Курка, фарширована млинцями – 6 рецептів

Яких тільки немає рецептів запікання курки в духовці. Але цей самий незвичайний і цікавий. Курка наповнюється фаршированими млинцями і запікається в духовці. Начинки можуть бути самими різними – вибирайте на свій смак!

Курка, фарширована млинцями – класичний рецепт

Це оригінальне блюдо, яке можна подати на будь сімейне свято в якості основного гарячого. З підготовкою самої птиці доведеться повозитися, але в результаті вийде шикарне блюдо! Ситна страва, в якому майже зовсім немає кісток. І ваші гості дізнаються про це, як тільки скуштують перший шматочок!

Список інгредієнтів:

  • одна курка;
  • головка цибулі;
  • одна морква;
  • пару ложок оливкової олії;
  • одне яйце;
  • 0,1 кг будь-якого сиру;
  • 0,12 кг сметани;
  • за смаком солі;
  • за смаком приправи для курки.

Для млинців:

  • стакан молока;
  • два яєчка;
  • три ложки оливкової олії;
  • пів чайної ложки солі;
  • 0,16 кг борошна;
  • пів чайної ложки соди;
  • пів чайної ложки яблучного оцту.

Як готувати:

  • Для початку замісіть тісто на млинці. Для цього збовтайте яйця виделкою або вінчиком. Додайте молоко, масло і сіль. Промешайте, щоб крупинки розчинилися. Засипте борошно. Додайте суміш соди і яблучного оцту. Добре промешайте або збийте масу до однорідності.
  • Прогрійте млинцеву сковороду. Налийте першу порцію тіста, розподіліть по всій гарячої поверхні. Печіть тонкі рум’яні млинці. Складайте їх на тарілку.
  • Очистіть цибулю і моркву. Промийте. Подрібніть. Цибуля ножем, а моркву на тертці. Цю суміш пасеруйте на олії в сковороді. Овочі повинні бути трохи рум’яними.
  • Тепер черга курки. Якщо у вас тушка морожена, обов’язкової її розморозьте. Але це робити краще заздалегідь – за кілька годин до безпосереднього готування страви. Потім тушку сполосніть, добре обітріть паперовими рушниками. Викладіть на обробну дошку. Акуратно, не травмуючи шкіру тушки, надломите по суглобам крильця і гомілки. Відріжте їх від тіла курки. Щоб від’єднати шкіру, витягніть тіло. Шкіру від шиї за бажанням можна підрізати.
  • З кісток тушки зніміть м’ясо. Проверніть через м’ясорубку.
  • Змішайте фарш з пасерованими овочами. Заправте сметаною (2 ложки), спеціями Для курки» (1 чайна ложка) і сіллю (пару щіпок).
  • Поверніться до млинців. На кожен укладіть трохи начинки – по всій поверхні млинця. Закрутіть в рулети.
  • Збовтайте яйце в мисці.
  • Сир натріть на тертці.
  • Кожен млинцевий рулет вмочіть в яйце, панірують в сирі. Укладіть в курячу шкіру – туди, де була сама тушка. Так наповніть всю шкіру, щоб було подобу цілої курки.
  • Тепер озбройтеся ниткою і голкою. Зашийте шкіру, щоб млинців не було видно.
  • Змішайте решту сметану зі спеціями. Намажте всю отриману тушку.
  • Укладіть на деко для запікання, змащену маслом. Готуйте в духовці при температурі 180-190С протягом півтора годин.

З увазі таке блюдо схоже на цілу запечену курку. Але всередині неї фаршировані млинці.

Дивіться також:  Куряче філе в вершках – 8 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і мультиварці

Покроковий варіант приготування з грибами

Інший варіант приготування начинки – з пасерованими грибами. В рецепті використані печериці. Але якщо у вас є сухі гриби, беріть їх. Тільки перед безпосередньою готуванням, отмочите і відваріть їх.

Список інгредієнтів:

  • одна курка;
  • пучок зеленої цибулі;
  • кілька печериць;
  • пару ложок олії волоського горіха;
  • 0,12 л вершків;
  • 3-4 ложки майонезу;
  • за смаком солі;
  • за смаком меленого перцю.

Для млинців:

  • див. рецепт вище.

Як готувати:

  • Першим кроком приготуйте млинцеве тісто. Спечіть тонкі млинці на сковороді. Як це зробити, дивіться в рецепті вище.
  • Потім обмийте птицю. Обітріть паперовими серветками. Акуратно проломите крильця і гомілки по суглобам. Відокремте тушку від шкіри. Останню розкладіть, щоб було зручно її фарширувати.
  • М’ясо зніміть з кісток. Подрібніть – ножем на дрібні шматочки або за допомогою блендера в фарш.
  • Гриби сполосніть. Наріжте тонкими скибочками. Пасеруйте до рум’яного кольору на олії в сковороді.
  • Цибулю дрібно наріжте.
  • Змішайте фарш, гриби і цибулю. Додайте ложку майонезу, вершки, трохи солі і меленого перцю. Перемішайте. Начинка вийшла.
  • На кожен млинець покладіть начинку. Закрутіть рулетом. Укладіть всі закручені млинці в шкіру птиці. Прорізи шкіри зашейте.
  • Замішайте залишився майонез, олію. Додайте трохи солі і перцю. Намажте цією сумішшю фаршировану курку. Укладіть її на деко.
  • Готуйте в духовці при 180-190С приблизно 1,5 години.

Курка, фарширована млинцями і грибами, може бути приготовлена в духовці в кулінарному рукаві. Або в шарі харчової фольги.

З шинкою і брокколі

Для даної страви підходить начинка з шинкою і брокколі. Але над цими продуктами для початку слід трохи почаклувати. Як це зробити, зараз розповімо. Але спочатку, список продуктів.

Список інгредієнтів:

  • 1,5 кг курки;
  • 0,12 кг сметани;
  • за смаком солі;
  • за смаком спецій;
  • 0,18 кг шинки;
  • 0,4 кг брокколі;
  • одне яйце;
  • 8 млинців.
  • птах – 1,5 кг;

Як готувати:

  • Брокколі промийте в ємності з холодною водою. Суцвіття зріжте. Відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Відкиньте на сито. Дайте охолонути.
  • Підготуйте тушку птиці. Сполосніть її в проточній воді. Обітріть від зайвої вологи. Зламайте або ножем проріжте суглоби крил і гомілок. Стежте, щоб не порвалася шкіра.
  • З самої тушки зніміть м’ясо та субпродукти. Перемеліть на м’ясорубці.
  • Шинку наріжте кубиками. Трохи обсмажте до рум’яного кольору.
  • Змішайте шинку, фарш, 100 г сметани, збовтане яйце. Заправте сіллю і спеціями.
  • У шкіру укладіть плазом один млинець. При бажанні млинці можна трохи підрізати. На даний шар укладіть шар фаршу. Потім ще один млинець. Тепер шар дрібних відварених суцвіть капусти. Знову млинець. Продовжуйте укладати шари в такому порядку – фарш, блін, капуста, блін. Коли всі інгредієнти закінчаться, зашейте шкіру.
  • Тушку змастіть сумішшю сметани, солі і мелених спецій. Укладіть на деко, застелений харчовою фольгою. Зверху загорніть фольгу.
  • Готуйте в духовці при 180С – 80-90 хвилин.
Дивіться також:  Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Через годину після початку запікання відкрийте шар фольги зверху. Допечіть так. Верх добре підрум’яниться і стане апетитніше.

Курка, фарширована млинцями з грудинкою і беконом

Для рецепту найкраще підходить копчено-варена грудинка. З нею страва виходить незвично ніжним і соковитим.

Список інгредієнтів:

  • одна курка;
  • 8-9 млинців;
  • 0,15 кг грудинки;
  • 0,15 кг бекону;
  • один цибуля;
  • пару зубків часнику;
  • за смаком солі;
  • за смаком перцю меленого;
  • 0,1 кг сиру;
  • 0,15 кг сметани.

Як готувати:

  • Промийте і обсушіть птицю. Надломите суглоби в крилах і гомілках. Акуратно кухонними ножицями від’єднайте тушку від шкіри. Останню розстеліть, щоб було зручно фарширувати.
  • З кісток курки зніміть всю м’якоть. Прокрутіть через м’ясорубку.
  • Грудинку і бекон наріжте дрібними кубиками.
  • Ріпчасту цибулю подрібніть ножем. Змішайте з фаршем і нарізкою бекону з грудинкою. Заправте сіллю, перцем. Вийшла начинка для фарширування.
  • Млинці змастіть шаром сметани. Викладіть начинку рівним шаром. Млинці закрутіть рулетами. Нафаршируйте шкіру птиці. Пересипте млинці тертим сиром.
  • Всі прорізи шкіри зашийте або щільно закріпіть зубочистками.
  • Решту сметану змішайте з сіллю, меленим перцем. Додайте продавлений через чеснокодавку часник. Цією масою натріть тушку фаршированої птиці. Укладіть її в рукав для запікання. Краю рукава зав’яжіть. Покладіть на деко.
  • Запечіть страву в духовці при 180-200С близько 65-70 хвилин.

Використовувати кулінарний рукав дуже зручно. Його щільна плівка не дає випаруватися дорогоцінному м’ясного соку. Але перед тим, як зав’язати тушку в рукаві, стисніть його, щоб вийшло повітря.

Рецепт приготування по-царськи

Приготувати фаршировану курку по-царськи зовсім не складно. Але цей рецепт, все ж, відрізняється від інших. У ньому більш ніжне куряче м’ясо, волоські горіхи і незвичайні млинці. Для їх випікання буде використовуватися шпинат!

Список інгредієнтів:

  • півтора кілограма курки;
  • один цибуля;
  • пару зубків часнику;
  • пару ложок вершків;
  • за смаком солі;
  • ложечка хмелі-сунелі;
  • 0,1 кг волоських горіхів;
  • щіпка мускатного горіха;
  • одне яйце;
  • ложка лляного масла;
  • пару ложок соняшникової олії.

Для млинців:

  • стакан молока;
  • пучок шпинату;
  • одне яйце;
  • 4-5 ложок рослинного масла;
  • ложечка цукру;
  • трохи солі;
  • склянка борошна;
  • 1 ч. л. пекарського порошку.

Як готувати:

  • Займіться тестом на млинці. Для нього ретельно промити шпинат. Листя обсушіть. Подрібніть до стану однорідної кашки.
  • З продуктів для млинців замісіть однорідне тісто. З нього спечіть тонкі зелені млинці. Кожен закрутіть щільним рулетом.
  • Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді. Остудіть. Відокремте темну шкірку. Горіхи перемеліть в крихту.
  • Візьміть оттаянную курку. Промийте її. Обсушіть від вологи. Акуратно витягніть тушку зі шкіри. Суглоби крил і гомілок для цього надломите. Зручно допомагати собі невеликим ножем або кухонними ножицями.
  • З тушки зніміть м’ясо. Подрібніть його до фаршу.
  • Дрібної крихтою изрежьте цибулю і часник.
  • Змішайте фарш, овочеву нарізку, вершки, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Підсипте волоських горіхів. А також збовтане яйце. Підсипте солі. Ретельно промешайте масу. Розділіть її на три приблизно рівні частини.
  • У шкіру птиці викладіть шар фаршу. Потім 4-5 млинцевих рулету один поруч з іншим. Зверху знову фарш. І ще один шар млинців і фаршу. Шкіру птиці зашейте. Тушку змастіть сумішшю рослинних масел. Викладіть на деко або форму для запікання.
  • Готуйте в духовці приблизно 1,5 години. Рекомендована температура – 180-190С.
Дивіться також:  М’ясо по-тайськи – рецепт як приготувати з овочами, огірками та кисло-солодким соусом

При бажанні можна сготовить цю страву в мультиварці. Підійде режим «Гасіння» або «Випічка» на 90 хвилин.

У страві з’явиться додаткова родзинка, якщо курячий фарш додати трохи тертого яблука з кислуватим присмаком.

Зі свинячим фаршем, млинцями та яйцями

Свинячий фарш надає курячому м’ясу соковитість і ніжність. А також помітно урізноманітнює сама страва.

Список інгредієнтів:

  • одна птиця;
  • 0,15 кг свинячого фаршу;
  • за смаком солі;
  • за смаком спецій;
  • п’ять яєць;
  • 0,1 кг сиру;
  • 6-7 млинців;
  • пару ложок насіння кунжуту;
  • пару ложок олії соняшникової.

Як готувати:

  • До стану «круто» відваріть 4 курячих яйця. Очистіть, наріжте великими кубиками.
  • Насіння кунжуту підсмажте на сухій сковороді до рум’яного кольору. Остудіть.
  • Підготуйте тушку птиці. Обмийте її, обсушіть. Зніміть шкіру «панчохою».
  • Зріжте з кісток птиці всю м’якоть – пустіть на фарш.
  • Змішайте курячий і свинячий фарш. Заправте його сіллю, спеціями. Засипте кунжутне насіння. Перемішайте з сирим яйцем.
  • Викладіть фарш на млинці, розподіліть рівномірно. Посипте вареними яйцями. Закрутіть кожен млинець щільним рулетом.
  • У шкіру птиці розкладіть перший шар млинцевих рулетів. Посипте тертим сиром. Чергуйте шар – млинці, сир.
  • Шкіру зашейте, щоб начинка не вилізла в процесі запікання.
  • Змастіть тушку рослинним маслом. Перекладіть на деко за розміром. Для готування використовуйте духовку. Рекомендована температура – 180-190С, а час – 1,5 години.

У процесі готування кілька разів змащуйте тушку виділився з неї жиром. Так буде забезпечено рівномірне рум’яна шкірочка і соковитість курки всередині.

Секрети приготування і красивої подачі

  • Млинці для приготування цієї страви краще брати тонкі. Печіть їх на молоці або на воді.
  • В начинку за бажанням можна додати будь-яку пряну зелень. Приміром, рубану петрушку або сушений базилік. Підійдуть і сушені збори трав – прованські, кавказькі або будь-які інші за вашим смаком.
  • Щоб блюдо було ніжніше і соковитіше, не варто відразу подавати його до столу. Після випічки накрийте тушку харчовою фольгою. Блискучою стороною до продукту. Залиште на 15 хвилин. За цей час страва не встигне охолонути. Але жир і сік з центру розподіляться по всьому блюду. Вийде дуже смачно!