Крильця в медово-соєвому соусі – 10 рецептів на сковороді, в мультиварці та духовці

Варіант для приготування на мангалі

За рецептом, наведеним нижче, крильця виходять в міру гострими, і підійдуть під будь-який гарнір:

  • крила — 2 кг;
  • соус соєвий — 75 г;
  • гострий перець – 1 невеликий;
  • імбир — шматочок 5 см завтовшки;
  • лаврове листя — 3 листка;
  • чорний перець — 5 горошин;
  • гвоздика — 2-3 суцвіття;
  • сіль;
  • мед — 1 стіл. л.;
  • прянощі (паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх, часник сушений) — по парі пучок улюблених спецій.

Приготування крилець на мангалі полягає в наступному:

  • В окремій мисці змішати підготовлені спеції і прянощі, додати трохи поламаний лавровий лист.
  • Крила гарненько промити, нарізати їх на шматочки по суглобам, дати стекти надлишків рідини, після чого натерти сумішшю прянощів.
  • Імбир натерти на дрібну тертку. Перець промити, розрізати вздовж, вирізати насіння, а м’якоть дрібно порізати. З’єднати імбир і перець з соусом, медом і сіллю, перемішати. Залити соусом крильця в прянощах і залишити на час маринуватися мінімум на півгодини.
  • Підготувати вугілля на мангалі. Крильця викласти на решітку і запікати. Сітку перевертати кожні пару хвилин — від цього залежить рівномірність просмажування м’яса. Якщо вугілля будуть добре розігріті, для приготування знадобиться не більше 15-ти хвилин.
Дивіться також:  Стожки з фаршу – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху