Невідомо чому, але це блюдо зовсім не популярне у нас. А адже кукурудзяна каша в мультиварці на молоці – смачний і ситний сніданок для всієї родини.
Класична кукурудзяна каша в мультиварці на молоці
Страва чимось нагадує за смаком кукурудзяні палички і готується швидко. Тому обов’язково спробуйте приготувати таку кашу на сніданок, особливо якщо ще жодного разу цього не робили.
Необхідні продукти:
- 150 грам кукурудзяної крупи;
- сіль і цукор на свій смак;
- 50 грам вершкового масла;
- 0,7 літра молока.
Процес приготування:
Кукурудзяну крупу, як і будь-яку іншу, перед вживанням потрібно обов’язково промити і дати їй обсохнути. Після цього її можна викладати в чашу мультиварки.
- Відразу ж кладемо вказану кількість масла, щіпку солі і заповнюємо ємність молоком.
- Включаємо прилад в режим «Молочна каша» приблизно на 30 хвилин перед подачею присипаємо блюдо цукром по своєму смаку.
Правильні пропорції молока і крупи
Щоб отримати смачну страву, а не дивною консистенції неаппетитную масу, потрібно знати правильні пропорції каші і молока при готуванні її в мультиварці.
Багато залежить і від власних уподобань господині. Кашу який консистенції ви хочете отримати в результаті?
- Для досить густою і в’язкою буде оптимальною пропорція 1:3. Тобто, на склянку крупи потрібно три склянки молока.
- Щоб отримати рідку кашу-бовтанку, потрібно збільшити кількість молока до п’яти склянок (пропорція крупа/молоко відповідає 1:5).