Варіант для приготування на мангалі
За рецептом, наведеним нижче, крильця виходять в міру гострими, і підійдуть під будь-який гарнір:
- крила — 2 кг;
- соус соєвий — 75 г;
- гострий перець – 1 невеликий;
- імбир — шматочок 5 см завтовшки;
- лаврове листя — 3 листка;
- чорний перець — 5 горошин;
- гвоздика — 2-3 суцвіття;
- сіль;
- мед — 1 стіл. л.;
- прянощі (паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх, часник сушений) — по парі пучок улюблених спецій.
Приготування крилець на мангалі полягає в наступному:
- В окремій мисці змішати підготовлені спеції і прянощі, додати трохи поламаний лавровий лист.
- Крила гарненько промити, нарізати їх на шматочки по суглобам, дати стекти надлишків рідини, після чого натерти сумішшю прянощів.
- Імбир натерти на дрібну тертку. Перець промити, розрізати вздовж, вирізати насіння, а м’якоть дрібно порізати. З’єднати імбир і перець з соусом, медом і сіллю, перемішати. Залити соусом крильця в прянощах і залишити на час маринуватися мінімум на півгодини.
- Підготувати вугілля на мангалі. Крильця викласти на решітку і запікати. Сітку перевертати кожні пару хвилин — від цього залежить рівномірність просмажування м’яса. Якщо вугілля будуть добре розігріті, для приготування знадобиться не більше 15-ти хвилин.