На вечерю, обід, до святкового столу або на пікніку, крильця в медовому соусі – блюдо, яке завжди актуально. Їх можна приготувати різними способами, але завжди вийде смачно і недорого.
Крильця в медовому соусі в духовці
Найбільш простий спосіб отримати цікаву закуску – запекти крила в духовці.
В такому вигляді вони ідеально поєднуються з овочами та рисом.
Необхідні продукти:
- дві ложки меду;
- кілограм курячих крилець;
- два зубчики часнику;
- спеції для курки.
Процес приготування:
- Крильця промиваємо, ділимо на три частини по суглобам. Останню частину можна викинути, оскільки там зовсім немає м’яса.
- У великій ємності змішуємо вказану кількість меду з тиском часником і спеціями для курки. За бажанням можна покласти і будь-які інші приправи.
- В цей маринад покласти шматочки крил і залишаємо на пару годин, щоб вони просочилися.
- Викладаємо заготовки у форму або на деко, заливаємо соусом, що залишився і тримаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до утворення рум’яної скоринки.
Простий спосіб смаження на сковороді
Якщо хочете, щоб крильця були більш хрусткими, то вам підійде рецепт приготування на сковороді.
До того ж він займає менше часу, ніж варіант в духовці.
Необхідні продукти:
- ложка рослинної олії;
- два зубчики часнику;
- три ложки томатної пасти;
- кілограм крил;
- дві ложки меду;
- половина лимона;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Крила промиваємо, розрізаємо по суглобам і даємо їм обсохнути.
- Поміщаємо заготовки на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яності.
- У миску кладемо томатну пасту, мед, роздавлений часник, трохи лимонного соку і все це приправляємо спеціями.
- Покриваємо крила цим соусом і тушкуємо близько 10 хвилин на середньому вогні.
Рецепт в мультиварці
Необхідні продукти:
- ложка кетчупу;
- спеції за смаком;
- дві ложки меду;
- три ложки рослинного масла;
- кілограм крилець.
Процес приготування:
- Прилад включаємо в режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
- Крила промиваємо, розрізаємо, сушимо і поміщаємо в каструлю, попередньо покривши чашу невеликою кількістю рослинного масла.
- Смажимо з двох сторін, трохи посоливши до моменту закінчення програми.
- Перемикаємо мультиварку в режим «Плов», з’єднуємо зазначені в списку інгредієнти, заливаємо цим соусом м’ясо і готуємо до звукового сигналу.
Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Курячі крильця в медово-соєвому соусі стануть відмінною закускою до пива, яка не потребує особливих зусиль у процесі приготування і неодмінно порадує всіх їдців своїм смаком.
Необхідні продукти:
- кілограм крил;
- п’ять ложок соєвого соусу;
- дві ложки меду;
- часточка лимона;
- ложка кетчупу;
- дві ложки рослинної олії;
- два зубчики часнику;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- Курячі крила ретельно промиваємо, нарізаємо на частини і даємо їм висохнути.
- У великій мисці змішуємо всі складові для маринаду: соєвий соус, мед, сік лимона, кетчуп, рослинна олія, спеції і роздавлений часник.
- Туди ж кладемо крила і прибираємо їх в холодильник хоча б на 30 хвилин, але краще на пару годин.
- Викладаємо замариновавшиеся заготовки у форму, поливаємо їх соусом і готуємо при 180 градусах до рум’яності або обсмажуємо з двох сторін на сковороді.
З додаванням гірчиці
Крила в медово-гірчичному соусі виходять особливо смачними. Такий варіант навіть називаються класичним.
Необхідні продукти:
- два зубчики часнику;
- спеції за смаком;
- кілограм крилець;
- 100 грам меду;
- 50 мілілітрів лимонного соку;
- ложка гірчиці.
Процес приготування:
- В будь-яку ємність помістіть всі зазначені інгредієнти зі списку, крім курки. Перемішайте і приправте спеціями.
- Крила промийте, розріжте по суглобам на три частини. Просушіть шматочки і помістіть в підготовлений соус.
- Приберіть все в холодильник на кілька годин. Потім перекладіть заготовки у форму, покрийте соусом і готуйте в духовці при 200 градусах до рум’яної скоринки.
Готуємо по-східному
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- дві ложки меду;
- спеції за смаком;
- щіпка перцю чилі;
- 0,2 літра соєвого соусу;
- кілограм крил;
- ложка томатної пасти.
Процес приготування:
- Крила добре промиваємо, розрізаємо і сушимо.
- З’єднуємо інгредієнти для соусу часник тиснемо. Можна приправити складу сіллю і чорним перцем, якщо хочете більш пікантний смак.
- Покрийте соусом курку і дайте їй постояти кілька годин. Потім обсмажуйте крила на решітці в духовці або на грилі, або ж просто на сковороді.
Крильця в томатно-медовому соусі
Необхідні продукти:
- дві великі ложки томатної пасти;
- близько кілограма курячих крил;
- ложка меду;
- спеції та сушені трави на свій смак.
Процес приготування:
- В будь-яку ємність великого розміру покладіть вказану кількість томатної пасти, мед і спеції (наприклад, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі та імбир). Добре підійдуть і спеціальні приправи для курки.
- Крила ретельно промийте, розріжте на три частини по суглобам. Останню тонку частину можна викинути – в ній немає м’яса.
- Дайте крил обсохнути. Прискорити процес можна за допомогою серветок або паперових рушників.
- Покладіть курку в томатно-медовий соус, рівномірно розподіліть його і приберіть крила в холодильник на три години.
- Через це час перекладіть їх на деко і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум’яного кольору.
Рецепт для любителів гостренького
Необхідні продукти:
- половинка лимона;
- кілограм крил;
- мелений чилі – щіпка;
- дві ложки меду;
- ложка гірчиці зернистої;
- ч. л. Табаско або іншого гострого соусу;
- дві ложки рослинної олії.
Процес приготування:
- Крила промиваємо, нарізаємо або залишаємо так як є.
- Всі інгредієнти зі списку змішуємо в мисці. Перець гострий соус кладемо на свій смак, дивлячись, наскільки гостре блюдо ви хочете отримати.
- Поміщаємо крила в соус і даємо постояти пару годин для просочення. Потім викладаємо їх у форму або на деко і запікаємо до рум’яності при 200 градусах. За бажанням, їх можна не запікати, а обсмажити на сковороді.
Крильця в медовому соусі – ідеальний варіант швидкої та бюджетної закуски на будь-який випадок! Знайдіть свій коронний рецепт і у вас завжди на столі буде і смачну вечерю, і чудова закуска, і повноцінний обід.