Заливне з крижаної риби
Ця риба практично не має запаху і чудово підходить для заливного.
Щоб насолодитися смаком ніжного м’яса, будуть потрібні:
- ½ Кг риби;
- 50 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 200 г горошку;
- пучок кропу;
- 2 яйця;
- пакетик желатину;
- сіль.
При підготовці:
- З риби готується філе.
- У каструлю поміщаються шматочки філе, кубики моркви і цибулі, перев’язаний ниткою пучок зелені.
- Продукти заливаються 1,5 л води.
- Вариться до готовності.
- Бульйон проціджують і солиться, а філе розминається руками.
- Желатин замочується в 100 мл холодної води, яка поступово розбавляється гарячим бульйоном.
- На дно форми викласти філе, пластинки відварених яєць і горошок.
- Інгредієнти заливаються бульйоном, після чого форма забирається в холодильну камеру до застигання холодцю.