Крильця як у КФС – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Всім, хто хоч раз пробував смажені крильця як у КФС, то, швидше за все, мав бажання приготувати це неймовірно смачне блюдо будинку. Незважаючи на те, що точну рецептуру приготування ніжного, соковитого, ароматного курячого м’яса в рум’яної хрусткої скоринки кухаря знаменитої компанії швидкого харчування тримають вже більше ста років в секреті, цілком реально і посильно приготувати цей шедевр кулінарії в домашніх умовах різними способами.

Курячі крильця, як у KFC на сковороді

Продукти:

  • крила курей – 1 кг;
  • борошно – 200 г;
  • вівсяні пластівці – 230 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • табаско – 5 крапель;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • куркума – 2 ч. л.;
  • перець черв. остр. – 1/2 ч. л.;
  • аджика – 2 ч. л.;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • олія – 350 мл

Інструкція:

  • Візьмемо ємність, помістимо в неї вимиті і обсушені курячі крила. Додамо сіль, перець, паприку, аджику, соус табаско. Всі перемішаємо і залишаємо маринуватися на 4 години.
  • У підготовлений посуд розіб’ємо яйце, додамо воду, перемішати вміст.
  • Приготуємо дві тарілки: з борошном і з подрібненими вівсяними пластівцями. І на борошно, і в пластівці додамо куркуми. Ретельно перемішати вміст обох тарілок.
  • Кожне крильце обваляем в борошні, окунем в яєчну суміш, обваляем в пластівцях. Підготовлені до смаженні шматочки акуратно розкладемо на тарілці.
  • Наллємо масло у фритюрницю і поставимо її на плиту. У гаряче масло укладемо крильця і обсмажимо їх з обох боків 3-4 хвилини до утворення хрусткої скоринки.
  • Готові курячі крила викладемо на серветки. Через 2 хвилини крильця як KFC, приготовані на сковороді, можна вживати в їжу як самостійне блюдо або з гарніром.

Рецепт запікання в духовці

Продукти:

  • крильця курей. – 1 кг;
  • борошно – 220 г;
  • пластівці кукурудзяні – 220 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. ложки;
  • перець чорний. мовляв. – 2 ч. л.;
  • перець білий – 0,3 ч. л.;
  • перець черв. мовляв. – 0,3 ч. л.;
  • паприка – 0,5 ч. л.;
  • часник – 0,5 ч. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – 200-300 мл;
  • соус соєвий – 2 ст. л.;
  • вода – 1 л.
Дивіться також:  Яловичина, запечена в духовці – 9 рецептів приготування

Інструкція:

  • Перед маринуванням кожне крильце разрежем по суглобам на три частини.
  • Приготуємо заправку: у літрі води розчинний сіль і соєвий соус. В отриманому розсолі шматочки курячих крилець витримаємо 2 години. Далі їх дістанемо і обсушим.
  • Приготуємо тарілку з паніровкою із суміші борошна, подрібнених пластівців, солі, цукру і всіх підготовлених спецій.
  • Приготуємо тісто з яєць і молока в окремій ємності.
  • Обваляем шматочки крилець в борошні, потім окунем в клярі, після цього обваляем їх в паніровці з борошна і пластівців. Кожен оброблений шматочок викладемо на деко, дно якого змащене рослинним маслом. Укладені курячі крильця взбрызнем рослинним маслом.
  • Запечемо крильця як KFC в духовці, встановивши температуру 180-200 градусів. Готувати 40-50 хвилин до утворення рум’яної коричневої скоринки. Приготовані в духовці апетитні шматочки крилець можна вживати як закуску до пива, як самостійну страву, а також з будь-яким гарніром.

Готуємо гостру закуску

Продукти:

  • крила курей – 1 кг;
  • борошно – 200 г;
  • кукурудзяні пластівці – 220 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • табаско – 0,5 ч. л.;
  • часник -1 зубчик;
  • перець черв. мовляв. – 0,3 ч. л;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • олія – 350 мл

Інструкція:

  • Розбираємо кожне крильце по суглобам на три частини.
  • Кладемо оброблені крила в підготовлену ємність для варіння, наливаємо холодної води, солимо за смаком. Чекаємо закипання рідини, видаляємо піну і вимикаємо плиту.
  • В підготовлену ємність розбиваємо яйця, додаємо кілька столових ложок води. Кладемо табаско, подрібнений часник, червоний перець. Все збиваємо міксером.
  • Шматки крил обвалюємо в тарілці з борошном, мачає в яєчну суміш, обвалюємо в тарілці з подрібненими пластівцями. Перед тим як приготувати курячі крильця, «підсушує» їх на блюді 15-20 хвилин.
  • Ставимо фритюрницю маслом на плиту, чекаємо закипання. У кипляче масло акуратно кладемо шматочки крил. Смажимо їх 3-4 хвилини. Подрумянившиеся крильця виймаємо і розкладаємо на паперовий рушник. Через пару хвилин гострі крильця можна вживати в їжу в якості закуски.
Дивіться також:  Гречана каша на молоці – 5 рецептів приготування

В мультиварці

Продукти:

  • крильця курей. – 500 г;
  • борошно – 230 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершки – 2 ст. л.;
  • перець чорний. мовляв. – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода – 70 мл;
  • часник – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 25-30 мл

Інструкція:

  • Курячі крила миємо й обсушуємо за допомогою серветок.
  • Приготуємо три ємності. У першій приготуємо суміш перців, часнику і солі. У другу насыплем борошно. Третю займе лезьон. Для цього змішаємо вершки, яйця і трохи солі.
  • Підготуємо крила до смаження в мультиварці. Для цього їх опрацюємо приготовленої гострої сумішшю. Обмакнем кожен шматок спочатку в лезьон, а потім в борошно. Проробимо це двічі, після чого укладемо м’ясні шматочки в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Включаємо мультиварку на режим «смажити» на 30 хвилин. Обсмажуємо крильця з кожного боку по 3 хвилини до хрусткої скоринки. Доводимо страву до готовності з допомогою режиму «піч» протягом 20 хвилин. Крильця, приготовані в мультиварці, подаємо з гарніром або з соусом на будь-який смак.

В клярі з кунжутом

Продукти:

  • крила курей – 900 г;
  • борошно – 200 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • перець чорний. мовляв. – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кунжут -140 г;
  • соус соєвий – 450 мл;
  • олія – 350 — 400 мл

Інструкція:

  • Вимиті і підсушені курячі крила помістимо в миску, додати сіль, спеції, соєвий соус. Все перемішати руками і поставимо маринуватися на 4 години.
  • Готуємо дві ємності: в одну поміщаємо збиті яйця, а в іншу – суміш борошна і кунжуту. В обидві тарілки додаємо трохи солі.
  • Кожне замариноване крильце окунем в яєчну рідина, потім обваляем в суміші з кунжуту і борошна, викладемо на блюдо для просушування» на 12 -15 хвилин.
  • У фритюрницю наллємо масло і поставимо її на невеликий вогонь. У кипляче масло акуратно опускаємо крильця і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки. Після смаження викладаємо їх на паперові серветки.
  • Через кілька хвилин остиглі крильця в KFC з кунжутною скоринкою можна їсти, насолоджуючись чудовим смаком.
Дивіться також:  Курячий рулет в духовці – 8 рецептів приготування у фользі і в рукаві