Крильця в медовому соусі – 8 смачних рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

На вечерю, обід, до святкового столу або на пікніку, крильця в медовому соусі – блюдо, яке завжди актуально. Їх можна приготувати різними способами, але завжди вийде смачно і недорого.

Крильця в медовому соусі в духовці

Найбільш простий спосіб отримати цікаву закуску – запекти крила в духовці.

В такому вигляді вони ідеально поєднуються з овочами та рисом.

Необхідні продукти:

  • дві ложки меду;
  • кілограм курячих крилець;
  • два зубчики часнику;
  • спеції для курки.

Процес приготування:

  • Крильця промиваємо, ділимо на три частини по суглобам. Останню частину можна викинути, оскільки там зовсім немає м’яса.
  • У великій ємності змішуємо вказану кількість меду з тиском часником і спеціями для курки. За бажанням можна покласти і будь-які інші приправи.
  • В цей маринад покласти шматочки крил і залишаємо на пару годин, щоб вони просочилися.
  • Викладаємо заготовки у форму або на деко, заливаємо соусом, що залишився і тримаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до утворення рум’яної скоринки.

Простий спосіб смаження на сковороді

Якщо хочете, щоб крильця були більш хрусткими, то вам підійде рецепт приготування на сковороді.

До того ж він займає менше часу, ніж варіант в духовці.

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • два зубчики часнику;
  • три ложки томатної пасти;
  • кілограм крил;
  • дві ложки меду;
  • половина лимона;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Крила промиваємо, розрізаємо по суглобам і даємо їм обсохнути.
  • Поміщаємо заготовки на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яності.
  • У миску кладемо томатну пасту, мед, роздавлений часник, трохи лимонного соку і все це приправляємо спеціями.
  • Покриваємо крила цим соусом і тушкуємо близько 10 хвилин на середньому вогні.
Дивіться також:  Як приготувати курячі шлунки, щоб були м’якими і смачними?

Рецепт в мультиварці

Необхідні продукти:

  • ложка кетчупу;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки меду;
  • три ложки рослинного масла;
  • кілограм крилець.

Процес приготування:

  • Прилад включаємо в режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
  • Крила промиваємо, розрізаємо, сушимо і поміщаємо в каструлю, попередньо покривши чашу невеликою кількістю рослинного масла.
  • Смажимо з двох сторін, трохи посоливши до моменту закінчення програми.
  • Перемикаємо мультиварку в режим «Плов», з’єднуємо зазначені в списку інгредієнти, заливаємо цим соусом м’ясо і готуємо до звукового сигналу.

Курячі крильця в медово-соєвому соусі

Курячі крильця в медово-соєвому соусі стануть відмінною закускою до пива, яка не потребує особливих зусиль у процесі приготування і неодмінно порадує всіх їдців своїм смаком.

Необхідні продукти:

  • кілограм крил;
  • п’ять ложок соєвого соусу;
  • дві ложки меду;
  • часточка лимона;
  • ложка кетчупу;
  • дві ложки рослинної олії;
  • два зубчики часнику;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Курячі крила ретельно промиваємо, нарізаємо на частини і даємо їм висохнути.
  • У великій мисці змішуємо всі складові для маринаду: соєвий соус, мед, сік лимона, кетчуп, рослинна олія, спеції і роздавлений часник.
  • Туди ж кладемо крила і прибираємо їх в холодильник хоча б на 30 хвилин, але краще на пару годин.
  • Викладаємо замариновавшиеся заготовки у форму, поливаємо їх соусом і готуємо при 180 градусах до рум’яності або обсмажуємо з двох сторін на сковороді.

З додаванням гірчиці

Крила в медово-гірчичному соусі виходять особливо смачними. Такий варіант навіть називаються класичним.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • спеції за смаком;
  • кілограм крилець;
  • 100 грам меду;
  • 50 мілілітрів лимонного соку;
  • ложка гірчиці.

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність помістіть всі зазначені інгредієнти зі списку, крім курки. Перемішайте і приправте спеціями.
  • Крила промийте, розріжте по суглобам на три частини. Просушіть шматочки і помістіть в підготовлений соус.
  • Приберіть все в холодильник на кілька годин. Потім перекладіть заготовки у форму, покрийте соусом і готуйте в духовці при 200 градусах до рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Тушкована картопля – 10 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі і на сковороді

Готуємо по-східному

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • дві ложки меду;
  • спеції за смаком;
  • щіпка перцю чилі;
  • 0,2 літра соєвого соусу;
  • кілограм крил;
  • ложка томатної пасти.

Процес приготування:

  • Крила добре промиваємо, розрізаємо і сушимо.
  • З’єднуємо інгредієнти для соусу часник тиснемо. Можна приправити складу сіллю і чорним перцем, якщо хочете більш пікантний смак.
  • Покрийте соусом курку і дайте їй постояти кілька годин. Потім обсмажуйте крила на решітці в духовці або на грилі, або ж просто на сковороді.

Крильця в томатно-медовому соусі

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки томатної пасти;
  • близько кілограма курячих крил;
  • ложка меду;
  • спеції та сушені трави на свій смак.

Процес приготування:

  • В будь-яку ємність великого розміру покладіть вказану кількість томатної пасти, мед і спеції (наприклад, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі та імбир). Добре підійдуть і спеціальні приправи для курки.
  • Крила ретельно промийте, розріжте на три частини по суглобам. Останню тонку частину можна викинути – в ній немає м’яса.
  • Дайте крил обсохнути. Прискорити процес можна за допомогою серветок або паперових рушників.
  • Покладіть курку в томатно-медовий соус, рівномірно розподіліть його і приберіть крила в холодильник на три години.
  • Через це час перекладіть їх на деко і випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до рум’яного кольору.

Рецепт для любителів гостренького

Необхідні продукти:

  • половинка лимона;
  • кілограм крил;
  • мелений чилі – щіпка;
  • дві ложки меду;
  • ложка гірчиці зернистої;
  • ч. л. Табаско або іншого гострого соусу;
  • дві ложки рослинної олії.

Процес приготування:

  • Крила промиваємо, нарізаємо або залишаємо так як є.
  • Всі інгредієнти зі списку змішуємо в мисці. Перець гострий соус кладемо на свій смак, дивлячись, наскільки гостре блюдо ви хочете отримати.
  • Поміщаємо крила в соус і даємо постояти пару годин для просочення. Потім викладаємо їх у форму або на деко і запікаємо до рум’яності при 200 градусах. За бажанням, їх можна не запікати, а обсмажити на сковороді.
Дивіться також:  Рис з овочами — 15 рецептів смачного приготування

Крильця в медовому соусі – ідеальний варіант швидкої та бюджетної закуски на будь-який випадок! Знайдіть свій коронний рецепт і у вас завжди на столі буде і смачну вечерю, і чудова закуска, і повноцінний обід.

Прокрутка до верху