Курка-гриль в духовці – 11 рецептів приготування

Важко бути впевненим в свіжості і смакових якостях курочки-гриль з кафе швидкого харчування. Якщо хочеться почастувати таким блюдом домашніх, краще приготувати його самостійно. Будинки вийде зробити курку-гриль в духовці відразу декількома способами.

Курка-гриль в духовці на рожні

Інгредієнти: ціла середня куряча тушка, 1 ст. л. (з гіркою) гірчиці, півсклянки жирної сметани, сіль, спеції для птиці, сухий часник, суміш перців.

  • Спочатку тушка общипывается від залишків пір’я, у неї вирізаються сальні залози в області хвоста. Курка промивається і злегка обсушивается. Після цього її можна маринувати.
  • Для маринаду в чашці змішується гірчиця, сметана, сіль і всі рекомендовані в рецепті спеції. Їх набір можна змінювати за власним смаком.
  • Курочка гарненько натирається вийшла ароматною сумішшю не тільки зовні, але і зсередини. В такому вигляді вона залишається на нижній полиці холодильника на всю ніч. Якщо такого запасу немає часу, нехай заготівля полежить в маринаді хоча б пару годин.
  • Далі тушка нанизується на вертел. Необхідно зв’язати крила і ніжки.
  • Вертел встановлюється в прогрітій до 200-210 градусів духовці.
  • Готується курка-гриль в духовці на рожні 1,5-2 години в режимі «Гриль». Точний час буде залежати від її розміру.
  • Під рожном з птахом обов’язково потрібно встановити деко з водою для збору капає жиру.

    Рецепт на деку

    Інгредієнти: велика куряча тушка, дрібна сіль, 80-90 г майонезу, 20 г гірчиці, 4-5 часникових зубчиків, щіпка меленого перцю.

  • Тушка курки після промивання і обсушування з усіх боків натирається сумішшю з солі, перцю і розчавленого часнику.
  • Маринад готується з підсоленого майонезу з гірчицею. Отриманою масою натирається птах, після чого вона забирається на годину в холод.
  • Підготовлена тушка закутується в фольгу і викласти на деко.
  • Запікати страву буде при 40-45 хвилин при середній температурі духовки.
  • За 10-15 хвилин до готовності, фольга розгортається, щоб тушка підрум’янилася.

    З часником

    Інгредієнти: тушка птиці, 6-7 часникових зубчиків, будь ароматні трави, сіль за смаком, 1 ст. фільтрованої води.

  • Курка миється, обсушивается, після чого натирається сіллю, сумішшю перців і частиною розчавленого часнику. В такому вигляді вона буде стояти на холоді не менше 2 годин. А краще залишити заготовку на всю ніч.
  • Часник ріжеться і закладається всередину тушки. До нього можна додати і будь-які приправи.
  • Готуватися птах буде на спеціальній круглій підставці для неї. Всередину конструкції наливається вода. На металеву «грати» зміцнюється курка.
  • Дивіться також:  Тушкована картопля – 10 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі і на сковороді

    Готуватися страва буде в дуже гарячій духовці 60-90 хвилин. Точний час залежить від розміру тушки.

    Гостра курка-гриль в соєвому соусі

    Інгредієнти: куряча тушка приблизно на 1,5 кг, по 2 ст. л. жирного майонезу, гострого кетчупу, соєвого соусу, часник за смаком, 1 ч. л. будь приправа для птиці, бджолиного меду, мускатного горіха і гострої аджики.

  • Часник подрібнюється і змішується з аджикою, соєвим соусом, медом, приправами та іншими компонентами рецепта.
  • Отриманою пастою треба добре промазати курячу тушку з усіх сторін. В ідеалі в маринаді вона повинна простояти всю ніч. Але мінімум заготівля залишається на пару годин.
  • Смажиться тушка в духовій шафі на гріді 80-90 хвилин при температурі 210-220 градусів.
  • Можна готувати таке блюдо і на пляшці.

    Як приготувати на решітці?

    Інгредієнти: тушка птиці, 5-6 ст. л. рафінованої олії, 4 цибулини, 5-6 середніх картоплин, 270 г свіжих грибів, кілька гілочок розмарину, сіль.

  • Птах добре миється і підсушується рушниками з паперу. Далі вона з усіх боків обмазується сумішшю з масла і солі. Можна додати і свої улюблені приправи.
  • Всі овочі крупно ріжуться, сбрызгиваются маслом, присипаються сіллю. Вони викладаються на деко разом з подрібненими грибами і гілочками розмарину.
  • Над деко на решітку укладається курка. Вся конструкція залишається в жаркій духовці на 70 хвилин.
  • Як тільки з місць проколу на тушці почне витікати прозорий сік, значить, курочка повністю готова.

    З лимоном в духовці

    Інгредієнти: ціла тушка птиці, кухонна сіль за смаком, 1 ч. л. приправи для птиці, ½ ч. л. порошкової гірчиці, часник за смаком, 2 цілих лимона, суміш перців, 2 ст. л. рафінованої олії.

  • Духова шафа розігрівається до 180 градусів.
  • Для маринаду змішуються мелені перчики, роздавлений часник, гірчиця, сіль, приправи. Отримана суміш викладається в рафінована олія. Туди ж віджимається сік двох лимонів.
  • Маринадом тушка покривається зсередини і зовні. Далі заготівля залишається на пару годин.
  • Дивіться також:  Плов в мультиварці – 9 рецептів

    Курка запікається в дуже гарячій духовці 80-90 хвилин до прозорого соку.

    В сирному маринаді

    Інгредієнти: ціла тушка птиці (приблизно на 1,3 кг), 920 г плавлених сирків, мускатний горіх за смаком, 2 ст. л. соєвого соусу, 3 ст. л. жирного майонезу, сіль і сухий часник.

  • Для маринаду сирки з’єднуються і розминаються. Краще всього брати м’який рідкуватий сир. До нього додається майонез, сухий часник, соєвий соус, мускатний горіх. При необхідності маса досаливается. Замість сухого часнику за смаком можна взяти свіжий, попередньо пропустивши його через часникодавку.
  • Отриманою сумішшю промита і обсушенная куряча тушка ретельно обмазується з усіх боків. Маринад повинен виявитися не тільки зовні птиці, але і всередині. Далі заготівля залишається мінімум на 4 години.
  • Підготовлена тушка надівається на вертел і запікається в добре розігрітій духовій шафі до прозорого соку.

    Курка гриль у кефірі

    Інгредієнти: тушка птиці приблизно на 1,3-1,4 кг, велика ріпчаста цибулина, половинка лимона, пів-літри жирного кефіру, часник за смаком, повний стакан курячого бульйону, ароматні трави, дрібна сіль, 3 ст. л. олії.

  • Для маринаду дрібно шинкуется цибулю, будь-яким зручним способом подрібнюється часник. До перелічених компонентів виливається масло.
  • В останню чергу в маринад наливається кефір, свіжовичавлений сік з половини лимона, додається сіль і ароматні трави.
  • Промита і обсушенная паперовими серветками курка ретельно промащується маринадом, укладається в пакет. Можна зверху вилити суміш, що залишилася. У такому вигляді птах буде маринуватися в холоді не менше 2 годин.
  • Готується курка на деко або на спеціальній підставці 80-90 хвилин.
  • Кожні 15 хвилин тушка поливається бульйоном для соковитості.

    Оригінальний рецепт на банку

    Інгредієнти: ціла тушка курки, сіль за смаком, суміш спецій (кольорові мелені перчики, сушений базилік, м’ята), оливкова олія.

  • Тушка птиці добре промивається з усіх боків, поливається оливковою олією і натирається сіллю, а також частиною приправ. Можна залишити заготовку в такому вигляді на пару годин, щоб м’ясо просякло пряними ароматами.
  • Банку буде використовуватися зі скла – ідеально чиста (без наклейок і найменших слідів від них).
  • Ємність приблизно на 2/3 наповнюється водою. Туди кидаються залишилися спеції. Це дозволить тушці просочуватися прянощами зсередини.
  • На банку надівається курка. Скляний посуд ставиться у форму для запікання, яку в процесі готування буде стікати жир.
  • Дивіться також:  Холодець з індички – 8 рецептів приготування

    Готуватися частування 80-90 хвилин в дуже гарячій духовці.

    Зі сметаною і прованськими травами

    Інгредієнти: ціла тушка птиці (вагою приблизно 1,5 кг), 130 г жирної сметани (краще всього – домашній), кухонна сіль за смаком, 2 мал. ложки гірчиці, пара великих пучків прованських трав, суміш перчиком.

  • Тушка курки з усіх боків промивається проточною водою і добре обсушивается. Якщо на ній залишилися пір’я, останні обов’язково потрібно видалити.
  • В окремому посуді змішується домашня сметана, гірчиця, сіль, перчики і прованські трави. Якщо сільського молочного продукту під рукою не виявилося, можна взяти й магазинний, але високої жирності.
  • Маринадом на основі сметани повністю покривається тушка. Промащувати її потрібно як всередині, так і зовні. В ідеалі варто залишити заготовку на всю ніч, щоб вона добре просочилася маринадом. Якщо такої кількості часу немає, достатньо буде хоча б 2-3 годин.
  • Далі тушка нанизується на вертел або просто викладається на решітку і відправляється в добре розігрітий духову шафу.
  • При 210-220 градусів страва готуватиметься 80-90 хвилин.
  • Під вертел або грати обов’язково потрібно підставити деко з невеликою кількістю води для стікання жиру з птиці.

    З апельсинами

    Інгредієнти: ціла тушка птиці, жирний майонез за смаком, 4-6 часникових зубчиків, 2 великих стиглих апельсина, кухонна сіль, будь-які ароматні трави. Далі розповідається, як правильно приготувати курку-гриль з цитрусовими будинку.

  • Тушка добре промивається і підсушується.
  • Один фрукт позбавляється від шкірки. Другий разом з цедрою нарізається тонкими кружечками.
  • Підготовлена тушка натирається сумішшю з майонезу, солі, пахучих трав і розчавленого часнику. Можна залишити кілька часникових зубчиків і нашпигувати ними тушку.
  • Також під шкірку птиці укладається кілька фруктових скибочок.
  • Залишився цілий апельсин без шкірки зашивається всередину тушки. Для більше ароматності страви можна поєднувати його не тільки з часником, але також з будь-якими іншими ароматними добавками. Деякі господині разом з апельсином зашивають в курку шматочки очищеного кореня імбиру або і зовсім цілі палички кориці.
  • Запікається заготівля в духовці 80-90 хвилин при високій температурі.

    Прокрутка до верху