Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді – 8 рецептів приготування

Креветки в соєвому соусі з часником на сковороді – це ароматна і високобілкова закуска, яка відмінно впишеться в банкетне меню, а також прикрасить вечірні посиденьки з друзями. Особливо смажені морепродукти гарні під келишок охолодженого пінного напою, абсолютно всі чоловіки гідно оцінять таку страву! Використовуючи соєвий соус, креветки «вбирають» потрібну кількість солі і виходять дуже збалансованими на смак, а подрібнений часник робить закуску пікантнішою і ароматнішою.

Неочищені креветки у соєвому соусі з часником на сковороді

Неочищені креветки в соєвому соусі з часником на сковороді – це корисна і неймовірно смачна страва, яка подарує вам справжню гастрономічну насолоду і ситість. На приготування піде півгодини, а в результаті у вас вийде делікатес, який вам не запропонують у ресторані!

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Креветки Королівські – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Лимон – 2 часточки
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати креветки в соєвому соусі? Попередньо розморожені креветки обдаємо водою і насухо промокуємо серветками.

Викладаємо морепродукти в жароміцний посуд і вливаємо близько 100 мл води, томимо під кришкою на помірному вогні 4-5 хвилин.

Тим часом знімаємо лушпиння з часнику, дрібно нарізаємо зубчики.

Після випаровування вологи, вливаємо до креветок трохи соняшникової олії.

Додаємо подрібнений часник та приправи.

Вливаємо соєвий соус і збризкуємо кислим цитрусовим соком.

Збільшуємо вогонь до максимуму та обсмажуємо інгредієнти ще 4-5 хвилин.

Креветки у соєвому соусі з часником на сковороді готові! Страву сервіруємо і відразу ж подаємо до столу. Смачного!

Креветки в соєвому соусі з вершковим маслом та часником на сковороді.

Креветки в соєвому соусі з вершковим маслом і часником на сковороді – це закуска, яка закохує при першій же дегустації, особливо, якщо ви є любителем морепродуктів. Використовуючи вершкове масло, страва виходить з ніжним смаком і яскравим ароматом.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 1,2 кг.
  • Часник – 7 зубів.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Вино біле – 100 мл.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лимон – за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки розморожуємо і ретельно промиваємо, очищаємо від зайвого і присипаємо чорним перцем і сіллю.

Крок 2. Розігріваємо сковорідку з олією і швидко підрум’янюємо слайси часнику (5 зубчиків), через пару хвилин додаємо половину вершкового масла та вино, випаровуємо алкоголь.

Дивіться також:  Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

Крок 3. У ніжний соус закидаємо морепродукти та залишки часнику, поливаємо соєвим соусом та викладаємо другу половину вершкового масла. Готуємо на середньому нагріванні помішуючи, 5-7 хвилин|мінути|.

Крок 4. Викладаємо апетитні креветки на тарілку та прикрашаємо зеленню та часточками лимона.

Крок 5. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Смажені креветки в панцирі з соєвим соусом, лимоном та часником

Смажені креветки в панцирі із соєвим соусом, лимоном та часником – це делікатес, який здатний приготувати абсолютно кожна людина, навіть не маючи жодних кулінарних навичок та досвіду. Морепродукти варто доповнити деякими компонентами і піддати швидкій термічній обробці.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Часник – 2 зуб.
  • Креветки – 400 гр.
  • Соус соєвий – 70 мл.
  • Сік лимона – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на стіл усі інгредієнти, наведені вище.

Крок 2. У сковорідку виливаємо олію і прогріваємо, засипаємо морепродукти.

Крок 3. Посипаємо щіпкою солі, перемішуємо.

Крок 4. Видавлюємо через прес зубці часнику та обсмажуємо компоненти 4-5 хвилин.

Крок 5. Заливаємо складові соєвим соусом і, помішуючи, прогріваємо всі разом ще 2-5 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо закуску на блюдо для подачі та збризкуємо соком лимона, перчимо. Смачного!

Креветки у медово-соєвому соусі з часником на сковороді

Креветки в медово-соєвому соусі з часником на сковороді – це поживна та неймовірно смачна страва, яка скрасить вечірні посиденьки за переглядом серіалу або зустріч із друзями. Додаючи до морепродуктів мед, їх смак стає в рази яскравішим і насичення, обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг.
  • Мед – 40 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 5 гр.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі доводимо до кипіння воду, закидаємо сіль, морепродукти та лавр – проварюємо протягом 5-7 хвилин.

Крок 2. Паралельно очищаємо та дрібно рубаємо зубці часнику.

Крок 3. Розжарюємо олію і підрум’янюємо часник, додаємо мед та соєвий соус – розмішуємо.

Крок 4. Креветки відкидаємо на сито і даємо час стекти, перекладаємо медово-соєвий соус.

Крок 5. Помішуючи, томимо страву близько 5 хвилин випаровуючи вологу. Посипаємо ароматними травами.

Крок 6. Золотисті креветки подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Смачного!

Дивіться також:  Кляр для риби – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Королівські креветки в соєвому соусі з часником

Королівські креветки у соєвому соусі з часником – це елементарний спосіб приготування соковитих та ароматних морепродуктів, маючи під рукою мінімальний набір компонентів. Для ефектної подачі рекомендується поєднувати великі креветки з часточками кислого лимона – пальчики оближеш!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 7-8 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Лимон – 2 часточки.
  • Часник – 3 зуб.
  • Трави прованські – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу розморожуємо, промиваємо та обсушуємо основний інгредієнт.

Крок 2. Вливаємо у сковорідку трохи води та закидаємо креветки, проварюємо під кришкою близько 5 хвилин.

Крок 3. Не гаючи часу, дрібно рубаємо очищені зубчики часнику.

Крок 4. Коли вся вода випарується, вливаємо невелику кількість олії.

Крок 5. Додаємо часник та прованські трави, сіль та улюблені спеції.

Крок 6. Підливаємо у вогнетривкий посуд цитрусовий сік та соєвий соус, помішуючи, готуємо ще 4 хвилини.

Крок 7. Гарно викладаємо морепродукти на блюдо сервіровки і приступаємо до трапези. Смачного!

Смажені очищені креветки в соєвому соусі з часником

Смажені очищені креветки в соєвому соусі з часником – це апетитна закуска, яку можна подати до столу як самостійну страву або ж додати в салат, приготувати канапе або тарталетки, а також безліч інших страв, які вам подобаються.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Часник – 5 зубів.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Кунжут – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться, викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Морепродукти попередньо розморожуємо та очищаємо від кишок, панцира та голови – старанно промиваємо під струменем води та відкидаємо на сито.

Крок 3. Знявши лушпиння з часнику, розрізаємо зубці на пластини.

Крок 4. На розпеченій олії підрум’янюємо пікантний компонент і прибираємо зі сковороди.

Крок 5. В ароматне масло висипаємо креветки і смажимо з усіх боків до красивої золотистої скоринки.

Крок 6. Вливаємо соєвий соус і чекаємо, поки соус вбереться в морепродукти.

Крок 7. Гаряча страва прикрашаємо кунжутом і подаємо до столу. Смачного!

Креветки в соєвому соусі з часником та імбиром на сковороді.

Креветки в соєвому соусі з часником і імбиром на сковороді – це оригінальна і дуже смачна страва, яка підкорить своїм ароматом ще в процесі смаження. Страва має яскравий злегка гоструватий післясмак, тому на цей рецепт слід звернути особливу увагу любителем азіатської кухні.

Дивіться також:  Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру – 1 див.
  • Мед рідкий – 1 год.
  • Соус томатний – 2 ст.
  • Соус рибний – 1,5 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ароматної олії, розігріваємо сковорідку з рослинною олією і протягом хвилини обсмажуємо шматочки очищеного імбиру та зубці часнику (у лушпинні), що придушені ножем.

Крок 2. Викидаємо підрум’яне інгредієнти і викладаємо в вогнетривкий посуд морепродукти. Смажимо з двох сторін по 2 хвилини.

Крок 3. В окремій чаші з’єднуємо соуси: соєвий, рибний та томатний. Всипаємо перець, вливаємо мед та активно перемішуємо.

Крок 4. Переливаємо соус до креветок, також додаємо кільця перцю чилі.

Крок 5. Через 2-3 хвилини збризкуємо компоненти соком лимона, скибочку викладаємо в сковорідку і перемішуємо.

Крок 6. Рум’яні креветки подаємо до столу прямо у сковороді. Готуйте та отримуйте задоволення!

Тигрові креветки з овочами в соєвому соусі з часником

Тигрові креветки з овочами в соєвому соусі з часником – це вишукане блюдо, почастувавши гостей, всі дегустатори будуть впевнені в тому, що ви попередньо зробили доставку з ресторану. Однак такий делікатес можна запросто приготувати своїми руками та насолодитися цим неймовірним смаком!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 500-700 гр.
  • Часник – 2-4 зуби.
  • Соус соєвий – 2-3 ст.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Корінь імбиру – 2 див.
  • Лимон – 1 часточка
  • Зелень – до смаку
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо морепродукти на нижній полиці холодильної камери, очищаємо від панцира та стравоходу та промиваємо.

Крок 2. Томати нарізаємо скибочками невеликого розміру.

Крок 3. Прогріваємо сковорідку з олією і висипаємо помідори, томимо під кришкою протягом 4-5 хвилин.

Крок 4. Паралельно подрібнюємо очищений імбир та часник.

Крок 5. Нарізані інгредієнти відправляємо до помідорів, збризкуємо цитрусовим соком.

Крок 6. Прогріваємо овочі 1-2 хвилини і висипаємо креветки, гасимо складові під кришкою 3-4 хвилини.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус і через одну хвилину розкладаємо страву по тарілках. Смачного!

Прокрутка до верху