Курча тютюну в духовці – 7 рецептів

Рецепт з сиром в духовці

Сир надає страві особливу прянощі, остринки та вишуканості. Куряче м’ясо відмінно поєднується з будь-яким видом сиру, але особливо добре використовувати сири сорту «Гауда», «Пошехонський», або «Король Артур».

Для приготування візьміть тушку курчати, відбийте її і натріть давленим часником. Дайте трохи промаринуватися. Запечіть птицю під гнітом до повної готовності, а за 5 -10 хвилин посипте тертим на крупній тертці сиром. Ледь сир розплавився, а зверху з’явилася золотава скоринка, виймайте блюдо і подавайте до столу. Особливо смачний курча тютюну під сиром з теплим білим хлібом, цибулевої чіабаттою.

Нюанс! Якщо зробити на курчаті сирно-помідорну «шапочку», воно буде нагадувати смаком м’ясо по-французьки, настільки улюблене росіянами на святкових застіллях.

Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування
Прокрутка до верху