Крильця в медово-соєвому соусі можна приготувати різними способами. Крила підійдуть до будь-якого гарніру, салатів зі свіжих овочів або в якості закуски. Пропонуємо кілька різних варіантів приготування цього продукту.
Класичні крильця в медово-соєвому соусі в духовці
Курячі крильця в духовці готуються найчастіше.
Для приготування можна скористатися наступним рецептом:
- 500 г крилець;
- 2 стіл. л. соєвого соусу;
- ½ Плоду лимона;
- щіпка гострого перцю;
- 2 стіл. л. меду (краще рідкого);
- 2 стіл. л. неароматного олії.
Покроковий процес приготування страви:
- Щоб підготувати маринад, в мисочці змішуємо сік з лимонної половинки, соус, олія і мед, добре перемішавши віночком або вилкою.
- Крила промити під проточною водою, при необхідності видалити залишки грубої шкірки і пір’я.
- Залишити крила в друшляку, щоб стекли надлишки води, після перекласти в миску і залити маринадом. Перемішати, щоб крила рівномірно вкрилися соусом. Залишити просочитися на пару годин.
- Розігріти духову піч до 180 град. Деко застелити пергаментом або килимком для випічки. Викласти крила, злегка присипати перцем і запекти в протягом півгодини.
На замітку. В маринад за бажанням можна додати гірчицю, мелений імбир, сушену м’яту, подрібнений шипшина, журавлинний або брусничний сік.
В мультиварці
Крильця в мультиварці готуються дуже швидко:
- 1 стіл. л. кетчупу;
- 3 стіл. л. олії;
- 1 ½ стіл. л. меду;
- 1 маленьке яблуко кисле;
- 1 стіл. л. гірчиці;
- 1 кг свіжих курячих крилець;
- 1 стіл. л. соєвого соусу;
- 2 чайн. л. солі.
Приготування крилець в мультиварці полягає в наступному:
- Заздалегідь підготувати курячий компонент, добре промивши і підсушивши паперовими серветками.
- В мультиварці вибрати програму «Випічка», час 40 хвилин.
- Розігріти в мультиварочной чаші масло, обсмажити крила з усіх боків 5-7 хвилин. Потім посолити і продовжувати готувати ще пару хвилин.
- Тим часом вимити і витерти яблуко, нарізати тонкими пластинками, видаливши серцевину. Додати скибочки до курки, перемішати лопаткою і залишити готувати до кінця залишився.
- Підготувати медово-соєвий маринад, змішавши продукти, що залишилися разом.
- Після сигналу закінчення готування вибрати програму «Плов», залити крила з яблуками маринадом і продовжити готування ще 15 хвилин.
На замітку. Сіль у страву потрібно додавати акуратно, так як соус досить солоний.
Курячі крила в медово-соєвому соусі на сковороді
Крильця в медово-соєвому соусі на сковороді можна смачно приготувати, використовуючи наступний список продуктів:
- ½ Лимона;
- 70 г соєвого соусу;
- спеції («Для курки»;
- сіль;
- 2 часникових зубки;
- 3 стіл. л. томату або кетчупу;
- 1 стіл. л. пост. масла;
- 900 р крил;
- 2 стіл. л. меду.
Опис приготування:
- Підготувати основний компонент, промити у воді і за необхідності почистити.
- Розділити крила по суглобам за допомогою гострого ножа.
- У глибокій сковороді або сотейнику розігріти олію і обсмажити до появи скоринки шматочки.
- Поки крила смажаться, підготувати соус, змішавши в мисочці всі інші складові. Коли м’ясо просмажиться, залити його соусом і тушкувати хвилин 10 після закипання рідини. Після того, як соус загусне, вогонь можна вимикати.
Запікаємо з картоплею в рукаві
Крильця в медово-соєвому соусі з картоплею готуємо в рукаві:
- картопля — 1 кг;
- крильця — 700-800 г;
- масло пісне — 2 стіл. л.;
- біле сухе вино — 3 стіл. л.;
- мед — 2 стіл. л.;
- соєвий соус — 2 стіл. л.;
- часник — 1 зубчик;
- сіль.
Приготування повноцінного страви з гарніром відбувається наступним чином:
- Приготувати маринад з вина, солі, меду, соусу, подрібненого часнику і масла.
- Крильця вимити і при необхідності почистити, розрізати по суглобам на шматочки. Залити маринадом, трохи перемішати і залишити маринуватися на 3-4 години. Якщо приготувати страву потрібно швидше, дати їм просочитися, хоча б годину.
- Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками.
- В рукав скласти крила з маринадом, зверху картоплю, трохи посолити. Покласти закритий рукав у форму для випікання і відправити в духовку на 40 хвилин при 200-ах град.
На замітку. Форму ставлять нижче, щоб рукав в процесі запікання не торкався верхньої стінки духовки.
Варіант для приготування на мангалі
За рецептом, наведеним нижче, крильця виходять в міру гострими, і підійдуть під будь-який гарнір:
- крила — 2 кг;
- соус соєвий — 75 г;
- гострий перець – 1 невеликий;
- імбир — шматочок 5 см завтовшки;
- лаврове листя — 3 листка;
- чорний перець — 5 горошин;
- гвоздика — 2-3 суцвіття;
- сіль;
- мед — 1 стіл. л.;
- прянощі (паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх, часник сушений) — по парі пучок улюблених спецій.
Приготування крилець на мангалі полягає в наступному:
- В окремій мисці змішати підготовлені спеції і прянощі, додати трохи поламаний лавровий лист.
- Крила гарненько промити, нарізати їх на шматочки по суглобам, дати стекти надлишків рідини, після чого натерти сумішшю прянощів.
- Імбир натерти на дрібну тертку. Перець промити, розрізати вздовж, вирізати насіння, а м’якоть дрібно порізати. З’єднати імбир і перець з соусом, медом і сіллю, перемішати. Залити соусом крильця в прянощах і залишити на час маринуватися мінімум на півгодини.
- Підготувати вугілля на мангалі. Крильця викласти на решітку і запікати. Сітку перевертати кожні пару хвилин — від цього залежить рівномірність просмажування м’яса. Якщо вугілля будуть добре розігріті, для приготування знадобиться не більше 15-ти хвилин.
Швидко в мікрохвильовці
- курячі крильця — 10-12 одиниць;
- мед гречаний — 2 стіл. л.;
- соєвий соус — 30 р.
Просто й швидко можна приготувати за допомогою мікрохвильовки:
- Крильця добре промити і почистити.
- Перемішати з медом і соусом вручну.
- У мультиварочную чашу скласти основний компонент, залитий маринадом. Вибрати програму «Гриль» або «Випічка», час — 15-17 хвилин.
Готуємо в аерогрилі в домашніх умовах
Крильця, приготовані за наступним рецептом, відмінно підійдуть в ролі закуски до пива:
- крильця — 1 кг;
- мед — 2 стіл. л.;
- соєвий соус — 3 стіл. л.;
- аджика — 1 чайн. л.;
- часник — 4 зубчики;
- кетчуп — 1 стіл. л.
Готуємо простим способом:
- Крильця промити та підсушити, розрізати по суглобу. Верхню частину можна не використовувати в приготуванні.
- Для маринаду змішати всі інші продукти. Часник подрібнити, натерши на тертці або пропустивши через прес.
- Маринадом залити компоненти і залишити маринуватися на кілька годин в холодильній камері.
- Запекти в аерогрилі при 200-ах градусах протягом 15-ти хвилин з кожного боку.
Запікаємо в маринад з меду, соєвого соусу і гірчиці
- сіль і набір спецій «Для курки» — за смаком;
- мед — 100 г;
- сік лимона — 50 г;
- соєвий соус — 3 стіл. л.;
- будь-яка свіжа зелень — 40 г;
- гірчиця французька (у зернах) — 10 г;
- часник — 3 зубчики;
- крила свіжі — 800-900 р.
Приготування гостро-солодких крилець наступне:
- Приготувати маринад з рідких складових, пресованого часнику і дрібно рубаної зелені. Заправити маринад сіллю і спеціями.
- Крильця промити, дати стекти рідини, після замаринувати в глибокій ємності. Маринувати протягом 3-х годин.
- Запекти при 180 град. за півгодини.
З додаванням часнику
Пікантне блюдо вийде, якщо додати більше часнику:
- імбир — ½ чайн. л.;
- мірін — 2 стіл. л.;
- мед — 3 стіл. л.;
- часник — 3 зубки;
- соєвий соус — 5 стіл. л.;
- кукурудз. крохмаль — 1 стіл. л.;
- крила курячі — 1 ½ кг.
Приготування часникового крилець:
- Почистити часник пропустити через прес. З’єднати з рідкими складниками. Розмішати в суміші крохмаль і дрібно подрібнений імбир. Дати маринаду трохи настоятися.
- Крильця промити, скласти у форму і залити підготовленим соусом.
- Запекти при 180 град. протягом 45-ти хвилин.
З кунжутом
- 2 стіл. л. соєвого соусу;
- 1 цибуля-шалот;
- 1 часникова часточка;
- 1 чайн. л. солі;
- 1 чайн. л. перцю чилі;
- 1 чайн. л. кунжутного масла;
- 1 кг 200 г курячих крилець;
- 1 ½ стіл. л. кунжуту.
Приготування крил у кунжутного зернах:
- Основний компонент промити і промокнути паперовими серветками.
- Цибулю почистити, нарізати тонкими кільцями. Скласти в форму, зверху — курячі крильця.
- Залишилися складові перемішати, часник дрібно порізати і додати в соус. Получившимся маринадом залити крила з цибулею, дати просочитися мінімум 45 хвилин.
- Запекти страву при 210-ти град. протягом 35-ти хвилин.