.

 

Рецепт креветок у вершковому соусі

При виборі креветок слід зосереджувати увагу на:

 

  • 1. Креветки зобов’язані бути соковитого рожевого кольору.
  • 2. Якщо вони в замороженномвиде виглядають як монолітний шматок, то це свідчить про неправильне температурному режимі заморожування або про неодноразовому розморожування і заморожування.
  • 3. Тільце і ніжки не повинні мати чорні плями.
  • 4. Чорна головка – це перша ознака псування.
  • 5. При виявленні зелених голів, не варто лякатися, це говорить лише про те, що їжею для креветок був планктон.
  • 6. Якщо у креветок суха спинка, значить, вони старі.
  • 7. Наявність білих смуг на тілі говорить про перемерзании і втрати корисних властивостей, а жовті плями – про обробку хімічними препаратами.

Досить просто приготувати креветки у вершковому соусі, при цьому можна варіювати з кількістю і складом страви. Щоб посилити ніжний вершковий смак можна в кінці приготування додати тертий сир пармезан, а якщо додати часник, то вийде блюдо ароматним і різкуватим на смак. Вид креветок не має значення, тому використовуються ті, які найбільш доступні.

Рецепт креветок у вершковому соусі

Необхідні продукти для приготування:

  • – креветки 300 г;
  • – 10% вершки 200 мл;
  • – біле вино-50 мл;
  • – оливкова олія 50 мл;
  • – сік з половини лимона;
  • – зелень петрушки, гілочка розмарину;
  • – сіль і чорний перець.
  •  

    Як приготувати вершковий соус для креветок

    Якщо креветки свіжі, то їх слід попередньо відварити і очистити від панцира. Використання вже відварених і очищених креветок набагато прискорить процес приготування, та й не завжди свіжі креветки доступні. Заморожені креветки розморожують при кімнатній температурі.
    Вершки потрібно змішати з вином і тоненькою цівкою вилити на сковорідку з підігрітим оливковим маслом. Суміш повинна закипіти і прогрітися 2 хвилини.
    У сковорідку викладають креветки, перемішують з вершковою сумішшю і протушивают не більше 7 хвилин, інакше м’ясо креветок буде гумовим. Додають розмарин, сіль і перець, а в самому кінці приготування – подрібнену зелень петрушки.

    Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці

     

    Креветки в вершково-часниковому соусі

    Для креветок в вершково часниковому соусі потрібно:

     

  • – креветки 800 г;
  • – масло вершкове 80 г;
  • – 4-5 зубчиків часнику;
  • – 40% вершки 300 мл;
  • – зелень петрушки, сіль, перець чорний;
  • – сік половинки лимона;
  • – листя салату;
  • – кокосове молоко 20 мл.
  •  

     

    Як приготувати креветки в вершково-часниковому соусі?
    Часник обчищають і дрібно рубають. На розігріту сковороду або сотейник кладуть вершкове масло і обсмажують в ньому часник до золотистого кольору. Вершки з’єднують з часником весь час помішуючи. Замість вершків можна вжити 20% сметану. Далі, додають кокосове молоко і продовжують тушкувати 2-3 хвилини.
    Креветки відварюють або розморожують, обчищають при необхідності і викладають на підготовлену часниково-вершкову суміш. Тепер залишається посолити, поперчити і тушкувати близько 7 хвилин. В самому кінці додають подрібнену петрушку.
    Креветки приготовлені викладають на блюдо з листям салату, збризкують лимонним соком. Їсти креветки з соусом краще в гарячому вигляді.
    Можна окремо приготувати такий соус, окремо відварити креветки (при необхідності), а потім цим соусом полити їх вже на блюді, теж вийде смачно.
    Гарніром, для цієї страви, можуть послужити відварений розсипчастий рис та овочевий салат, а також можна подати в якості оригінальної закуски до пива.

    Прокрутка до верху