Тушкований кролик з картоплею в сметані
Кролик, тушкований з картоплею в сметані, претендує на право називатися еталонним стравою. Запитайте у будь-якої господині, як вона приготує кролика, і вона відповість – неодмінно, в сметані. Ніжне друге блюдо сподобається навіть дітям. А оскільки кролятина – дієтичне м’ясо, воно обов’язково припаде до смаку всім, хто стежить за фігурою.
Щоб знизити калорійність, використовуйте сметану 10% жирності.
Нам потрібні:
- 2 кг картоплі;
- тушка кролика (1 – 1,2 кг);
- цибулина – 1 шт;
- морква– 2 шт;
- 200 г свіжої сметани;
- сіль, перець за смаком;
- 60 г рослинної олії;
- вода – 150 мл
Приступаємо:
- Кролика ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо з цибулею. Картоплю і моркву подрібнюємо великими кубиками.
- З’єднуємо в сотейнику кролика, картоплю і овочі, додаємо трохи бульйону і щедро заливаємо сметаною.
- Тушкуємо до готовності м’яса на слабкому вогні 40 хвилин.
Готового кролика викладаємо на велике блюдо, посипаємо зеленню і запрошуємо на трапезу домочадців. Приємного апетиту.