Чахохбілі з курки по-грузинськи
По своїй популярності чахохбілі навряд чи поступається шашлику.
Щоб приготувати гарячий та гостре страва грузинської кухні, слід підготувати:
- тушку домашньої курки;
- цибулину;
- 1 шт. солодкого червоного перцю;
- головку часнику;
- 4 помідора;
- 200 мл білого сухого вина;
- стручок гострого перцю;
- по пучку петрушки і кінзи;
- 30 мл оливкової олії;
- сіль і різні пряні спеції (коріандр, шафран, м’ята, паприка та інше).
Хід роботи:
- Тушка обробляється на порційні шматки, які викладаються на суху сковороду і обсмажують до утворення рум’яної скоринки, зберігає соковитість м’яса.
- З помідорів готуються кубики.
- Цибулина шинкуется, а перець нарізати соломкою.
- Часник і зелень дрібно рубаються.
- Цибуля пассеруется до прозорості, а потім на тому ж маслі обсмажується солодкий перець.
- У казан з м’ясом викладаються всі підготовлені інгредієнти, після чого вміст приправляється, солиться і заливається вином.
- Після закипання ємність накривається кришкою, і страва гаситься 25 хвилин на повільному вогні.