Кукурудзяна каша в мультиварці на молоці – 5 рецептів приготування

Невідомо чому, але це блюдо зовсім не популярне у нас. А адже кукурудзяна каша в мультиварці на молоці – смачний і ситний сніданок для всієї родини.

Класична кукурудзяна каша в мультиварці на молоці

Страва чимось нагадує за смаком кукурудзяні палички і готується швидко. Тому обов’язково спробуйте приготувати таку кашу на сніданок, особливо якщо ще жодного разу цього не робили.

Необхідні продукти:

  • 150 грам кукурудзяної крупи;
  • сіль і цукор на свій смак;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 0,7 літра молока.

Процес приготування:

Кукурудзяну крупу, як і будь-яку іншу, перед вживанням потрібно обов’язково промити і дати їй обсохнути. Після цього її можна викладати в чашу мультиварки.

  • Відразу ж кладемо вказану кількість масла, щіпку солі і заповнюємо ємність молоком.
  • Включаємо прилад в режим «Молочна каша» приблизно на 30 хвилин перед подачею присипаємо блюдо цукром по своєму смаку.

Правильні пропорції молока і крупи

Щоб отримати смачну страву, а не дивною консистенції неаппетитную масу, потрібно знати правильні пропорції каші і молока при готуванні її в мультиварці.

Багато залежить і від власних уподобань господині. Кашу який консистенції ви хочете отримати в результаті?

  • Для досить густою і в’язкою буде оптимальною пропорція 1:3. Тобто, на склянку крупи потрібно три склянки молока.
  • Щоб отримати рідку кашу-бовтанку, потрібно збільшити кількість молока до п’яти склянок (пропорція крупа/молоко відповідає 1:5).
Дивіться також:  Яловича печінка — 13 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху