Кролик тушкований з картоплею – 7 рецептів

Тушкований кролик з картоплею в сметані

Кролик, тушкований з картоплею в сметані, претендує на право називатися еталонним стравою. Запитайте у будь-якої господині, як вона приготує кролика, і вона відповість – неодмінно, в сметані. Ніжне друге блюдо сподобається навіть дітям. А оскільки кролятина – дієтичне м’ясо, воно обов’язково припаде до смаку всім, хто стежить за фігурою.

Щоб знизити калорійність, використовуйте сметану 10% жирності.

Нам потрібні:

  • 2 кг картоплі;
  • тушка кролика (1 – 1,2 кг);
  • цибулина – 1 шт;
  • морква– 2 шт;
  • 200 г свіжої сметани;
  • сіль, перець за смаком;
  • 60 г рослинної олії;
  • вода – 150 мл

Приступаємо:

  • Кролика ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо з цибулею. Картоплю і моркву подрібнюємо великими кубиками.
  • З’єднуємо в сотейнику кролика, картоплю і овочі, додаємо трохи бульйону і щедро заливаємо сметаною.
  • Тушкуємо до готовності м’яса на слабкому вогні 40 хвилин.

Готового кролика викладаємо на велике блюдо, посипаємо зеленню і запрошуємо на трапезу домочадців. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Як відокремити жовток від білка легко і швидко – 7 способів
Прокрутка до верху