Курча тютюну в духовці – 7 рецептів

Курча тютюну — грузинський рецепт

Багатьох хвилює питання: а як говорити правильно: курча тапака або тютюну? У нас прижилося тютюну, хоча знаючі люди знають: назва походить від спеціальної сковорідки з важкою кришкою-пресом під назвою тапака, на якому його готують в Грузії (там цей посуд ще відома як «цицила тапака»). В наші дні технологія значно спростилася: в умілих руках господинь птах виходить смачною на звичайній сковороді, сковорідці-гриль, деку в духовці.

У рецепті на грузинський манер важливо вибрати невелику тушку і попередньо замаринувати її протягом декількох годин в особливій суміші спецій, куди входять перець, куркума, насіння гірчиці, лаврове листя, каррі, хмелі сунелі. Далі мудрувати не треба – дотримуйтесь класичною рецептурою і страва вийде смачним, не гірше, ніж на його історичній батьківщині.

Дивіться також:  Англійський сніданок – 8 рецептів традиційного приготування
Прокрутка до верху