Кукурудзяна каша – унікальне і дуже смачне блюдо. Існує маса різноманітних рецептів її приготування: просто на молоці, з сухофруктами, м’ясом, сиром. Кукурудзяна каша в мультиварці особливо хороша.
Зварити її буде зовсім нескладно, якщо скористаєтеся одним з наших рецептів і дізнаєтеся кілька хитрощів її приготування:
каша буде смачніше, якщо зберігати крупу в сухому і не дуже теплому приміщенні;
не слід замочувати крупу, досить просто промити її перед варінням;
якщо ви любите рідку кашу, то крупу і воду слід взяти в пропорції один до п’яти, а для густої консистенції співвідношення має бути один до трьох;
готову кукурудзяну кашу, якщо вона вийшла дуже густий, можна змішати перед подачею з кефіром;
для приготування рекомендується взяти каструльку з товстими стінками;
обов’язково помішуйте кашу в процесі приготування.
Молочна кукурудзяна каша в мультиварці. Кращий рецепт для дітей
Значна частина господинь все частіше віддає перевагу приготуванню їжі з допомогою мультиварки. Скористайтеся нашим рецептом.
молоко коров’яче – 3 склянки;
вода питна – 3 склянки;
крупа кукурудзяна – 1 стакан;
цукровий пісок – приблизно 3-4 столових ложки;
рафінована олія – 1 столова ложка;
вершкове масло – для подачі, за смаком.
Рецепт приготування каші дуже простий.
Крупу промиваємо під холодною проточною водою (зазвичай вона буває досить чиста, зверніть увагу на її якість при покупці).
Відправляємо в ємність мультиварки молоко і воду.
Додаємо цукор та крупу.
Вливаємо в чашу трохи рослинного масла.
Вибираємо режим «Каша», виставляємо час приготування 35-40 хвилин, закриваємо кришку.
Можна зайнятися іншими справами, а кукурудзяна каша в мультиварці звариться практично без вашої участі. Буде добре, якщо в середині процесу приготування ви заглянете в чашу і трохи завадите її, додавши, при необхідності, молоко.
Молочна кукурудзяна каша сподобається не тільки дітям, але і дорослим. Вона хороша для подачі на сніданок і вечерю.
На воді
Цей рецепт цілком заслуговує вашої уваги, оскільки він простий у виконанні і приготовлена таким способом каша добре поєднується з нежирним м’ясом птиці, сирним соусом, горіхами і сухофруктами.
крупа — 200 г;
вода питна, очищена — 700-1300 мл;
сіль за смаком;
вершкове масло (для подачі)
Дії:
Для початку слід промити крупу, воду налити в каструлю і довести її до кипіння.
Крупу висипаємо при постійному помішуванні в киплячу підсолену воду.
Максимально зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
З додаванням сухофруктів
Сухофрукти додадуть цікавий смак каші на воді або молоці. Рекомендується взяти родзинки, чорнослив, курагу.
Зварити кукурудзяну кашу можна двома способами.
Промиті сухофрукти додати вже після того, як розкладіть кашу по тарілках і змажете її маслом.
Інший варіант – розмістити сухофрукти в каструлю з кашею за 20 хвилин до закінчення готовності.
З гарбузом
Кукурудзяна каша поєднується з гарбузом також добре, як і пшоняна. Це блюдо на сніданок оцінить вся сім’я.
Для приготування візьмемо:
кукурудзяна крупа – 1 склянка;
молоко коров’яче – 750 мл;
гарбуз (подрібнена на тертці, або порізана шматочками) – 250-300 г;
сіль і цукор за смаком;
вершкове/топлене масло.
Дії:
Готуємо крупу: промиваємо, обсмажуємо на сухій частою сковороді (без додавання олії). Обсмажування зробить смак цієї крупи більш яскравим.
Молоко наливаємо в каструльку з товстими стінками і доводимо до кипіння, після чого акуратно засипаємо туди крупу і даємо постояти 20-30 хвилин.
Очищену подрібнену гарбуз присипаємо цукром і, дочекавшись, коли вона дасть сік, варимо кілька хвилин.
Перекладаємо гарбуз в каструльку з крупою і готуємо на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
Кукурудзяна каша чудово поєднується не тільки з фруктами, але і з фаршем, м’ясом. Спробуємо приготувати її в мультиварці.
Для приготування знадобиться:
крупа кукурудзяна – 250 г;
вода питна – 750 мл;
свинина/ м’ясо птиці – 300-400 г;
цибулю і моркву – по одній штуці;
сіль, спеції, зелень – за смаком;
рослинна рафінована олія – 1 ст. л.
Дії:
Готуємо все необхідне: крупу промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками м’ясо, дрібно ріжемо цибулю і зелень, натираємо моркву.
На дно мультиварки наливаємо олію і з допомогою режиму «смаження» м’ясо обробляємо протягом десяти хвилин. Після того, як м’ясо буде підготовлено, додаємо до нього сіль і спеції.
Додаємо до м’яса подрібнені овочі і обсмажуємо разом з м’ясом приблизно 5 хвилин.
Далі кладемо в чашу чисту крупу разом з трьома склянками води.
Вибираємо режим «каша» і виставляємо час приготування 40 хвилин.
По закінченні приготування можна додати зелень і дати каші постояти ще 7-10 хвилин, не вимикаючи при цьому мультиварку.
Інший варіант: зелень поставити на стіл, щоб ваші домочадці могли покласти її собі в тарілку в потрібній кількості.
З додаванням сиру
Ця каша незвичайно смачна, якщо додати в неї сир.
Нам буде потрібно:
кукурудзяна крупа — 350 г;
питна вода – 1 літр;
сіль і зелень за смаком;
рослинна олія – 1 столова ложка;
сир твердих сортів (підійде будь-який, від пармезану до бринзи) – 100-150 р.
Дії:
Промити крупу, натерти сир на тертці.
Налити в чашу мультиварки воду, відправити туди крупу, посолити.
Додати трохи рослинного масла (щоб не підгоріла каша).
На індикаторі виберіть режим «каша», час приготування – 40 хвилин.
Готову кашу розкласти по тарілках, додати вершкове масло, сир, зелень.
Особливості приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд
В мультиварці Поларіс для приготування кукурудзяної каші слід вибирати режим «рис», час приготування – 40 хвилин. У моделях Редмонд вибирайте режим «каша».
Якщо для приготування каші з м’ясом в мультиварці Редмонд ви будете застосовувати режим обсмажування, то слід враховувати, що вибір на індикаторі часу приготування «5 хвилин», забезпечить обсмажування м’яса протягом двадцяти хвилин, тому стежити за приготуванням страви в цьому режимі слід обов’язково.