В соусі теріякі з імбиром
Інгредієнти: півкілограма курячого філе, столова ложка рідкого бджолиного меду, 220 мл соєвого соусу, чайна ложка меленого імбиру, столова ложка винного оцту, стільки ж світлого кунжуту.

Спочатку в соєвий соус висипається мелений імбир. Потім туди ж додається мед і всі рідкі інгредієнти. Маса дуже ретельно вимішується. Мед повинен повністю в ній розчинитися.
Соус настоюється 10-12 хвилин, щоб гарненько розійшлися всі компоненти. Далі в нього висипається філе, нарізане кубиками. Птах маринується в отриманому складі півгодини.
В ідеалі готувати курку в соусі теріякі потрібно в воке. Якщо такий посуду під рукою не виявилося, то просто в глибокій сковорідці.
Спочатку курочка смажиться без соусу до рум’яності, потім заливається рідиною і гаситься до її википання. В останню чергу вона посипається кунжутом.
Подається страва з гречаною локшиною та порцією свіжого салату.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8