Кульки з сиру – 6 швидких і смачних рецептів приготування

Кульки з сиру – це не тільки смачне, але і корисне блюдо, яке точно оцінять діти. Його можна подати до чаю, взяти з собою на пікнік або покласти дитині в школу в якості обіду. При цьому готувати сирні кульки просто і цікаво.

Класичні кульки з сиру, смажені в маслі

Класичний рецепт багатьом знайомий ще з уроків праці в школі. В радянські часи це було, мабуть, одне із самих головних ласощів.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г домашнього сиру;
  • 60 г цукру;
  • пакетик ванілі;
  • 1 сире яйце;
  • 0,5 ч. л. гашеного соди;
  • 150 г борошна;
  • 350 мл соняшникової олії;
  • щіпка солі.

Сир повинен бути жирним, тому краще брати домашній. Ванільний цукор можна замінити на будь-який ароматизатор, наприклад, на кавовий екстракт або цедру лимона.

Спосіб приготування:

  • Розбити куряче яйце, додати всі сухі інгредієнти, крім соди.
  • Збовтати суміш з допомогою віночка до однорідної маси.
  • Взяти сир і подрібнити. Для цього можна використовувати блендер.
  • Викласти перетертий сир в суміш з яйцем і цукром.
  • Всипати в сир соду, гашену оцтом.
  • Додати в масу борошно і все ще раз добре перемішати.
  • Відщипнути від сиру невеликий шматочок і скачати з нього цілий клубок невеликого розміру. Процедуру повторювати до тих пір, поки тісто не закінчиться.
  • У попередньо розігріту олію запустити круглі грудочки і готувати на слабкому вогні.
  • Шумівкою кульки помістити на паперові серветки, щоб стекли залишки олії.

Після всіх маніпуляцій залишиться тільки викласти їх на тарілку і посипати пудрою.

Готуємо з сиром

Цей рецепт відрізняється від класичного варіанту приготування тим, що містить сир. Тому кульки відрізняються солоним смаком.

Необхідні продукти:

  • 250 г жирного сиру;
  • 40 г твердого сиру;
  • 120 г пшеничного борошна;
  • 2 невеликі яйця;
  • 0,5 ч. л. розпушувача тіста;
  • 400 мл соняшникової олії;
  • свіжа зелень;
  • щіпка солі.
Дивіться також:  Курячі сердечка в сметані – 6 смачних рецептів

Алгоритм приготування:

  • Змішати в ємності сир, сирі яйця і сіль.
  • Натерти сир на крупній або дрібній тертці, кому як подобається.
  • Всипати в сирну суміш натертий сир, зелень, борошно і розпушувач.
  • Всі інгредієнти ретельно змішати.
  • З отриманого тіста сформувати кульки невеликого діаметру.
  • В заздалегідь нагріту олію кинути кульки і обсмажити до золотистої скоринки.
  • Готові кульки обтерти паперовими рушниками.

Подавати кульки з сиру смажені в маслі можна як в теплом, так і в холодному вигляді.

Як приготувати в духовці

Цей спосіб приготування сирних кульок передбачає використання духовки замість плити.

Необхідні компоненти:

  • 250 г будь-якого сиру;
  • 1 столове яйце;
  • 50 г цукрового піску;
  • 160 г борошна;
  • 5 г розпушувача тіста;
  • пакетик ванілі;
  • щіпка солі.

Спосіб запікання:

  • Викласти сир в ємність, з’єднати його з сирим яйцем, сіллю, цукром і ваніллю.
  • Збити всі інгредієнти блендером до однорідного складу.
  • В отриману суміш просіяти через сито борошно, всипати розпушувач тіста і все ще раз перемішати.
  • З тіста включити кульки розміром з горішок і викласти на деко, попередньо обкладений пергаментним папером. Щоб тісто не прилипало до рук, долоні рекомендується обсипати борошном, або занурити в олію.
  • Випікати кульки при 180 градусах протягом 30-40 хвилин.
  • Вийняти сирну страву з духовки і дати охолонути.

Частування слід подавати на стіл, попередньо прикрасивши гілочками м’яти і пудрою.

Сирні кульки в шоколаді

Немає людини, який би не любив шоколад. Саме тому знайшовся кулінар, який поєднав в одному блюді смачне і корисне, придумавши рецепт сирних кульок з шоколадом.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 г сирної маси;
  • 1 сире яйце;
  • 10 г цукру;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • 40 г гіркого шоколаду;
  • борошно;
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Соковиті котлети з мішаного фаршу — 5 рецептів приготування в духовці на сковороді

Алгоритм приготування:

  • Викласти в глибоку ємність яйце і сир, ретельно збити.
  • Додати до сирної маси борошно, цукор і сіль. Все перемішати.
  • Поламати плитку шоколаду на часточки розміром 1-2 див.
  • На робочій поверхні розсипати борошно і зайнятися тестом.
  • Відірвати від тесту невеликий шматок тіста, в середину покласти шматочок шоколаду, і сформувати кульку. Цю процедуру проробити з усіма грудочками тесту.
  • Налити у велику ємність масло і поставити на вогонь.
  • Шумівкою опустити кульку в ємність і готувати до тих пір, поки він не набуде золотисто-коричневий колір.

Готові кульки можна викласти на тарілку і подавати, присипавши цукровою пудрою.

У фритюрі

Багато запитують, як приготувати сирні кульки у фритюрі? Достатньо лише познайомитися з наступним рецептом!

Необхідні компоненти:

  • 400 г кисломолочного продукту;
  • 1 сире яйце;
  • 50 г цукру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • 100 г цукрової пудри;
  • щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Викласти сир у велику ємність, з’єднати з яйцем, цукром і сіллю.
  • Додати в масу соду, борошно і розмішати все виделкою до однорідності.
  • Ретельно вимісити тісто, щоб воно вийшло не дуже липким і густим.
  • Взяти тісто і зліпити невеликі кульки.
  • Налити в сотейник олію і нагріти до появи бульбашок.
  • З допомогою двох вилок або шумівки опустити в масло кульки.
  • Як тільки кульки придбають золотисту скоринку, помістити їх на паперові рушники.

Частування рекомендується подавати в охолодженому вигляді, присипавши цукровою пудрою.

Солоні кульки з сиру

Це рецепт підійде тим, хто не любить солодке, але хоче порадувати себе чимось особливим і смачним.

Необхідні продукти:

  • 300 г сиру;
  • 1 куряче яйце;
  • 40 г панірувальних сухарів;
  • 60 г бекону або ковбаси;
  • 60 р тертого сиру;
  • соняшникова олія;
  • щіпка солі.
Дивіться також:  Тефтелі в мультиварці з підливою – 7 рецептів

Алгоритм приготування:

  • Подрібнити сир виделкою, розбити до нього яйце і все перемішати.
  • Додати в масу тертий сир, сіль і все ретельно змішати.
  • Нарізати зручним способом бекон і додати в тісто.
  • З тіста зробити кульки невеликого діаметру і обваляти в паніровці.
  • Відправити кульки в холодильник на 30 хвилин, потім знову обваляти в паніровці.
  • Обсмажити кульки на сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки.
  • Подрумянившиеся вироби остудити.

Готові кульки, незважаючи на солоний смак, непогано поєднуються з чаєм.

У висновку варто сказати, що кульки з сиру, це дійсно смачна страва, а завдяки різноманіттю рецептів їх можна приготувати до будь-якого столу, будь то чаювання з друзями або застілля в честь сімейного свята.

Прокрутка до верху