Останнім часом каша з кукурудзи стала набирати популярність в нашій країні. Це не дивно, адже вона завжди виходить не тільки поживною і смачною, але також корисною. Пропонуємо кілька вдалих рецептів кукурудзяної каші на молоці.
Класична молочна кукурудзяна каша
Класичний рецепт включає в себе мінімум доступних інгредієнтів. В результаті страва виходить ще бюджетним. Воно готується з: 2/3 ст. кукурудзяної крупи, 4 ст. молока, чайної ложки солі, 65 г якісного вершкового масла, 3 великих ложок цукрового піску.
- Молоко солиться, подслащивается і в невеликій каструльці відправляється на плиту.
- Як тільки рідина закипить, в неї можна всипати крупу.
- При інтенсивному помішуванні страва готується 20-25 хвилин. Нагрівання плити повинен бути слабким.
За пару хвилин до готовності в кашу відправляється масло.
Як зварити в мультиварці?
В «розумній каструлі» також варто варити кукурудзяну кашу на молоці. У такому випадку вона виходить більш ситної і ніжною. З продуктів береться: щіпка солі, велика ложка цукру-піску, 1 мультиварочный склянку крупи і в 2 рази більше молока, щіпка солі, великий шматочок вершкового масла.
- Кукурудзяна крупа разом з скибочками фермерського масла викладається в ємність пристрою.
- Спочатку продукт повинен 12-14 хвилин потомитися в програмі «Випічка».
- Далі в чашу відправляється молоко. Компоненти солятся і підсолоджують.
- Готується страва 35 хвилин у програмі «Гречка».
У частування, розкладеного по тарілках, додати порцію вершкового масла.
З додаванням сухофруктів
Такий варіант каші з кукурудзяної крупи особливо припаде до смаку самим маленьким членам сім’ї. Адже він виходить ласим. З сухофруктів можна брати будь-які: інжир, фініки, родзинки, курагу, чорнослив (по щіпці). Також із продуктів використовується: 1 ст. крупи, сіль на кінчику ложки, 35-45 г якісного вершкового масла, 2,5 ст. чистої негазованої води, велика ложка цукру-піску.
- Якщо крупа по консистенції крупніше манки, то її потрібно ретельно неодноразово промити під холодною проточною водою.
- Для варіння частування використовується посуд з антипригарним покриттям. Поверх кукурудзяної крупи висипається дрібна сіль, цукор, виливається вода.
- Коли рідина закипить, можна зменшувати нагрівання до самого мінімального і закладати в неї вибрані сухофрукти без кісточок, нарізані дрібними шматочками.
- Вариться під кришкою ще 12-14 хвилин.
- Дати настоятися близько півгодини.
Якщо блюдо виявилося густим, а крупа ще сирувата, можна тушкувати страву до готовності на водяній бані, додавши порцію кип’яченої води.
Каша з кукурудзяної крупи на молоці з гарбузом
Для посилення аромату такого яскравого частування можна використовувати ванільний цукор. Гарбуз можна використовувати як свіжу, так і заморожену (220-240 м). Деякі господині натирають її і зберігають в морозилці, застосовуючи при необхідності. Крім неї, потрібно підготувати: 1 ст. кукурудзяної крупи, в 2,5 рази більше рідини (молока або молока з водою), 4-5 десертних ложок цукру-піску, великий шматочок вершкового масла. Як смачно і правильно зварити кукурудзяну кашу на молоці, розповідається далі.
- Крупа промивається холодною водою в декілька заходів, поки рідина не стане повністю прозорою.
- Гарбуз позбавляється від внутрішніх волокон, насіння і шкірки. Далі сонячний овоч ріжеться мініатюрними кубиками.
- В зручну каструлю складається гарбуз, зверху відправляється цукор, крупа і не холодне молоко (або його суміш з водою).
- Вариться до м’якості і повного всмоктування рідини на маленькому вогні.
Подається каша з натуральним бджолиним медом.
Рецепт приготування для дітей
Важливо відзначити, що в обговорюваній каші не містить глютен. Тому їй можна годувати навіть дітей з алергією на білок. Готується з: 90 мл молока, 180 мл води, 3 великі ложки крупи, шматочок вершкового масла.
- Якщо дитина віком до 1 року, то потрібно перемолоти крупу в борошно.
- Далі продукт заливається водою і готується 25 хвилин на слабкому вогні.
- Майже готова каша остуджується і злегка збивається блендером.
- У масу додається молоко, і вона повертається на вогонь ще на 6-7 хвилин.
- Залишилося настояти і нагодувати дитину.
Куштувати кашу можуть малюки старше 8 місяців.
Каша з сиром
Жодна інша крупа так гармонійно не поєднується з сиром і зеленню. Ці добавки ідеально доповнюють смак кукурудзяної молочної каші. Крім будь-якого твердого сиру (110 г) і пучка кропу, будуть використовуватися наступні інгредієнти: 3 склянки жирного коров’ячого молока, 1,5 ст. крупи, великий шматочок якісного вершкового масла, сіль. Найзручніше для приготування використовувати мультиварку.
- Крупа неодноразово промивається водою до прозорості рідини.
- У невеликій каструльці до кипіння доводиться молоко.
- В чашу «розумної каструлі» висипається кукурудзяна крупа. Продукт потрібно посолити за смаком.
- Зверху виливається молоко.
- У відповідній програмі каша з кукурудзяної крупи готується 55-65 хвилин.
Ще гарячим частування щедро посипається тертим сиром і присмачується вершковим маслом.
Смачне і ситне блюдо з м’ясом
Для частування краще змішати молоко і воду в однакових пропорціях. Всього рідини повинно вийти 3 склянки. Знадобиться: солодкий болгарський перець, гілочка свіжого базиліка, 1 ст. крупи, гілочка розмарину, сіль, 2 цибулини, морква, 470 г м’якоті свинини, 2-3 щіпки прованських трав.
- На розігрітій олії до рум’яного кольору обсмажуються шматочки свинини. Далі м’ясо перекладається в чавунний казан або товстостінну каструлю.
- У маслі обсмажують всі подрібнені овочі до м’якості. У суміш відправляється сіль, розмарин і базилік (без попередньої нарізки), прованські трави.
- Овочева обсмажування перекладається до м’яса.
- Інгредієнти заливаються водою і після закипання нудяться на повільному вогні до повної готовності м’яса.
- Залишилося всипати промиту крупу і продовжувати ловлення ще 20-25 хвилин, поки вся рідина не вбереться в кукурудзу.
Подається страва з асорті з маринованих овочів.