Курка по-тайськи – вишукане оригінальне блюдо, яке незважаючи на велику кількість продуктів готується досить просто. Незвичайне поєднання кислих і солодких інгредієнтів вражає своїм смаком і пряним ароматом. Обов’язково зробіть це страва, якщо хочете урізноманітнити повсякденне меню.
Курка по-тайськи з овочами – традиційний рецепт
Використовувані інгредієнти:
- зубчики часнику – 3 шт.;
- головка цибулі;
- мед – 50 г;
- одна морквина;
- соєвий соус – 75 мл;
- курятина – 0,5 кг;
- два різнокольорових болгарських перцю;
- сухе вино – 20 мл;
- половинка чилі;
- рафінована олія – 60 мл;
- кукурудзяний крохмаль – 18 р.
Алгоритм дій:
- Курку без кісток шаткуємо на довгі смужки, опускаємо в миску з соєвим соусом і ставимо на півгодини в бік.
- Всі коренеплоди та інші овочі очищаємо, подрібнюємо часник і гострий перець, соломкою шаткуємо солодкі перці, цибулину і моркву.
- Пасеруємо промариновавшуюся курятину в киплячому маслі на сковороді протягом 10 хвилин.
- На місце курячого м’яса розміщуємо всі овочі. Відкладаємо В сторону тільки часник. Обсмажуємо 7 хвилин.
- Після цього знову повертаємо курку на місце до овочів, сиплемо часник, наливаємо мед і вино. Продовжуємо готування ще 5 хвилин.
- В соєвий соус, що залишився після маринування, висипаємо крохмаль і додаємо отриману суміш до іншим продуктам в сковороді.
- Смажимо все разом 4 хвилини.
Подаємо рум’яну пряну курочку і овочі, посипавши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Готуємо з рисом
Компоненти рецепту:
- лимонний сік – 15 мл;
- м’ясо курки – 0,3 кг;
- половина гострого перцю;
- соєвий соус – 40 мл;
- варений дліннозерновой рис – 0,35 кг;
- одна морква;
- курячі яйця – 2 шт.;
- половина болгарського перцю;
- пучок зеленого цибулі.
Як зробити рис по-тайськи з куркою:
- На першому етапі зваримо рис в солоній воді. Намагайтеся, щоб після готування він залишався трохи жорстким.
- Відбиваємо з усіх боків сире куряче м’ясо і шаткуємо кубиками.
- У невелику ємність виливаємо сирі яйця, додаємо в них дрібку солі і перцю, збовтуємо.
- Всі почищені овочі кришимо соломкою.
- Чилі і часникові зубчики подрібнюємо ножем.
- Прогріваємо сковорідку з маслом і виливаємо в неї яєчну масу. Готовий омлет покромсаем виделкою і перекладемо в окремий посуд.
- На іншу сковороду з маслом перекладемо шматочки часнику, моркву і готуємо 3 хвилини.
- Додаємо обидва види перцю і обсмажуємо ще 2 хвилини. Перекладаємо вміст сковороди до омлету.
- На місці овочів пасеруємо маленькі кубики курятини близько 5 хвилин, після чого додаємо м’ясо в овочеву масу.
- Залишилося викласти на місце курки варений рис і готувати 3 хвилини. Якщо вам подобається страва з скоринкою – готуйте його подовше.
- З’єднайте всі приготовані продукти в одній сковороді, налийте в неї лимонний сік, соєвий соус і тушкуйте 3 хвилини. Перемішайте ароматна страва з порубаним зеленою цибулею і подавайте гостям.
В кокосовому молоці
Ідеальне тайське блюдо з куркою вийде якщо всі продукти обсмажувати на сильному вогні не більше 5 хвилин.
Вам знадобиться:
- філе птиці – 0,4 кг;
- мед – 30 г;
- лаймовий сік – 30 мл;
- три часникові часточки;
- рис на гарнір;
- кокосове молоко – 0,1 л;
- соєвий соус – 50 г;
- подрібнений імбир – 15 г;
- мелений перець – 3 щіпки.
Покрокова інструкція:
- Очищені зубчики часнику провести через тертку.
- У миску з подрібненим часником, імбиром і лаймовим соком вилити мед і соєвий соус.
- Замочити в цій суміші курку, порізану на смужки, і залишити на годину для маринування.
- До цього часу прогріти сковороду і перекласти в неї соковите куряче м’ясо.
- Через 10 хвилин вливаємо до нього кокосове молоко і готуємо протягом 7 хвилин. Паралельно в іншому посуді варимо рис.
- З’єднуємо обидва продукту в сковороді, після чого перекладаємо в тарілки. Приємного апетиту!
Курка по-тайськи з овочами і ананасами
Що потрібно взяти:
- корінь імбиру – 20 г;
- філе курки – 0,6 кг;
- томатний соус – 15 р;
- половина чилі;
- банку консервованих ананасів;
- сіль – 5 г;
- два часникового зубчики;
- рисовий оцет – 30 мл;
- рафінована олія – 50 мл;
- кінза;
- чорний і червоний мелений перець – 6 м;
- крохмаль – 50 р.
Як приготувати курку:
- Філе птиці рубаємо на середні шматочки. Кільця ананасів ріжемо подрібніше.
- Ножем кришимо перець чилі, перетираємо в тонку стружку імбир і часникові часточки.
- В окремому посуді змішуємо крохмаль, суміш мелених перців, сіль. Обвалюємо в цій суміші м’ясні шматочки і пасеруємо їх в олії до золотистої скоринки.
- Після цього відправляємо в сковороду томатний соус і наливаємо трохи соку з банки з ананасами. Тушкуємо 4 хвилини.
- Додаємо кубики ананасів і рисовий оцет, готуємо ще 5 хвилин, налив залишився ананасовий сік.
- Дамо чудовому яству трохи настоятися і з’єднуємо в тарілках рис, курятину і кінзу. Приємного апетиту!
З локшиною «Бами кай»
Список продуктів:
- куряча грудка – 120 г;
- половина головки цибулі;
- цукор — 10 г;
- яєчна локшина – 0,16 кг;
- половина болгарського перцю;
- чверть моркви;
- пекінська капуста – 60 г;
- соєвий соус – 20 мл;
- соус устричний – 30 мл;
- один печериця;
- рафінована олія – 15 мл;
- стрілки зеленої цибулі – 5 шт.;
- соус чилі – 20 мл;
- вода – 30 мл
Поетапне приготування:
- В окремій каструлі в киплячій воді готуємо локшину протягом 5 хвилин, споліскують у друшляку.
- Всі очищені овочі і гриби шаткуємо тонкою соломкою.
- Філе птиці рубаємо на брусочки.
- Чекаємо закипання рафінованої олії в сковороді.
- Пасеруємо в ній брусочки м’яса 2 хвилини, висипаємо всі порізані овочі і додаємо трохи води. Готуємо ще 4 хвилини.
- Доливаємо до продуктам всі соуси: рибний, чилі, устричний, соєвий. Додаємо зварену локшину, насипаємо цукор і дрібно посічену зелену цибулю.
- Всі разом прогріваємо ще 2 хвилини і дуже смачне оригінальне страву можна подавати гостям.
Таке блюдо не готують про запас. З’їсти його треба, поки не охололо.
В кисло-солодкому соусі
Необхідні продукти:
- цибуля – 35 г;
- рафінована олія – 10 мл;
- морква – 40 г;
- соєвий соус – 40 мл;
- сіль – 10 г;
- філе курки – 0,3 кг;
- один гострий перець;
- мелений перець – 8 г;
- болгарський перець – 40 г;
- томатний соус – 25 р;
- пучок зелені;
- часточка часнику.
Алгоритм дій:
- М’ясо птиці рубаємо на великі кубики і смажимо протягом 4 хвилин на добре прогрітій сковороді з маслом.
- Подрібнюємо аналогічно м’яса, але дрібніші, моркву, болгарський перець і цибулю.
- Пасеруємо ці овочі на місці курятини 3 хвилини, додаємо соєвий соус томатний соус і продовжуємо готування ще 15 хвилин.
- Висипаємо дрібно покришені перець чилі і часник, викладаємо охолоджену курку.
- Тушкуємо продукти ще 2 хвилини, сиплемо подрібнену зелень і сіль. Краще всього подавати таке блюдо разом з рисом.
Курка каррі по-тайськи з овочами
Що потрібно взяти:
- баклажани – 0,1 кг;
- соус каррі – 150 г;
- цибуля – 55 г;
- сіль за смаком;
- філе птиці – 0,2 кг;
- варений рис – 0,2 кг;
- помідори черрі – 0,1 кг;
- печериці – 0,1 кг;
- подрібнений перець – за смаком;
- болгарський перець – 0,1 кг;
- жменя кінзи.
Поетапне приготування:
- На першому етапі зваримо рис і відставимо його в бік.
- Всі овочі звільнимо від шкірки, солодкий перець нашинкуем соломкою, м’ясо і баклажани – середніми скибочками.
- Розрізаємо На половинки помідори і гриби, подрібнюємо цибулину.
- Протягом 4 хвилин смажимо курятину, потім висипаємо всі овочі і готуємо ще хвилину.
- Наливаємо соус каррі, висипаємо чорний перець і сіль. Потримаємо страва на плиті ще пару хвилин і змішаємо з готовим рисом і кінзою. Приємного апетиту!
Екзотичне смачна страва внесе приємне різноманітність на ваш обідній стіл. Якщо вас лякає велика кількість невідомих інгредієнтів – додайте свої і створюйте нові смаки.