Відоме грузинське блюдо — курча тютюну має величезну популярність не тільки у себе на батьківщині, але і за її межами. Приготувати курчати тютюну на сковороді під пресом, рецепт якого в домашніх умовах багатьом може здатися складним процесом, можна спробувати, дотримуючись послідовність дій, представлених у цій статті. Здивуйте не тільки своїх близьких, але і гостей виконанням особливого страви.
Як приготувати курчати тютюну на сковороді під пресом?
Цей ароматний, часниковий курча так і манить до себе справжніх гурманів. Дане блюдо вшановується майже в кожному будинку, тому деякі вважають, що це російська страва. Але це зовсім не так. Як було вище згадано — це страва грузинської кухні, в ньому відчувається аромат місцевих приправ, поліпшують смакові якості м’яса, збуджуючи апетит.
Класичний маринад для рецепта
Нам знадобиться:
- лимон — 1 шт. невеликого розміру;
- чорний мелений перець;
- часник — 4 зубчики;
- хмелі-сунелі, сіль.
Приготування:
На замітку. Соковитим страва вийде з курчати бройлера завдяки більш високій жирності м’яса.
Технологія приготування
Приготувати курчати тютюну досить просто, потрібно лише дотримуватися даних рекомендацій:
Готуємо традиційний рецепт по — грузинськи на сковороді
В радянські часи курча тютюну можна було з легкістю насититься, так як він продавався майже в кожному буфеті. А все тому, що курка в ті часи була більш доступна, ніж м’ясо
Якщо ж ви вперше готуєте рецепт курчати тютюну на сковороді, обов’язково спробуйте оригінал страви.
Складові компоненти:
- курча — 0,6 кг;
- сіль і червоний перець, паприка;
- сметана — 2 ст. л.;
- аджика.
Соус:
- бульйон — 2 ст. л.;
- часник — 2 зубчики;
- сіль.
Обробляємо курчати: робимо поздовжній розріз на грудці і видаляємо надлишки жиру і шкіри. Акуратно відбиваємо курча по хребту, прикривши прозорою плівкою, щоб уникнути розбризкування рідини.
Обмазуємо курку спеціями, і даємо промаринуватися кілька годин.
На сковороду вливаємо олію, змішуємо сметану і аджику. Даною сумішшю намазуємо спинку курчати і кладемо в посуд, розташовуючи зверху прес. Це може бути звичайний ківш з водою. Обсмажуємо з кожної сторони по 10 хвилин на помірному вогні.
Для соусу: часник натираємо на дрібній тертці і додаємо бульйон (воду), солимо за смаком. Цим соусом приправляємо готового курчати тютюну.
Окремо подаємо зелений салат.
Рецепт під пресом з картоплею
При приготуванні картоплі разом з курчам, гарнір просочується соками м’яса птиці і маринаду, і від цього блюдо виходить ще смачніше звичайного. Відмінно підходить як для святкового столу, так і для посиденьок з друзями.
Інгредієнти:
- курка — 0,8 кг;
- картопля — 0,7 кг;
- масло вершкове — 50 г;
- часникові зубки — 3 шт.;
- лимон — 2 шт.;
- олія оливкова — 50 мл;
- приправа для курки — ½ пачки;
- мелений перець і половина гострого перцю;
- кінза — 1 пучок.
Приготування:
На замітку. Якщо заздалегідь промаринувати курочку в маринаді або натерти її спеціями і дати просочитися ними, то страва вийде набагато прянее, ароматні.
Курча тютюну в томатному соусі
Грузинське блюдо в даній інтерпретації виходить неймовірно ніжним на смак, але і в той же час має нотки прянощі. Обов’язково спробуйте приготувати курчати тютюну в пікантному томатному соусі.
Нам знадобиться:
- курка — 0,8 кг;
- аджика — 2 ст. л.;
- коріандр і чорний перець — по 3 -4 зернини;
- вершкове масло — 2 ст. л.
Для соусу:
- вершки або сметана — 0,5 склянки;
- томатна паста — 60 г;
- сіль.