Курка по-тайськи з овочами – 7 покрокових рецептів

Курка по-тайськи – вишукане оригінальне блюдо, яке незважаючи на велику кількість продуктів готується досить просто. Незвичайне поєднання кислих і солодких інгредієнтів вражає своїм смаком і пряним ароматом. Обов’язково зробіть це страва, якщо хочете урізноманітнити повсякденне меню.

Курка по-тайськи з овочами – традиційний рецепт

Використовувані інгредієнти:

  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • головка цибулі;
  • мед – 50 г;
  • одна морквина;
  • соєвий соус – 75 мл;
  • курятина – 0,5 кг;
  • два різнокольорових болгарських перцю;
  • сухе вино – 20 мл;
  • половинка чилі;
  • рафінована олія – 60 мл;
  • кукурудзяний крохмаль – 18 р.

Алгоритм дій:

  • Курку без кісток шаткуємо на довгі смужки, опускаємо в миску з соєвим соусом і ставимо на півгодини в бік.
  • Всі коренеплоди та інші овочі очищаємо, подрібнюємо часник і гострий перець, соломкою шаткуємо солодкі перці, цибулину і моркву.
  • Пасеруємо промариновавшуюся курятину в киплячому маслі на сковороді протягом 10 хвилин.
  • На місце курячого м’яса розміщуємо всі овочі. Відкладаємо В сторону тільки часник. Обсмажуємо 7 хвилин.
  • Після цього знову повертаємо курку на місце до овочів, сиплемо часник, наливаємо мед і вино. Продовжуємо готування ще 5 хвилин.
  • В соєвий соус, що залишився після маринування, висипаємо крохмаль і додаємо отриману суміш до іншим продуктам в сковороді.
  • Смажимо все разом 4 хвилини.

Подаємо рум’яну пряну курочку і овочі, посипавши свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Готуємо з рисом

Компоненти рецепту:

  • лимонний сік – 15 мл;
  • м’ясо курки – 0,3 кг;
  • половина гострого перцю;
  • соєвий соус – 40 мл;
  • варений дліннозерновой рис – 0,35 кг;
  • одна морква;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • половина болгарського перцю;
  • пучок зеленого цибулі.

Як зробити рис по-тайськи з куркою:

  • На першому етапі зваримо рис в солоній воді. Намагайтеся, щоб після готування він залишався трохи жорстким.
  • Відбиваємо з усіх боків сире куряче м’ясо і шаткуємо кубиками.
  • У невелику ємність виливаємо сирі яйця, додаємо в них дрібку солі і перцю, збовтуємо.
  • Всі почищені овочі кришимо соломкою.
  • Чилі і часникові зубчики подрібнюємо ножем.
  • Прогріваємо сковорідку з маслом і виливаємо в неї яєчну масу. Готовий омлет покромсаем виделкою і перекладемо в окремий посуд.
  • На іншу сковороду з маслом перекладемо шматочки часнику, моркву і готуємо 3 хвилини.
  • Додаємо обидва види перцю і обсмажуємо ще 2 хвилини. Перекладаємо вміст сковороди до омлету.
  • На місці овочів пасеруємо маленькі кубики курятини близько 5 хвилин, після чого додаємо м’ясо в овочеву масу.
  • Залишилося викласти на місце курки варений рис і готувати 3 хвилини. Якщо вам подобається страва з скоринкою – готуйте його подовше.
  • З’єднайте всі приготовані продукти в одній сковороді, налийте в неї лимонний сік, соєвий соус і тушкуйте 3 хвилини. Перемішайте ароматна страва з порубаним зеленою цибулею і подавайте гостям.
Дивіться також:  Страви з яловичого фаршу — 16 рецептів приготування

В кокосовому молоці

Ідеальне тайське блюдо з куркою вийде якщо всі продукти обсмажувати на сильному вогні не більше 5 хвилин.

Вам знадобиться:

  • філе птиці – 0,4 кг;
  • мед – 30 г;
  • лаймовий сік – 30 мл;
  • три часникові часточки;
  • рис на гарнір;
  • кокосове молоко – 0,1 л;
  • соєвий соус – 50 г;
  • подрібнений імбир – 15 г;
  • мелений перець – 3 щіпки.

Покрокова інструкція:

  • Очищені зубчики часнику провести через тертку.
  • У миску з подрібненим часником, імбиром і лаймовим соком вилити мед і соєвий соус.
  • Замочити в цій суміші курку, порізану на смужки, і залишити на годину для маринування.
  • До цього часу прогріти сковороду і перекласти в неї соковите куряче м’ясо.
  • Через 10 хвилин вливаємо до нього кокосове молоко і готуємо протягом 7 хвилин. Паралельно в іншому посуді варимо рис.
  • З’єднуємо обидва продукту в сковороді, після чого перекладаємо в тарілки. Приємного апетиту!

Курка по-тайськи з овочами і ананасами

Що потрібно взяти:

  • корінь імбиру – 20 г;
  • філе курки – 0,6 кг;
  • томатний соус – 15 р;
  • половина чилі;
  • банку консервованих ананасів;
  • сіль – 5 г;
  • два часникового зубчики;
  • рисовий оцет – 30 мл;
  • рафінована олія – 50 мл;
  • кінза;
  • чорний і червоний мелений перець – 6 м;
  • крохмаль – 50 р.

Як приготувати курку:

  • Філе птиці рубаємо на середні шматочки. Кільця ананасів ріжемо подрібніше.
  • Ножем кришимо перець чилі, перетираємо в тонку стружку імбир і часникові часточки.
  • В окремому посуді змішуємо крохмаль, суміш мелених перців, сіль. Обвалюємо в цій суміші м’ясні шматочки і пасеруємо їх в олії до золотистої скоринки.
  • Після цього відправляємо в сковороду томатний соус і наливаємо трохи соку з банки з ананасами. Тушкуємо 4 хвилини.
  • Додаємо кубики ананасів і рисовий оцет, готуємо ще 5 хвилин, налив залишився ананасовий сік.
  • Дамо чудовому яству трохи настоятися і з’єднуємо в тарілках рис, курятину і кінзу. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Рулет з лаваша з сьомгою — 9 рецептів

З локшиною «Бами кай»

Список продуктів:

  • куряча грудка – 120 г;
  • половина головки цибулі;
  • цукор — 10 г;
  • яєчна локшина – 0,16 кг;
  • половина болгарського перцю;
  • чверть моркви;
  • пекінська капуста – 60 г;
  • соєвий соус – 20 мл;
  • соус устричний – 30 мл;
  • один печериця;
  • рафінована олія – 15 мл;
  • стрілки зеленої цибулі – 5 шт.;
  • соус чилі – 20 мл;
  • вода – 30 мл

Поетапне приготування:

  • В окремій каструлі в киплячій воді готуємо локшину протягом 5 хвилин, споліскують у друшляку.
  • Всі очищені овочі і гриби шаткуємо тонкою соломкою.
  • Філе птиці рубаємо на брусочки.
  • Чекаємо закипання рафінованої олії в сковороді.
  • Пасеруємо в ній брусочки м’яса 2 хвилини, висипаємо всі порізані овочі і додаємо трохи води. Готуємо ще 4 хвилини.
  • Доливаємо до продуктам всі соуси: рибний, чилі, устричний, соєвий. Додаємо зварену локшину, насипаємо цукор і дрібно посічену зелену цибулю.
  • Всі разом прогріваємо ще 2 хвилини і дуже смачне оригінальне страву можна подавати гостям.

Таке блюдо не готують про запас. З’їсти його треба, поки не охололо.

В кисло-солодкому соусі

Необхідні продукти:

  • цибуля – 35 г;
  • рафінована олія – 10 мл;
  • морква – 40 г;
  • соєвий соус – 40 мл;
  • сіль – 10 г;
  • філе курки – 0,3 кг;
  • один гострий перець;
  • мелений перець – 8 г;
  • болгарський перець – 40 г;
  • томатний соус – 25 р;
  • пучок зелені;
  • часточка часнику.

Алгоритм дій:

  • М’ясо птиці рубаємо на великі кубики і смажимо протягом 4 хвилин на добре прогрітій сковороді з маслом.
  • Подрібнюємо аналогічно м’яса, але дрібніші, моркву, болгарський перець і цибулю.
  • Пасеруємо ці овочі на місці курятини 3 хвилини, додаємо соєвий соус томатний соус і продовжуємо готування ще 15 хвилин.
  • Висипаємо дрібно покришені перець чилі і часник, викладаємо охолоджену курку.
  • Тушкуємо продукти ще 2 хвилини, сиплемо подрібнену зелень і сіль. Краще всього подавати таке блюдо разом з рисом.
Дивіться також:  Канапе з червоною рибою – 8 рецептів смачних і красивих закусок

Курка каррі по-тайськи з овочами

Що потрібно взяти:

  • баклажани – 0,1 кг;
  • соус каррі – 150 г;
  • цибуля – 55 г;
  • сіль за смаком;
  • філе птиці – 0,2 кг;
  • варений рис – 0,2 кг;
  • помідори черрі – 0,1 кг;
  • печериці – 0,1 кг;
  • подрібнений перець – за смаком;
  • болгарський перець – 0,1 кг;
  • жменя кінзи.

Поетапне приготування:

  • На першому етапі зваримо рис і відставимо його в бік.
  • Всі овочі звільнимо від шкірки, солодкий перець нашинкуем соломкою, м’ясо і баклажани – середніми скибочками.
  • Розрізаємо На половинки помідори і гриби, подрібнюємо цибулину.
  • Протягом 4 хвилин смажимо курятину, потім висипаємо всі овочі і готуємо ще хвилину.
  • Наливаємо соус каррі, висипаємо чорний перець і сіль. Потримаємо страва на плиті ще пару хвилин і змішаємо з готовим рисом і кінзою. Приємного апетиту!

Екзотичне смачна страва внесе приємне різноманітність на ваш обідній стіл. Якщо вас лякає велика кількість невідомих інгредієнтів – додайте свої і створюйте нові смаки.

Прокрутка до верху