Кролик тушкований з картоплею – 7 рецептів

Кролик, тушкований з картоплею і грибами

Додавши в блюдо гриби, ви обрадуете всіх, хто обожнює смачно поїсти і щільно. Рецепт легко приготувати в будній день або в свята, коли хочеться порадувати себе нетривіальними стравами. Гриби вибирайте будь – печериці, опеньки, лисички. Заморожені або свіжі – це теж не грає великої ролі.

Для грибного аромату досить додати в блюдо жменю подрібнених сушених грибів, посипавши ними інгредієнти, як спецією.

Необхідні інгредієнти:

  • півкіло картоплі;
  • тушка кролика (1 – 1,2 кг);
  • 500 г грибів;
  • цибулина;
  • 150 р сметани;
  • трохи рослинного масла для смаження;
  • великий пучок зелені;
  • сіль, перець за смаком.

Готувати будемо так:

  • Гриби обсмажуємо з цибулею на окремій сковорідці. Нам важливо, щоб вся вода випарувалася.
  • Кролика розрізаємо на шматочки і теж обсмажуємо.
  • Картоплю ріжемо великими шматочками.
  • З’єднуємо м’ясо, картопля та гриби. Заливаємо все сметаною, присаливаем і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 45 хвилин.

Готовність страви визначаємо за станом м’яса кролика – воно має розвалюватися на частини при найменшому торканні виделкою. Подаємо страву в керамічних глибоких тарілках, рясно посипавши зеленню.

Готувати кролика можна десятками інших способів. Легко гасити його в томатному соусі, на манер чахохбілі. Він поєднується з чорносливом, курагою і навіть з ананасами. Смачний він і з пастою, і з рисом, і з сочевицею. Експериментуйте на кухні, не бійтеся сміливих поєднань і нехай ваші близькі будуть ситими і щасливими. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тефтелі з рисом – 10 рецептів приготування тефтелів з фаршу з рисом та підливкою
Прокрутка до верху