Час приготування страви 1 годину.
Розраховувала рецепт на 4 порції.
Основні інгредієнти для приготування курочки, фаршированої лисичками:
- Курка – 1 шт. (1-1,3 кг)
- М’ясний фарш – 300-350 рр.
- Лисички – 300-350 рр.
- Часник – 2 зубці.
- Цибуля -2 шт.
- Перець мелений чорний, сіль – за смаком.
- Олія оливкова – 4-5 ст. л.
- Свіжа або сушена зелень – за смаком.
- Олія соняшникова.
Як приготувати курку, фаршировану лисичками
Цей рецепт займає почесне місце в нашій родині, готую цю курочку як на сімейні торжества, так і просто на вечерю. Вона просто тане у роті. Отже, розповім поетапно виконання цього рецепта. Спочатку вам потрібно взяти курку помити і обмазати будь-якими улюбленими спеціями, якщо час дозволяє, то робимо це заздалегідь і залишаємо на кілька годин постояти, тоді вона буде ще більш ароматна і апетитна. Приступимо до приготування начинки: режим цибулю півкільцями або дрібно-кому як подобається і підсмажуємо його на соняшниковій олії. Додаємо дрібно нарізаними кубиками гриби (брала лисички, але можна використовувати будь-які грибочки, але краще лісові) і смажимо ще 5-10 хвилин помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Отриману консистенцію змішуємо з м’ясним фаршем (для приготування фаршу змішувала яловичий і свинячий в пропорції 1 до 1, але можна, якийсь один, який вам більше подобається), солимо і перчимо за смаком.
Далі, беремо нашу курочку і начиняємо її отриманою масою. Шов скріплюємо зубочистками або зашиваємо (беремо швейну голку з звичайною ниткою, зашиваємо з обох сторін нашу курку), щоб весь сік не витікав і залишався всередині. Тоді курочка буде дуже соковита і смачна. Змішуємо подрібнений часник, олія оливкова, сіль, перець, потім натираємо курочку отриманою сумішшю. Укладаємо її у форму, попередньо змастивши олією. І поміщаємо в розігріту духовку до 170-180 градусів на 50-55 хвилин.
Виймаємо готову курочку, акуратно витягуємо зубочистки (якщо зашивали нитками, то зняти досить просто смикнувши за один кінець нитки) і страва готова. Можна подавати курку з запеченими будь-якими овочами (брала бульби картоплі, обвалювала в майонезі з аджикою і трохи перчила. Картопля запікала прямо в формі де і курку, тоді він ставав ще смачніше від соку курочки, але можна запікати і окремо, на ваш вибір) попередньо посипати зеленню і все готово. Все дуже смачно! Краще подавати блюдо гарячим.
Сподіваюся, цей рецепт курочки, фаршированої лисичками вам доведеться по смаку! Приємного апетиту!