Курка по-грузинськи – 8 покрокових рецептів приготування

Чахохбілі з курки по-грузинськи

По своїй популярності чахохбілі навряд чи поступається шашлику.

Щоб приготувати гарячий та гостре страва грузинської кухні, слід підготувати:

  • тушку домашньої курки;
  • цибулину;
  • 1 шт. солодкого червоного перцю;
  • головку часнику;
  • 4 помідора;
  • 200 мл білого сухого вина;
  • стручок гострого перцю;
  • по пучку петрушки і кінзи;
  • 30 мл оливкової олії;
  • сіль і різні пряні спеції (коріандр, шафран, м’ята, паприка та інше).

Хід роботи:

  • Тушка обробляється на порційні шматки, які викладаються на суху сковороду і обсмажують до утворення рум’яної скоринки, зберігає соковитість м’яса.
  • З помідорів готуються кубики.
  • Цибулина шинкуется, а перець нарізати соломкою.
  • Часник і зелень дрібно рубаються.
  • Цибуля пассеруется до прозорості, а потім на тому ж маслі обсмажується солодкий перець.
  • У казан з м’ясом викладаються всі підготовлені інгредієнти, після чого вміст приправляється, солиться і заливається вином.
  • Після закипання ємність накривається кришкою, і страва гаситься 25 хвилин на повільному вогні.
Дивіться також:  Курча тютюну – рецепт на сковороді під пресом