Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

В соусі теріякі з імбиром

Інгредієнти: півкілограма курячого філе, столова ложка рідкого бджолиного меду, 220 мл соєвого соусу, чайна ложка меленого імбиру, столова ложка винного оцту, стільки ж світлого кунжуту.

  • Спочатку в соєвий соус висипається мелений імбир. Потім туди ж додається мед і всі рідкі інгредієнти. Маса дуже ретельно вимішується. Мед повинен повністю в ній розчинитися.
  • Соус настоюється 10-12 хвилин, щоб гарненько розійшлися всі компоненти. Далі в нього висипається філе, нарізане кубиками. Птах маринується в отриманому складі півгодини.
  • В ідеалі готувати курку в соусі теріякі потрібно в воке. Якщо такий посуду під рукою не виявилося, то просто в глибокій сковорідці.
  • Спочатку курочка смажиться без соусу до рум’яності, потім заливається рідиною і гаситься до її википання. В останню чергу вона посипається кунжутом.
  • Подається страва з гречаною локшиною та порцією свіжого салату.

    Дивіться також:  Зрази класичні - 10 рецептів приготування
    Прокрутка до верху