Просте, але одночасно трогающее серце кожного страва – курячі крильця Баффало. Ні, всупереч стереотипам, вони є улюбленим стравою не тільки любителів фаст-фуду, адже тоді до них точно навряд чи б стали подавати соус, приготований з найдорожчого сорти сиру. Сьогодні ми розповімо найсмачніші рецепти приготування курячих крилець різними способами.
Секрети приготування американського блюда з курячих крилець
Свою назву блюдо придбало завдяки специфічному соусу, який є одним з основних інгредієнтів, найчастіше подається виключно до крилець. Поряд з соусом, значення грає велика кількість спецій і просмаження до хрусткої скоринки апетитною. Курячі крильця Баффало є символом американського фаст-фуду, їх подають не тільки в кафе і ресторанах швидкого харчування, вони так само користуються популярністю в барах і пабах.
Класичний рецепт
Традиційно, курячі крильця обсмажують у борошняний паніровці зі спеціями, але також борошно можна замінити на дрібно товчені сухарі. Важливо, що великі шматочки або грудки не прилипнуть до курки і відразу відваляться, таким чином, скоринка не вийде.
На 1 кг курячих крилець потрібно:
- чайна ложка солодкої паприки;
- 70-80гр просіяного борошна;
- пара дрібок солі;
- 30г масла;
- чорний, червоний перець за смаком.
Великі шматки курячих крил слід ретельно обмазати спеціями (деякі кухарі на цьому етапі дають шматочках настоятися), а потім обваляти в борошні (можна наносити відразу, змішавши всі інгредієнти). Відразу після цього курка викладається в каструлю або сковорідку з високими стінками і товстим дном. На дні обов’язково має бути дуже багато олії, інакше як же вийде фритюр, шматочки курки повинні бути занурені в нього більше, ніж на добру половину. Ось рецепт справжніх курячих крилець по-американськи.
Для соусу Баффало потрібно:
- 4ст.л. томатної пасти, або ж дрібно нарізаний (краще натертий) натуральний помідор;
- вершкове масло (близько 40-50гр);
- щіпка солі;
- щіпка червоного перцю або чилі;
- пара зубчиків часнику;
- їдальня ложка цукрового піску.
Масло потрібно розтопити на вогні разом з цукром, поки суміш не стане однорідною, тоді додайте томатну пасту і доведіть до кипіння. Важливо, щоб процес кипіння не почався, інакше соус зіпсований. Після цього додайте сіль, перець і мелений часник, повторіть процедуру підігріву і соус готовий.
Оригінальний гострий рецепт
Щоб отримати гострі крильця Баффало, перед тим як викладати їх на сковорідку або в духовку їх слід деякий час потримати в гострому маринаді. Змішуємо ложку оцту і рослинної олії, додаємо пару ложок устричного і соєвого соусу, червоний, чорний перець, сіль, так само можна додати ложечку – дві хересу. Ретельно перемішуємо і викладаємо туди курячі крильця. Після того, як вони пробудуть в маринаді 30-40хвилин можна приступати до приготування.
Як приготувати в духовці
Приготування крилець Баффало не сильно відрізняється за рецептом. Після того, як ви додасте всі приправи і обваляете м’ясо в борошні, їх слід викласти у форму для запікання або на деко. Перед цим, рясно змастивши маслом ємність і налив його на дно. Духовку в цей час слід гарненько розігріти, це займе приблизно 10 хвилин. Далі відправляємо форму для запікання в духовку. При 180° приготування в середньому займе 30-35 хвилин, якщо ваша духовку дозволяє зробити температуру вище, то оптимально 200-210°, так час скоротиться до 20-25 хвилин. Ви зрозумієте, що страва повністю готове, коли крильця покриються навіть не золотий, а трохи брунатною хрусткою скоринкою. Тоді їх можна виймати і подавати з соусом.
Курячі крильця Баффало на грилі
На грилі рецепт виходить вельми незвичайним, так як відсутня паніровка і фритюр, але все ж це не заважає приготувати дуже смачну страву. Порізані курячі крильця натріть спеціями, полийте маслом, потім викладіть в один шар на решітку і готуйте на невеликому вогні. Коли мине хвилин 15, то їх слід перевернути, саме в цей момент вони поливається соусом Баффало, решітка знову закривається, і вони смажаться ще хвилин 20-30.
Рецепт від Юлії Висоцької
У будь-якого кухаря і кулінара власне бачення кожної страви і способу його приготування. При приготуванні крилець Баффало Юлія Висоцька пропонує обійтися без паніровці, але замість цього приділити особливу увагу соусу, який і стане основним акцентом.
Промиті і висушені курячі крила слід обробити по суглобам, обмазати сіллю і чорним перцем. Після чого викладаємо їх на сковороду з маслом і смажимо на великому вогні до утворення золотистої скоринки. В цей же час у кухлик з розтопленим вершковим маслом, додайте свіжий гострий перець, тонко нарізаний часник, дрібні шматочки помідорів, краплю оцту. Потім всипте інші приправи: сіль, цукор, подрібнений перець. На повільному вогні тушкуйте отриману суміш ще протягом 15 хвилин, за цей час повинні були приготуватися крильця. Їх слід акуратно вкласти в ємність з маслом і перцем, і ще не ненадовго залиште крила на вогні, можна додати ще трохи олії.
До столу крильця Баффало приготовлені таким способом слід подавати з соусом Блю Чіз і томлеными або тушкованими овочами.
Соус Блю Чіз до крилець Баффало
Крильця Баффало подають з гострим соусом, у поєднанні з яким ніжне м’ясо курки грає куди цікавіше. Однак, соус Чилі – це звично і изъедено, а ми вже не раз згадували в тексті соус під назвою Блю Чіз, так дізнаємося, що ж це таке і як його готувати.
Як легко здогадатися, в основі рецепту лежить саме вишуканий блакитний сир з пліснявою, вважається делікатесом для гурманів. Численні сорти такого висококласного продукту заполоняють не тільки французькі ресторанчики і столи аристократії, але ймовірно в майбутньому і вашу соусницю. Для приготування соусу нам знадобитися 50гр блакитного сиру і 160мл густих вершків. Розігріваючи вершки на маленькому вогні, поступово кришимо в нього сир і помішуємо, незабаром консистенція стане однорідною, тоді вогонь можна виключати, а страву подавати до столу. У соус можна додати дрібно нашатковану цибулю, часник або базилік.