У томатному соусі
Курчати можна тушкувати в томатному соусі за аналогією з чахохбілі. У цій версії страва виходить дуже ніжним, але разом з тим пряним. Мудрі господині подають його з розсипчастим рисом, посипавши великою кількістю свіжої петрушки, базилика, кинзи: так всі інгредієнти вдало підкреслюють один одного.
Приготуйте курчати за класичним рецептом. Поки він прожарюється в духовці зробіть маринад: змішайте півсклянки сметани з томатною пастою (60 р.), підсолити за смаком. Через 15 хвилин після початку процесу готування знімайте гніт і залийте соусом курчати. Тепер зменшіть вогонь до 150 градусів і тушкуйте ще 30 хвилин, періодично поливаючи м’ясо соусом. Курча тютюну готовий, якщо м’ясо буквально сповзає з кісточок.
Увага! Замість томатної пасти краще взяти свіжі томати, натерті без шкірки до стану кашки, а сметану завжди краще замінити свіжими вершками.