Кролик, тушкований з картоплею і грибами
Додавши в блюдо гриби, ви обрадуете всіх, хто обожнює смачно поїсти і щільно. Рецепт легко приготувати в будній день або в свята, коли хочеться порадувати себе нетривіальними стравами. Гриби вибирайте будь – печериці, опеньки, лисички. Заморожені або свіжі – це теж не грає великої ролі.
Для грибного аромату досить додати в блюдо жменю подрібнених сушених грибів, посипавши ними інгредієнти, як спецією.
Необхідні інгредієнти:
- півкіло картоплі;
- тушка кролика (1 – 1,2 кг);
- 500 г грибів;
- цибулина;
- 150 р сметани;
- трохи рослинного масла для смаження;
- великий пучок зелені;
- сіль, перець за смаком.
Готувати будемо так:
- Гриби обсмажуємо з цибулею на окремій сковорідці. Нам важливо, щоб вся вода випарувалася.
- Кролика розрізаємо на шматочки і теж обсмажуємо.
- Картоплю ріжемо великими шматочками.
- З’єднуємо м’ясо, картопля та гриби. Заливаємо все сметаною, присаливаем і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 45 хвилин.
Готовність страви визначаємо за станом м’яса кролика – воно має розвалюватися на частини при найменшому торканні виделкою. Подаємо страву в керамічних глибоких тарілках, рясно посипавши зеленню.
Готувати кролика можна десятками інших способів. Легко гасити його в томатному соусі, на манер чахохбілі. Він поєднується з чорносливом, курагою і навіть з ананасами. Смачний він і з пастою, і з рисом, і з сочевицею. Експериментуйте на кухні, не бійтеся сміливих поєднань і нехай ваші близькі будуть ситими і щасливими. Приємного апетиту!