Всім, хто хоч раз пробував смажені крильця як у КФС, то, швидше за все, мав бажання приготувати це неймовірно смачне блюдо будинку. Незважаючи на те, що точну рецептуру приготування ніжного, соковитого, ароматного курячого м’яса в рум’яної хрусткої скоринки кухаря знаменитої компанії швидкого харчування тримають вже більше ста років в секреті, цілком реально і посильно приготувати цей шедевр кулінарії в домашніх умовах різними способами.
Курячі крильця, як у KFC на сковороді
Продукти:
- крила курей – 1 кг;
- борошно – 200 г;
- вівсяні пластівці – 230 г;
- яйце – 1 шт.;
- табаско – 5 крапель;
- паприка – 1 ч. л.;
- куркума – 2 ч. л.;
- перець черв. остр. – 1/2 ч. л.;
- аджика – 2 ч. л.;
- сіль – 3 ч. л.;
- олія – 350 мл
Інструкція:
- Візьмемо ємність, помістимо в неї вимиті і обсушені курячі крила. Додамо сіль, перець, паприку, аджику, соус табаско. Всі перемішаємо і залишаємо маринуватися на 4 години.
- У підготовлений посуд розіб’ємо яйце, додамо воду, перемішати вміст.
- Приготуємо дві тарілки: з борошном і з подрібненими вівсяними пластівцями. І на борошно, і в пластівці додамо куркуми. Ретельно перемішати вміст обох тарілок.
- Кожне крильце обваляем в борошні, окунем в яєчну суміш, обваляем в пластівцях. Підготовлені до смаженні шматочки акуратно розкладемо на тарілці.
- Наллємо масло у фритюрницю і поставимо її на плиту. У гаряче масло укладемо крильця і обсмажимо їх з обох боків 3-4 хвилини до утворення хрусткої скоринки.
- Готові курячі крила викладемо на серветки. Через 2 хвилини крильця як KFC, приготовані на сковороді, можна вживати в їжу як самостійне блюдо або з гарніром.
Рецепт запікання в духовці
Продукти:
- крильця курей. – 1 кг;
- борошно – 220 г;
- пластівці кукурудзяні – 220 г;
- цукор – 2 ч. л.;
- сіль – 3 ч. л.;
- масло рослинне – 3 ст. ложки;
- перець чорний. мовляв. – 2 ч. л.;
- перець білий – 0,3 ч. л.;
- перець черв. мовляв. – 0,3 ч. л.;
- паприка – 0,5 ч. л.;
- часник – 0,5 ч. л.;
- яйце – 2 шт.;
- молоко – 200-300 мл;
- соус соєвий – 2 ст. л.;
- вода – 1 л.
Інструкція:
- Перед маринуванням кожне крильце разрежем по суглобам на три частини.
- Приготуємо заправку: у літрі води розчинний сіль і соєвий соус. В отриманому розсолі шматочки курячих крилець витримаємо 2 години. Далі їх дістанемо і обсушим.
- Приготуємо тарілку з паніровкою із суміші борошна, подрібнених пластівців, солі, цукру і всіх підготовлених спецій.
- Приготуємо тісто з яєць і молока в окремій ємності.
- Обваляем шматочки крилець в борошні, потім окунем в клярі, після цього обваляем їх в паніровці з борошна і пластівців. Кожен оброблений шматочок викладемо на деко, дно якого змащене рослинним маслом. Укладені курячі крильця взбрызнем рослинним маслом.
- Запечемо крильця як KFC в духовці, встановивши температуру 180-200 градусів. Готувати 40-50 хвилин до утворення рум’яної коричневої скоринки. Приготовані в духовці апетитні шматочки крилець можна вживати як закуску до пива, як самостійну страву, а також з будь-яким гарніром.
Готуємо гостру закуску
Продукти:
- крила курей – 1 кг;
- борошно – 200 г;
- кукурудзяні пластівці – 220 г;
- яйце – 2 шт.;
- табаско – 0,5 ч. л.;
- часник -1 зубчик;
- перець черв. мовляв. – 0,3 ч. л;
- сіль – 3 ч. л.;
- олія – 350 мл
Інструкція:
- Розбираємо кожне крильце по суглобам на три частини.
- Кладемо оброблені крила в підготовлену ємність для варіння, наливаємо холодної води, солимо за смаком. Чекаємо закипання рідини, видаляємо піну і вимикаємо плиту.
- В підготовлену ємність розбиваємо яйця, додаємо кілька столових ложок води. Кладемо табаско, подрібнений часник, червоний перець. Все збиваємо міксером.
- Шматки крил обвалюємо в тарілці з борошном, мачає в яєчну суміш, обвалюємо в тарілці з подрібненими пластівцями. Перед тим як приготувати курячі крильця, «підсушує» їх на блюді 15-20 хвилин.
- Ставимо фритюрницю маслом на плиту, чекаємо закипання. У кипляче масло акуратно кладемо шматочки крил. Смажимо їх 3-4 хвилини. Подрумянившиеся крильця виймаємо і розкладаємо на паперовий рушник. Через пару хвилин гострі крильця можна вживати в їжу в якості закуски.
В мультиварці
Продукти:
- крильця курей. – 500 г;
- борошно – 230 г;
- яйце – 2 шт.;
- вершки – 2 ст. л.;
- перець чорний. мовляв. – 0,5 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- вода – 70 мл;
- часник – 1 ч. л.;
- масло рослинне – 25-30 мл
Інструкція:
- Курячі крила миємо й обсушуємо за допомогою серветок.
- Приготуємо три ємності. У першій приготуємо суміш перців, часнику і солі. У другу насыплем борошно. Третю займе лезьон. Для цього змішаємо вершки, яйця і трохи солі.
- Підготуємо крила до смаження в мультиварці. Для цього їх опрацюємо приготовленої гострої сумішшю. Обмакнем кожен шматок спочатку в лезьон, а потім в борошно. Проробимо це двічі, після чого укладемо м’ясні шматочки в змащену маслом чашу мультиварки.
- Включаємо мультиварку на режим «смажити» на 30 хвилин. Обсмажуємо крильця з кожного боку по 3 хвилини до хрусткої скоринки. Доводимо страву до готовності з допомогою режиму «піч» протягом 20 хвилин. Крильця, приготовані в мультиварці, подаємо з гарніром або з соусом на будь-який смак.
В клярі з кунжутом
Продукти:
- крила курей – 900 г;
- борошно – 200 г;
- яйце – 3 шт.;
- перець чорний. мовляв. – 0,5 ч. л.;
- сіль – 3 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- кунжут -140 г;
- соус соєвий – 450 мл;
- олія – 350 — 400 мл
Інструкція:
- Вимиті і підсушені курячі крила помістимо в миску, додати сіль, спеції, соєвий соус. Все перемішати руками і поставимо маринуватися на 4 години.
- Готуємо дві ємності: в одну поміщаємо збиті яйця, а в іншу – суміш борошна і кунжуту. В обидві тарілки додаємо трохи солі.
- Кожне замариноване крильце окунем в яєчну рідина, потім обваляем в суміші з кунжуту і борошна, викладемо на блюдо для просушування» на 12 -15 хвилин.
- У фритюрницю наллємо масло і поставимо її на невеликий вогонь. У кипляче масло акуратно опускаємо крильця і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки. Після смаження викладаємо їх на паперові серветки.
- Через кілька хвилин остиглі крильця в KFC з кунжутною скоринкою можна їсти, насолоджуючись чудовим смаком.