Крошка-картопля – 8 рецептів у духовці в домашніх умовах

Крихта-картопля – це смачна страва на основі печеної картоплі, яка подається до столу з різними начинками з олії, сиру, м’ясних виробів, грибів, зелені та приправ. Велика картопля загортається у фольгу і запікається в духовці, на грилі, в мікрохвильовій печі або на відкритому вогні. У цій темі вам пропонуються найсмачніші варіанти крихти-картоплі.

Крихта-картопля, запечена у фользі в духовці

Крихта-картопля, запечена у фользі в духовці, добре зберігає свою форму, а всередині виходить розсипчаста, смак печеної картоплі відрізняється від приготовленої іншим способом картоплі. Картопляну основу можна запекти у великій кількості та подати з різними начинками. У цьому базовому рецепті запікаємо картоплю у духовці, загорнувши у фольгу.

Інгредієнти:

на – 10 порції

  • Картопля – 10 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Крихітка-картопля в духовці готується дуже просто. Для запікання вибрати картопляні бульби приблизно однакового розміру. Їх ретельно промити зі щіточкою та серветкою добре обсушити.

Кожну картоплину щільно загорнути у складену в 3-4 шари фольгу.

Духовку увімкнути на 180°С. Підготовлену картоплю розкласти на ґратах. Запікати його, залежно від розміру бульб, від 50 хвилин до 1 години 20 хвилин.

Після цього витягти з духовки одну заготовку і перевірити на готовність. Це можна перевірити і довгою шпажкою чи ножем.

Кріп промити і дрібно нашаткувати. Подрібнити очищені зубки часнику.

Запечена картопля, розгорнувши фольгу зверху, розрізати навпіл і м’якоть трохи розім’яти вилкою.

Поверх картоплі покласти по шматочку вершкового масла|мастила|.

Потім картопля посипати сіллю та нарізкою кропу з часником. Крихту-картоплю, запечену у фользі в духовці відразу гарячою сервірувати до столу. Смачного!

Крихітка-картопля з сиром у домашніх умовах

Крихітка-картопля з сиром в домашніх умовах готується просто, але вимагає часу на запікання. Начинкою до запеченої картоплі береться будь-який сир на додаток вершковим маслом, часником і зеленню, що завжди виходить дуже смачно. У цьому рецепті беремо моцарелу. Вибираємо для запікання картопля з тонкою шкіркою та однакового розміру.

Час приготування: 1 година 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 3 шт.
  • Олія вершкове – 1.5 ч.л.
  • Моцарела – 20 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для цієї страви, згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій.

Крок 2. Картоплю добре промити під гарячою водою та зі щіточкою. Потім її обсушити серветкою.

Крок 3. Кожну картопля щільно загорнути в кілька шарів фольги.

Крок 4. Духовку увімкнути на 180°С. Картопля у фользі укласти на грати і запекти протягом 1,5 години.

Крок 5. За цей час приготувати начинку для картоплі. Сир подрібнити на середній тертці.

Крок 6. Дрібно нашаткувати кріп. Зубки часнику нарізати чи подрібнити на дрібній тертці.

Крок 7. Гарячу картоплю витягти з духовки та ножем зробити надріз.

Крок 8. Потім кожну картопля трохи розгорнути і м’якоть розім’яти виделкою.

Крок 9. Поверх картоплі покласти по шматочку вершкового масла|мастила|, додати|добавляти| подрібнені кріп з часником і посипати сіллю|соль| з чорним перцем.

Крок 10. Потім посипати картоплю тертим сиром, трохи стиснути і поставити в духовку ще 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Дивіться також:  Як правильно приготувати плов? 8 рецептів смачного і розсипчастого плову

Крок 11. Приготовлену крихту-картоплю із сиром в домашніх умовах відразу і гарячою сервірувати до столу. Смачного!

Крошка-картошка с беконом

Крихітка-картопля з беконом буде у вас варіантом цієї смачної страви, та й ситнішим. У цьому простому рецепті картоплю загортаємо у фольгу та запікаємо. Бекон обсмажуємо та доповнюємо сиром з часником, кропом та майонезом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Скибочки бекону – 6 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрану для запікання картоплю ретельно промити, обсушити серветкою та вилкою зробити кілька проколів шкірки.

Крок 2. Увімкніть духовку на 180°С. Кожну картопля щільно загорнути у фольгу, укласти у форму і поставити в духовку на 1-2 години, що залежить від розміру картопляних бульб.

Крок 3 Бекон нарізати тонкими брусочками і обсмажити на сковороді до рум’яного кольору.

Крок 4. На дрібній тертці подрібнити твердий сир із зубками часнику та до них додати смажений бекон.

Крок 5. До цієї начинки додати дві ложки майонезу і перемішати.

Крок 6. Запечена картопля поздовжньо і не до кінця надрізати ножем. Якщо він виявиться не пропеченим, поставити в духовку ще на деякий час.

Крок 7. Потім картошини трохи розгорнути і вилкою розм’яти м’якоть в пюре.

Крок 8. Поверх картоплі покласти начинку з бекону і ще на 10 хвилин поставити крихту-картоплю в духовку, щоб сир розплавився.

Крок 9. Приготовлену картоплю перекласти на блюдо та посипати дрібно нарізаним кропом.

Крок 10. Крихту-картоплю з беконом відразу й у гарячому вигляді сервірувати до столу. Смачного!

Крихітка-картопля з грибами

Крихта-картопля з грибами у цьому рецепті вам пропонується приготувати для пісного столу. Картоплю запікаємо у фользі. Для начинки гриби обсмажуємо із цибулею. Начинку доповнюємо пісним майонезом та веганським сиром. Але сир можна замінити великою кількістю грибів. Інгредієнти рецепта наведено однією порцію.

Час приготування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 1 шт.
  • Печериці – 2-4 шт.
  • Сир веганський – 40 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для крихти-картоплі, відповідно до пропорції рецепту і потрібної кількості порцій.

Крок 2. Картоплю промити, обсушити серветкою і щільно загорнути у 2 шари фольги. Запекти картоплю в духовці при 200 ° С протягом 1,5 години.

Крок 3. Печериці з цибулею почистити, дрібно нарізати і обсмажити до готовності, посипавши сіллю з|із| чорним перцем.

Крок 4. До обсмажених печериць додати натертий на тертці веганський сир, ложку майонезу та перемішати.

Крок 5. Спечену картоплю разом із фольгою розрізати на половинки.

Крок 6. М’якуш картоплі виделкою пюрувати.

Крок 7. Поверх картоплі укласти грибну начинку і поставити її в духовку ще на 5-7 хвилин для розплавлення сиру.

Крок 8. Приготовлену крихту-картоплю з грибами одразу й у гарячому вигляді подати до столу. Смачного!

Крихітка-картопля з ковбасою

Смачним та ситним варіантом начинки для крихти-картоплі є будь-яка ковбаса. У цьому рецепті беремо «Сервелат» і доповнимо начинку твердим сиром зі сметаною та зеленню. Картоплю запікаємо у фользі у духовці. Подати страву можна відразу після приготування або розігріти в духовці в будь-який час.

Дивіться також:  Картопляні крокети — 7 рецептів приготування

Час приготування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 8 шт.
  • “Сервелат” варено-копчений – 8 скибочок.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Сметана жирна – 3 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль морська – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати картоплю до запікання. Його промити зі щіточкою та зайву вологу видалити серветкою.

Крок 2. Всі бульби щільно загорнути в 4 шари фольги і протягом 1,5 години запекти в духовці при 180°С. Готовність перевірити, проколовши картоплю ножем чи шпажкою, адже недопечена картопля смачною не буде.

Крок 3. За цей час підготувати начинку. Ковбасу нарізати невеликими кубиками.

Крок 4. На дрібній тертці подрібнити твердий сир.

Крок 5. Запечена картопля акуратно розрізати навпіл і чайною ложкою витягти частину м’якоті.

Крок 6. М’якуш перекласти в окремий посуд і вилкою розім’яти.

Крок 7. До неї перекласти подрібнену ковбасу з сиром і додати сіль із чорним перцем.

Крок 8. Додати до начинки три ложки жирної сметани.

Крок 9. Потім додати дрібно нарізану зелень і перемішати начинку.

Крок 10. Приготовлену начинку розкласти поверх запеченої картоплі.

Крок 11. Перед подачею крихту-картоплю з ковбасою на 5 хвилин поставити в духовку, щоб сир розплавився або просто розігріти в мікрохвильовій печі в потрібний вам час, видаливши фольгу. Смачного!

Крихітка картопля з сосисками в гірчиці

Запечену в духовці крихту-картоплю як варіант страви для правильного харчування в цьому рецепті готуємо з сосисками в гірчиці. Рецепт простий. Сосиски обсмажуємо та змішуємо з соусом з майонезу та гірчиці, що виходить швидко та смачно, але час запікання залежить від розміру картоплі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 3 шт.
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Майонез – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Масло вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти згідно рецепту. Картоплю ретельно і зі щіточкою промийте та обсушіть серветкою.

Крок 2. Увімкніть духовку на 200°С. Кожну картоплину щільно загорніть у кілька шарів та запікайте у духовці до готовності. За такої температури картопля запечеться за 40-45 хвилин.

Крок 3. Звільніть сосиски від оболонки і наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Потім трохи обсмажте їх на розігрітій вершковій олії і до легкого рум’яного кольору.

Крок 5. До обсмажених сосисок додайте по чайній ложці гірчиці з майонезом, подрібнений часник і перемішайте.

Крок 6. Запечена картопля перекладіть на блюдо, розгорніть фольгу і частину м’якоті зверху приберіть. Посипте картоплю сіллю.

Крок 7. Поверх картоплі розкладіть начинку із сосисок у гірчиці та майонезі.

Крок 8. Посипте картоплю тертим натертим твердим сиром і поставте його в духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився.

Крок 9. Приготовлену крихту-картоплю з сосисками в гірчиці посипте нарізаною петрушкою і відразу подайте гарячою до столу. Смачного!

Крихітка картопля з куркою

Крихітка картопля з куркою буде у вас варіантом стандартних картопляних страв з м’ясом. Готується вона просто і до смаку не поступається подібним стравам із популярних кафе. У цьому рецепті для наповнювача відварюємо куряче філе і доповнюємо маринованим огірком з майонезом. Запікаємо картоплю у фользі в духовці.

Дивіться також:  Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів

Час приготування: 1 година 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля велика – 4 шт.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля промити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці при 180 ° С приблизно протягом 1,5 годин.

Крок 2. Куряче філе відварити протягом 15 хвилин у підсоленій воді та остудити.

Крок 3. Потім філе нарізати упоперек волокон тонкою соломкою.

Крок 4. Такою самою соломкою нарізати мариновані огірки.

Крок 5. Нарізку курячого філе з огірком посипати чорним перцем, додати|добавляти| трохи майонезу і перемішати.

Крок 6. Запечену картоплю розрізати навпіл, виделкою розім’яти м’якоть і покласти масло.

Крок 7. Потім зверху гарячу картоплю посипати тертим сиром, щоб вона трохи розплавилася.

Крок 8. Поверх картоплі розкласти наповнювач із курки. Приготовлену крихту картоплю з куркою відразу і гарячою сервірувати до столу. Смачного!

Крихта-картопля з м’ясним фаршем

Крихітка-картопля з м’ясним фаршем буде у вас не тільки закускою, але й смачною самостійною другою стравою до сімейного обіду або вечері. У цьому рецепті запікаємо крихту-картоплю у фользі, в духовці. М’ясний фарш для наповнювача обсмажуємо з цибулею та томатною пастою, доповнюємо солоним огірком та остаточно запікаємо все під сирною скоринкою.

Час приготування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Томатная паста – 2 ст.л.
  • Сир – 80 гр.
  • Солоний огірок – 2 шт.
  • Масло вершкове – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, усі інгредієнти для крихти-картоплі.

Крок 2. Картоплю ретельно промийте, обсушіть, змастіть олією, посипте сіллю, загорніть у фольгу і запікайте в духовці при 200 ° С протягом 50-60 хвилин.

Крок 3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на розігрітій олії. До нього перекладіть м’ясний фарш і виделкою добре розімніть.

Крок 4. Смажте фарш при помішуванні протягом 7-10 хвилин.

Крок 5. Потім до фаршу додайте дві столові ложки томатної пасти та сіль із будь-якою приправою.

Крок 6. Натоміть фарш на невеликому вогні ще 10 хвилин.

Крок 7. На дрібній тертці подрібніть шматочок твердого сиру.

Крок 8. Запечена картопля, не перекладаючи з дека, розріжте разом із фольгою навпіл.

Крок 9. Поверх його покладіть по невеликому шматочку вершкового масла і виделкою розімніть м’якоть.

Крок 10. Потім поверх картоплі розкладіть обсмажений фарш.

Крок 11. Солоні огірки натріть на тертці і розкладіть поверх фаршу.

Крок 12. Посипте крихту-картоплю тертим сиром і на 10-15 хвилин поставте в духовку вже при 180°С.

Крок 13. Приготовлену крихту-картоплю відразу гарячою подайте до столу. Смачного!