Як приготувати в духовці
Приготований кролик в духовці може вразити гостей в саме серце. Не у всіх будинках це блюдо подається навіть на святковий стіл. Для особливого смаку і вишуканості пропонуємо замаринувати тушку в білому столовому вини.
Запікати кролика краще в кулінарному рукаві – так він виходить соковитіше.
Підготуємо:
- 2 кг картоплі;
- тушку кролика (1 – 1,2 кг);
- 300 мл білого сухого вина;
- гілочку розмарину;
- сіль, перець за смаком.
Починаємо кулінарне диво:
- Кролика маринуємо в білому вині з гілочкою розмарину. Ідеальний час для маринування – кілька годин, протягом яких м’ясо встигне просочитися винним ароматом, а волокна стануть м’якими і ніжними.
- Замариновану тушку кладемо в рукав і щільно зав’язуємо його – не дамо ароматним соків витікати.
- Запікаємо спочатку (10 хвилин) при 250 градусах, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо при 160 градусах протягом 60 хвилин.
Подаємо тушку цілком, виклавши на блюдо. Доповнити кролика рекомендуємо вареною картоплею і зеленню. Обов’язково приготуйте соус зі сметани, зелені і зубки часнику. Мочаємо м’ясо в соус, заедаем картоплею і розуміємо – життя прекрасне!