Крильця в медово-соєвому соусі – 10 рецептів на сковороді, в мультиварці та духовці

Крильця в медово-соєвому соусі можна приготувати різними способами. Крила підійдуть до будь-якого гарніру, салатів зі свіжих овочів або в якості закуски. Пропонуємо кілька різних варіантів приготування цього продукту.

Класичні крильця в медово-соєвому соусі в духовці

Курячі крильця в духовці готуються найчастіше.

Для приготування можна скористатися наступним рецептом:

  • 500 г крилець;
  • 2 стіл. л. соєвого соусу;
  • ½ Плоду лимона;
  • щіпка гострого перцю;
  • 2 стіл. л. меду (краще рідкого);
  • 2 стіл. л. неароматного олії.

Покроковий процес приготування страви:

  • Щоб підготувати маринад, в мисочці змішуємо сік з лимонної половинки, соус, олія і мед, добре перемішавши віночком або вилкою.
  • Крила промити під проточною водою, при необхідності видалити залишки грубої шкірки і пір’я.
  • Залишити крила в друшляку, щоб стекли надлишки води, після перекласти в миску і залити маринадом. Перемішати, щоб крила рівномірно вкрилися соусом. Залишити просочитися на пару годин.
  • Розігріти духову піч до 180 град. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки. Викласти крила, злегка присипати перцем і запекти в протягом півгодини.

На замітку. В маринад за бажанням можна додати гірчицю, мелений імбир, сушену м’яту, подрібнений шипшина, журавлинний або брусничний сік.

В мультиварці

Крильця в мультиварці готуються дуже швидко:

  • 1 стіл. л. кетчупу;
  • 3 стіл. л. олії;
  • 1 ½ стіл. л. меду;
  • 1 маленьке яблуко кисле;
  • 1 стіл. л. гірчиці;
  • 1 кг свіжих курячих крилець;
  • 1 стіл. л. соєвого соусу;
  • 2 чайн. л. солі.

Приготування крилець в мультиварці полягає в наступному:

  • Заздалегідь підготувати курячий компонент, добре промивши і підсушивши паперовими серветками.
  • В мультиварці вибрати програму «Випічка», час 40 хвилин.
  • Розігріти в мультиварочной чаші масло, обсмажити крила з усіх боків 5-7 хвилин. Потім посолити і продовжувати готувати ще пару хвилин.
  • Тим часом вимити і витерти яблуко, нарізати тонкими пластинками, видаливши серцевину. Додати скибочки до курки, перемішати лопаткою і залишити готувати до кінця залишився.
  • Підготувати медово-соєвий маринад, змішавши продукти, що залишилися разом.
  • Після сигналу закінчення готування вибрати програму «Плов», залити крила з яблуками маринадом і продовжити готування ще 15 хвилин.
Дивіться також:  М’ясо в горщиках – 13 смачних рецептів в духовці

На замітку. Сіль у страву потрібно додавати акуратно, так як соус досить солоний.

Курячі крила в медово-соєвому соусі на сковороді

Крильця в медово-соєвому соусі на сковороді можна смачно приготувати, використовуючи наступний список продуктів:

  • ½ Лимона;
  • 70 г соєвого соусу;
  • спеції («Для курки»;
  • сіль;
  • 2 часникових зубки;
  • 3 стіл. л. томату або кетчупу;
  • 1 стіл. л. пост. масла;
  • 900 р крил;
  • 2 стіл. л. меду.

Опис приготування:

  • Підготувати основний компонент, промити у воді і за необхідності почистити.
  • Розділити крила по суглобам за допомогою гострого ножа.
  • У глибокій сковороді або сотейнику розігріти олію і обсмажити до появи скоринки шматочки.
  • Поки крила смажаться, підготувати соус, змішавши в мисочці всі інші складові. Коли м’ясо просмажиться, залити його соусом і тушкувати хвилин 10 після закипання рідини. Після того, як соус загусне, вогонь можна вимикати.

Запікаємо з картоплею в рукаві

Крильця в медово-соєвому соусі з картоплею готуємо в рукаві:

  • картопля — 1 кг;
  • крильця — 700-800 г;
  • масло пісне — 2 стіл. л.;
  • біле сухе вино — 3 стіл. л.;
  • мед — 2 стіл. л.;
  • соєвий соус — 2 стіл. л.;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль.

Приготування повноцінного страви з гарніром відбувається наступним чином:

  • Приготувати маринад з вина, солі, меду, соусу, подрібненого часнику і масла.
  • Крильця вимити і при необхідності почистити, розрізати по суглобам на шматочки. Залити маринадом, трохи перемішати і залишити маринуватися на 3-4 години. Якщо приготувати страву потрібно швидше, дати їм просочитися, хоча б годину.
  • Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками.
  • В рукав скласти крила з маринадом, зверху картоплю, трохи посолити. Покласти закритий рукав у форму для випікання і відправити в духовку на 40 хвилин при 200-ах град.

На замітку. Форму ставлять нижче, щоб рукав в процесі запікання не торкався верхньої стінки духовки.

Варіант для приготування на мангалі

За рецептом, наведеним нижче, крильця виходять в міру гострими, і підійдуть під будь-який гарнір:

  • крила — 2 кг;
  • соус соєвий — 75 г;
  • гострий перець – 1 невеликий;
  • імбир — шматочок 5 см завтовшки;
  • лаврове листя — 3 листка;
  • чорний перець — 5 горошин;
  • гвоздика — 2-3 суцвіття;
  • сіль;
  • мед — 1 стіл. л.;
  • прянощі (паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх, часник сушений) — по парі пучок улюблених спецій.
Дивіться також:  Суфле з курки – 7 рецептів для дітей

Приготування крилець на мангалі полягає в наступному:

  • В окремій мисці змішати підготовлені спеції і прянощі, додати трохи поламаний лавровий лист.
  • Крила гарненько промити, нарізати їх на шматочки по суглобам, дати стекти надлишків рідини, після чого натерти сумішшю прянощів.
  • Імбир натерти на дрібну тертку. Перець промити, розрізати вздовж, вирізати насіння, а м’якоть дрібно порізати. З’єднати імбир і перець з соусом, медом і сіллю, перемішати. Залити соусом крильця в прянощах і залишити на час маринуватися мінімум на півгодини.
  • Підготувати вугілля на мангалі. Крильця викласти на решітку і запікати. Сітку перевертати кожні пару хвилин — від цього залежить рівномірність просмажування м’яса. Якщо вугілля будуть добре розігріті, для приготування знадобиться не більше 15-ти хвилин.

Швидко в мікрохвильовці

  • курячі крильця — 10-12 одиниць;
  • мед гречаний — 2 стіл. л.;
  • соєвий соус — 30 р.

Просто й швидко можна приготувати за допомогою мікрохвильовки:

  • Крильця добре промити і почистити.
  • Перемішати з медом і соусом вручну.
  • У мультиварочную чашу скласти основний компонент, залитий маринадом. Вибрати програму «Гриль» або «Випічка», час — 15-17 хвилин.

Готуємо в аерогрилі в домашніх умовах

Крильця, приготовані за наступним рецептом, відмінно підійдуть в ролі закуски до пива:

  • крильця — 1 кг;
  • мед — 2 стіл. л.;
  • соєвий соус — 3 стіл. л.;
  • аджика — 1 чайн. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • кетчуп — 1 стіл. л.

Готуємо простим способом:

  • Крильця промити та підсушити, розрізати по суглобу. Верхню частину можна не використовувати в приготуванні.
  • Для маринаду змішати всі інші продукти. Часник подрібнити, натерши на тертці або пропустивши через прес.
  • Маринадом залити компоненти і залишити маринуватися на кілька годин в холодильній камері.
  • Запекти в аерогрилі при 200-ах градусах протягом 15-ти хвилин з кожного боку.
Дивіться також:  Маринад для курячого шашлику – 10 рецептів для крилець, ніжок, філе

Запікаємо в маринад з меду, соєвого соусу і гірчиці

  • сіль і набір спецій «Для курки» — за смаком;
  • мед — 100 г;
  • сік лимона — 50 г;
  • соєвий соус — 3 стіл. л.;
  • будь-яка свіжа зелень — 40 г;
  • гірчиця французька (у зернах) — 10 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • крила свіжі — 800-900 р.

Приготування гостро-солодких крилець наступне:

  • Приготувати маринад з рідких складових, пресованого часнику і дрібно рубаної зелені. Заправити маринад сіллю і спеціями.
  • Крильця промити, дати стекти рідини, після замаринувати в глибокій ємності. Маринувати протягом 3-х годин.
  • Запекти при 180 град. за півгодини.

З додаванням часнику

Пікантне блюдо вийде, якщо додати більше часнику:

  • імбир — ½ чайн. л.;
  • мірін — 2 стіл. л.;
  • мед — 3 стіл. л.;
  • часник — 3 зубки;
  • соєвий соус — 5 стіл. л.;
  • кукурудз. крохмаль — 1 стіл. л.;
  • крила курячі — 1 ½ кг.

Приготування часникового крилець:

  • Почистити часник пропустити через прес. З’єднати з рідкими складниками. Розмішати в суміші крохмаль і дрібно подрібнений імбир. Дати маринаду трохи настоятися.
  • Крильця промити, скласти у форму і залити підготовленим соусом.
  • Запекти при 180 град. протягом 45-ти хвилин.

З кунжутом

  • 2 стіл. л. соєвого соусу;
  • 1 цибуля-шалот;
  • 1 часникова часточка;
  • 1 чайн. л. солі;
  • 1 чайн. л. перцю чилі;
  • 1 чайн. л. кунжутного масла;
  • 1 кг 200 г курячих крилець;
  • 1 ½ стіл. л. кунжуту.

Приготування крил у кунжутного зернах:

  • Основний компонент промити і промокнути паперовими серветками.
  • Цибулю почистити, нарізати тонкими кільцями. Скласти в форму, зверху — курячі крильця.
  • Залишилися складові перемішати, часник дрібно порізати і додати в соус. Получившимся маринадом залити крила з цибулею, дати просочитися мінімум 45 хвилин.
  • Запекти страву при 210-ти град. протягом 35-ти хвилин.

Прокрутка до верху