Кролик тушкований з картоплею – 7 рецептів

Як приготувати в духовці

Приготований кролик в духовці може вразити гостей в саме серце. Не у всіх будинках це блюдо подається навіть на святковий стіл. Для особливого смаку і вишуканості пропонуємо замаринувати тушку в білому столовому вини.

Запікати кролика краще в кулінарному рукаві – так він виходить соковитіше.

Підготуємо:

  • 2 кг картоплі;
  • тушку кролика (1 – 1,2 кг);
  • 300 мл білого сухого вина;
  • гілочку розмарину;
  • сіль, перець за смаком.

Починаємо кулінарне диво:

  • Кролика маринуємо в білому вині з гілочкою розмарину. Ідеальний час для маринування – кілька годин, протягом яких м’ясо встигне просочитися винним ароматом, а волокна стануть м’якими і ніжними.
  • Замариновану тушку кладемо в рукав і щільно зав’язуємо його – не дамо ароматним соків витікати.
  • Запікаємо спочатку (10 хвилин) при 250 градусах, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо при 160 градусах протягом 60 хвилин.

Подаємо тушку цілком, виклавши на блюдо. Доповнити кролика рекомендуємо вареною картоплею і зеленню. Обов’язково приготуйте соус зі сметани, зелені і зубки часнику. Мочаємо м’ясо в соус, заедаем картоплею і розуміємо – життя прекрасне!

Дивіться також:  Манти – 10 рецептів приготування смачних мантів в домашніх умовах
Прокрутка до верху