Курка по-французьки – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Французька кухня здавна славиться своєю вишуканістю і благородством. Курка по-французьки не є національною стравою, незважаючи на те, що вона дуже популярна не тільки у Франції, але і в інших європейських країнах. Існує багато варіацій її готування: з грибами, помідорами, ананасами, гірчичним маринадом.

Курка по-французьки — класичний рецепт в духовці

Скільки б не було варіацій готування, класичні рецепти завжди залишаються базовими. Блюдо відрізняється незвичайними смаковими якостями, його аромат не залишить осторонь навіть найприскіпливіших гурманів.

Компоненти:

  • 4 штуки курячого філе;
  • 2 цибулини;
  • ½ Кг картоплі;
  • 300 г моцарели;
  • 3 ст. ложки майонезу;
  • 25 мл оливкової олії;
  • суміш перців;
  • щіпка солі;
  • спеції.

Технологія приготування:

  • Філе промиваємо, ріжемо тоненькими шматочками, відбиваємо молотком, солимо і обтираем прянощами. Розкладаємо по добре змащеного олією деку.
  • Картоплю чистимо, ріжемо кружальцями і кладемо на курку.
  • Цибулину нарізаємо кільцями і розкладаємо на картоплю.
  • Сир натираємо і формуємо останній шар, утрамбовується і рівномірно змащуємо поверхню майонезом.
  • Випікаємо 45 хвилин при 1800С до появи скоринки.

Курка по-французьки з картоплею в духовці обов’язково сподобається всім, хто її спробує.

Готуємо класику в мультиварці

Приготувати курку по-французьки в мультиварці досить просто. Поживна страва буде соковитим і ніжним.

Компоненти:

  • 2 шт. курячого філе;
  • 1 цибуля;
  • 5 картоплин;
  • 150 г моцарели;
  • 50 г майонезу;
  • 1 ч. ложка оливкової олії;
  • суміш перців;
  • сіль;
  • прянощі.

Приготування:

  • Отже, готуємо в мультиварці курку по-французьки. Спочатку, порційні шматочки філе відбиваємо молоточком, насипаємо сіль, різноманітні спеції і кладемо перший шар на змащену маслом чашу мультиварки.
  • Картоплю і цибулю нарізаємо кільцями по черзі кладемо на філе. Змащуємо все майонезом, кладемо в чашу мультиварки і включаємо режим «Гасіння» на півгодини.
  • Тим часом, натираємо сир, посипаємо їм запіканку і ще 10 хвилин тушкуємо. Коли сир добре розплавиться – подавайте гостям.
Дивіться також:  Корейська кухня: історія, традиції та особливості; рецепти страв

Рецепт приготування з грибами

Поєднання курки з грибами вражає вишуканим смаком. Страва надзвичайно ситна і ароматне.

Компоненти:

  • 2 свіжих філе курки;
  • 1 велика цибуля;
  • 200 г печериць;
  • 100 г моцарели;
  • 2 ст. ложки майонезу;
  • 25 мл оливкової олії;
  • 50 мл ложки соєвого соусу;
  • трохи перцю, солі, прянощів.

Технологія приготування:

  • Ріжемо цибулю кружечками і відразу кладемо на деко.
  • Філе ріжемо тоненькими шматками з надрізами, заправляємо спеціями, соєвим соусом і розкладаємо поверх лука.
  • Гриби нарізаємо скибочками, рівномірно викладаємо на курку, змащуємо майонезом і посипаємо тертим шаром моцарелли.
  • Випікаємо 40 хвилин при середній температурі. Курку з грибами обов’язково оцінять домочадці.

Варіант з гірчичним маринадом

Неймовірно смачні курячі стегна під гірчичним маринадом збуджують апетит. Курка по-французьки неодмінно стане родзинкою на святковому столі, завдяки цінному складу компонента.

Компоненти:

  • 1 кг курячих стегон;
  • 1 ст. ложка французької гірчиці зернистої;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 3 зубці часнику;
  • прянощі;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • У невеликій посудині змішуємо зернисту гірчицю з соєвим соусом і пропущеним через чеснокодавку часником. Солимо і додаємо прянощі.
  • Обмазуємо м’ясної компонент гірчичним маринадом і ставимо на годину в холодне місце. Щоб курка добре просочилася гірчичним маринадом, можна на м’якоті зробити надрізи.
  • Обсмажуємо стегна на розігрітому оливковому маслі. Якщо господині більше подобається варіант з запіканням, то викладаємо м’ясо на змащене оливковою олією деко і при середній температурі запікаємо в духовій шафі півгодини.

Подаємо страву з запеченою картоплею і зеленим горошком.

З помідорами

Помідори зазвичай надають страві соковитості, так і в разі курки по-французьки з помідорами. Страва буде танути в роті.

Компоненти:

  • 2 курячих філе;
  • 2 помідори;
  • 2 цибулі;
  • 3-4 картоплини;
  • 150 г моцарели;
  • 50 мл майонезу;
  • 25 мл оливкової олії;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • трохи перцю, солі;
  • щіпка базиліка.
Дивіться також:  Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Деко змастіть маслом, а духовку розігріваємо.
  • Порційні шматочки курки відбиваємо молоточком. Потім потрібно посолити, поперчити м’ясо, скропити соєвим соусом і викласти на деко.
  • Картопля, помідори і цибулю нарізаємо кільцями. Викладаємо на м’ясо картоплю. Помідори і цибулю, посипаємо базиліком і теж викладаємо на запіканку.
  • Змащуємо майонезом і запікаємо 40-50 хвилин. За 5 хвилин до закінчення, посипаємо моцарелою. Ароматна запіканка здивує благородним смаком.

З додаванням ананасів

Курка по-французьки з ананасами вже давно не є новинкою. Саме це поєднання подобається не всім, але у страві ананас надзвичайно облагороджує смак курятини.

Компоненти:

  • 2 шт. курячого філе;
  • 350 г консервованих ананасів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 50 мл майонезу;
  • 25 мл соняшникової олії;
  • трохи перцю, солі, прянощів.

Приготування:

  • Філе нарізаємо порційними шматками, відбиваємо молоточком, обтираем спеціями з майонезом.
  • Деко мажемо маслом і розкладаємо окремо шматки м’яса.
  • На шматочки м’яса кладемо ананаси і посипаємо сиром. Випікаємо 30 хвилин на середньому вогні.

Курку по-французьки з ананасами можна подавати не лише в якості гарячої закуски, але і як холодна страва.

Фаршироване м’ясо по-французьки

Фаршировані курячі ніжки по-французьки – це надзвичайна смакота. Варто спробувати приготувати лише раз, і воно стане улюбленим блюдом для всієї сім’ї.

Компоненти:

  • 6-8 курячих ніжок;
  • 200 г печериць;
  • 200 г твердого сиру;
  • перець, сіль, хмелі-сунелі;
  • 25 мл олії соняшникової;
  • 50 мл соєвого соусу.

Приготування:

  • Курячі ніжки промиваємо, натираємо спеціями і змащуємо соєвим соусом.
  • Гриби чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо.
  • Кожну ніжку біля кістки надрізаємо і, обертаючи ножем, утворимо отвір. Це отвір фаршируємо грибочками і соломкою сиру.
  • Запікаємо півгодини в духовці при середньому вогні. Перед подачею прикрашаємо зеленню.
Дивіться також:  Скумбрія в духовці - 10 найсмачніших рецептів

Котлети по-французьки з курки

Курячі котлети по-французьки збалансовані і ніжні. Їх особливість в тому, що м’ясо не перемелюють, а нарізають гострим ножем. Вони не засихають, смакові якості не втрачаються, а подавати їх можна як холодну закуску, так і до картоплі або розсипчастої каші на обід.

Компоненти:

  • 0,5 кг курячого філе свіжого;
  • яйця;
  • 1 цибуля;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • трохи солі, перцю, приправ;
  • 75 мл соняшникової олії.

Приготування:

  • Куряче філе ретельно промиваємо, нарізаємо дрібними кубиками. Його також можна пропустити через м’ясорубку, але результат буде відрізнятися.
  • Цибуля промиємо, подрібнимо дрібними кубиками. Додаємо до філе.
  • Збиваємо яйця, додаємо спеції, борошно і смажимо з двох сторін на олії.

Рада! Зручніше використовувати злегка заморожене м’ясо. Воно більш податливе, дозволяє нарізати мінімальні скибочки.

Кожне з поданих страв дивують своєю простотою і швидкістю приготування, а також корисними поживними якостями. Присутність глютамінової кислоти надає специфічний аромат і смак готових страв.

Прокрутка до верху